Šta je novo?

"Setanje" modema izmedju dva fixna/kablovske?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Recimo da imam na dva mesta fixni, i na dva mesta kablovsku. Na jednom imam i ADSL i kablovski net.
Da li je neko probao da prebaci samo modem (ADSL modem ili SBB modem) iz jednog u drugi stan i koristi net u drugom stanu gde je samo osnovno (fixni/kablovska TV, bez neta) prikljucena?
Za SBB bi trebalo da moze, barem ako su na istom cvovirstu valjda?
Za ADSL vec ne znam da li forsiraju na isti broj ili ne, mada opet - na istoj centrali bi bili verovatno.

Treba da se setam imedju stana/kancelarije, a nesto mi se ne uzima net na oba mesta vec bi mi bilo zgodno da nosim modem sa sobom. Za sada imam ADSL sa 50% off, jos 12+ meseci, tako da mi se SjBB ne isplati u bilo kom slucaju (a i nesto mi se ne vraca kod njih...), ali ono... :)

sbb modem provereno radi (u istom gradu provereno,na vise adresa gde je uplacena samo kablovska)

Poslednja izmena:
Znaci, govori tiho i nosi config sa sobom? :) Fino. One down, one to go...

Za ADSL garantujem da može da radi sa bilo koje linije u Srbiji.
Sto se tiče kablovskog, on se autroizuje pomoću MAC adrese i onda na osnovu nje pokupi config sa TFTP servera ISP-a.

Mislis mogu da setam ADSL model na mesto gde nema ugovor za ADSL, vec samo fixni, i da se tamo normalno koristi modem za net kao da je na "namenjenoj" lokaciji?

Mislis mogu da setam ADSL model na mesto gde nema ugovor za ADSL, vec samo fixni, i da se tamo normalno koristi modem za net kao da je na "namenjenoj" lokaciji?

Ne mozes da odneses ADSL modem/ruter na lokaciju/liniju gde nema ADSL usluge i ocekujes da ce raditi, kad tamo nemas pusten ADSL signal. Mozes da odneses gde vec postoji ADSL usluga bez obzira kog provajdera, da se konektujes sa svojim userom drugog provajdera, no ukoliko je na liniji na koju nosis modem/ruter na portu setovana manja brzina tu ces naravno i imati bez obzira sto se konektujes sa nalogom provajdera kod kojeg ti imas ugovor sa vecom brzinom, ne mozes brze od onog sto je setovano na portu.

Ne, ne može, nije pušten signal. Možeš da probaš samo da zameniš mesta postojećim ADSL modemima. Ako na jednom mestu imaš veću, a na drugom manju brzinu. U stvari dovoljno je da u drugi modem upišeš username i password od prvoga i obrnuto.
ps. pretekoše me...

Poslednja izmena:
..i ja ću da potvrdim da to radi, što se ADSL-a tiče, ali opet zavisi i od podešavanja porta u centrali.
Npr. ako imaš 16Mbita na jednoj linij/nalogu i hoćeš da koristiš na drugoj liniji gde je port podešen na 1,5Mbit, kao što se da pretpostaviti, dobićeš 1,5..

To mi ne znaci, bash trazim nacin da ne moram na oba mesta da placam net ;)

To sto trazis - ne moze. Bar ne sa ADSL. Da rezimiramo - ADSL ces imati na onom fiksnom telefonskom broju gde je prijavljena ADSL usluga i brzine koja je setovana u centrali. Napominjem da ako se ne placa redovno ADSL usluga, ode port... al to vec znas.

Sto se kabla tice, ako na obe lokacije imas SBB kablovsku, to ti je jedino resenje. Nisam proveravao da li moras biti na istom cvoristu ili gradu ili moze u celoj Srbiji gde ima SBB, ali jedno setanje modema ce ti pokazati da li internet radi na obe lokacije. Ocekujem da neces imati problema, pa jedino resenje za to sto ti hoces je kablovski modem - da platis jednu internet pretplatu, a da setas modem od lokacije do lokacije u zavisnosti od potrebe. Ono sto ces u ovom slucaju duplo platiti je TV pretplata za SBB na obe lokacije.

Da, ali dve SjBB pretplate su ipak manje nego i najmanji net paket koji bi ionako dodao neko 'odrzavanje" :(

Manje, nego sta.... jos ako se nelegalno prikacis na SBB na jednoj od lokacija.... :D AL ti ja to nisam rekao ;) :)

Nazad
Vrh Dno