Šta je novo?

Setovanje DivX "Decoder Configuration"?!

• Začetnik teme Začetnik teme bibby
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Sta se ovo dogadja... i kod stare i sada kod ove nove verzije kada stavim "Quality Level" na MAX, klikenm Apply pa OK; i kada ponovo otvorim isti vrati ga na MIN! Ima li leka ovom tripoznom problemu?

Nemoguce da se ovo nikome ne desava...
Ajmo ovako - da li vam setovanje ostane na MAX kada sledeci put otvorite taj Decoder Configuration?

Kod mene isti problem sa 5.03.
Sa 5.02 zapamti poziciju slidera. Zato sam se vratio na 5.02

Sta se ovo dogadja... i kod stare i sada kod ove nove verzije kada stavim "Quality Level" na MAX, klikenm Apply pa OK; i kada ponovo otvorim isti vrati ga na MIN!
Meni vrati jedan korak ispod MAX...

cinimi se da je ovo problem...

koliko sam ja primetio samo kod ovog novog divx dekodera (5.02) ima opcija za ubacivanje "film effect". To je efekat da slika poprima sitnu granulaciju - i po meni sada ima nevidjeno bolju reprodukciju....e sada jedino je fora to sto kada se stavi "film effect" quality nemoze na max...mozda nemoze kod slabijih masina..
kod mene : quality - sredina slidera
film effect : max slidera
kad iskljucim film effect - quality slider ide na max
mada opet mozda pricam "dzibrish"

Ma jok kod mene nece ni na jednu ispod max! Je*em ti ja ovaj codec! A te fore sa film effect su meni odvratne, to uvek drzim iskljucenim.

Amone i ja sam imao isti problem, i onda je jednog dana jednostavno nestao... tj. stavio sam na max i od sada stoji stako tako da ga ne diram 🙂

Stvarno ne znam u chemu je bila fora...

Kod mene od kad sam stavio na max, tako je i ostalo. Ne znam mozda ima neku automatizaciju. koji ti je OS, koja masina?

Ne znam kako vama brlja, ali evo meni sve radi bez problema 🙂
Za quality mogu da stavim i na max i na bilo koju vrednost i sve lepo zapamti, a Film Effects isto radi bilo koje podesavanje, ali se meni licno ne svidja...
:wave;

Ma sve je regularno XP SP1; PIII@933, CUSL2-C, 512 rama itd - nije do toga. Jeste, moze i preko ffdshow-a, ali me poprilicno nervira tj. ne shvatljivo mi je da se vraca na min. Mislio sam da ga neki od divx playera zeza, pa sam ih sve uninstalirao, ali nece...

Mozda nije direktno u vezi sa ovim Amon pita, ali je slicno. Ako pored 5.02 koga sad imam stavim i ffdshow, koji ce onda decoder bsplayer koristiti i kako se to podesava iz ffdshow ili bs playera ?

Borko je napisao(la):
Mozda nije direktno u vezi sa ovim Amon pita, ali je slicno. Ako pored 5.02 koga sad imam stavim i ffdshow, koji ce onda decoder bsplayer koristiti i kako se to podesava iz ffdshow ili bs playera ?

Ako u BSPlayer-u u Prefernces->Video->Use DivX 4 decoder for MP43, DIV3, DIV4 ovo otkacis onda ce DivX 5.02 raditi dekodiranje. U suprotnom slucaju ako ova opcija nije otkacena decoding preuzima ffdshow

problem sa slajderom u 5.03 se resava tako sto dok gledas neki divx film recimo iz bsplayera ili radlighta ili nesto slicno tamo idi na filters pa na divx e pa kad tu stavis slajder na max zapamtice inace ovako rucno nece ima neki bag.Bar je meni resilo problem

Moguce, jer ja sam bas tako podesio na max, iz Radlight-a. Treba pitati Amon-a, na koji nacin je on setovao.

Ma lepo mu u registru upises koju hoces vrednost i zapamti je ZAUVEK!!! Malo dr*anja, ali uspeva! Ili uzmes stariji Codec i ne razmisljas i ovako ovi novi nista novo ne donose, pogotovo sa 5.0.2 na 5.0.3!

micens je napisao(la):
Ma lepo mu u registru upises koju hoces vrednost i zapamti je ZAUVEK!!! Malo dr*anja, ali uspeva! Ili uzmes stariji Codec i ne razmisljas i ovako ovi novi nista novo ne donose, pogotovo sa 5.0.2 na 5.0.3!

probao sam sva moguca podesavanja, iz samog DivXa 5.03 i iz RadPlayera i stalno se slajder za kvalitet vraca na neku malu pocetnu vrednost. Na jednoj masini *Duron950+MX400* stoji na trecem podeoku a na drugoj *Athlon XP 1.8 + GF 2 Ti* stoji na prvom podeoku !! Operativni sistem je u oba slucaja XP+SP1.

U registriju sam ceprkao i nasao da ako podesim vrednost za Postprocessing na HEX 33 i decimal na 51
uspem da zakucam slajder na max i onda se ne menja polozaj.

Sta si ti menjao u registriju ?

@S9-Assassin: jel mozes malo da pojasnis gde si to stavio na max u BS Playeru? Jesi mislio na CPU Quality, ili...?

@olfrud:na max sa stavljao pre pocetka gledanja filma, evo sad sam probao i za vreme - ali nece to nema veze.

@micens: reci nam gde si pronasao to setovanje u registryu.

Imam Div 5.03 pro...
Zaista vrati se ali ne na min vec na sredinu.....

kod mene proradilo!!???

pogledajte sta se meni desilo (kao i svima)...
e pa probao sam ponovo da namestim eto iz ciste radoznalosti i film effect + quality setting = sve na max 😕 type;

Amon_Ra je napisao(la):
gde si pronasao to setovanje u registryu.

kod podesavanja u registriju za 5.02 za Postprocessing stoji hex 3c i decimal 60, pri tome slajder stoji na MAX

Zvucace idijotski ali sada i meni stoji na max, doduse film effect je na min sto je i bolje jel mi je ona "bubuljicava" slika odvratna.
Ni sam ne znam sta sam radio, jedno 10-ak puta sam ga otvarao-zatvarao i stavljao na max[ali je dalje stajalo na min]; onda sam pustio neki film i dok je trajao ponovo stavio na max, ponovo ga otvorio i bio je na min - smorio se, u gasio komp. Kada sam ga danas ponovo ukljucio - stajalo je na max!

Pogledacu sada i ta setovanja u registryu.

u registriju na XP masini za 5.02 stoji u sledecoj grani

[HKEY_CURRENT_USER\Software\DivXNetworks\DivX4Windows]
"Postprocessing"=dword:0000003c

pri tome je decimalna vrednost 60 a slajder stoji na MAX u podesavanjima.

kada sam cackao na 5.03 (pre nego sto sam pogledao kako to vec samo od sebe stoji kod 5.02), vec na podesavanju za Postprocessing na HEX 33 i decimal na 51 slajder ode na MAX

Amon_Ra je napisao(la):
Hvala djuk! Sad cu da podesim.

Ako ti ne uspe, reci šta se događa kada sve postaviš na default? Meni jedino tako hoće da se smanji na minimum.

Uspelo je Heinz! Promenio sam hex u registry-u na 33 i Qualitu Level se odmah[bez restarta] pomerio na max.

Nazad
Vrh Dno