Šta je novo?

Sestrin komp iz doba jure :D

nikolastankovic

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2011
Poena
169
Pozdrav drugari, imam problem sa sestrin komp, nakon instalacije Windows 7 Ultimate (32) seckaju joj klipovi na yt. I sporo joj radi sistem, prilicno kilavo ,) Hteo sam ponovo da joj vratim XP (32), koji je vec koristila, al nece ni da cuje za XP :crash: (dosadio joj, kaze) inace na XP nije imala nikakvih problema, komp je koristila za slusanje muzike na yt, skajp, fb..

Konfiguracija je sledeca :

Mb: MSI - K9vgm-V
Cpu: AMD Sempron 2800+ 1.6GHz 64-bit
Hdd: WD - 120Gb Ata+WD -80Gb Ata
Ram: DDR2 2GB+DDR2 512MB
Vga : MSi - GeForce 8600GS 512M

Da li moze nesto da se uradi, da ne seckaju klipovi na yt? A da joj ostane Windows 7? Mozda da pokusam da joj instaliram Windows 7 Sp1 64? Ili ce i dalje da joj seckaju klipovi na yt? :S:

U napred hvala na pomoci! :guitar:

tesko win7 i html yt na brouzeru,na tom sempronu,ja bih pre pokusao sa nekim linuksom.eventualno da probas da nadjes neki windsor athlonx2 sa jacim kesom,tipa 5600+,tu do 2,5k dinara,mada pitanje je koliko se isplati to ulaganje na duze staze.

Da li ste razmisljali o Windowsu 8.1 ?

...salu na stranu ne bi ja na takav sistem nista novije od matorog 32 bitnog XP-a... Mislim da je ocigledno da je racunar slab za Win7 i tu nema dileme... dosadio XP ili ne, komp je prosto los za bilo sta "jace"... Mozda dodavanje RAM-a ali ni tu ne vidim neku poentu.

Hvala na odgovoru, tako sam i mislio. A koja verzija Linuksa bih najbolje radila na ovom kompu? Znaci da moze da otvara klipove na yt, fb, skajp? Neka sitna igra tipa karte? Posto ih cesto igraa :)

Samo procesor da promeni na bilo koji x2. Moja sestra ima 4200+ sa 2gb rama i sve joj radi.

Poslednja izmena:
+1 za X2 procesor ima da "poleti", a u medjuvremenu probaj program minitube za gledanje youtube-a.

sto se tice linux-a,probaj mint cinnamon i mint mate,ali ne ocekuj cuda po pitanju youtube-a,narocito za jace rezolucije.sto se tice procesora,podrzani su svi windsor i brisbane athloni pa i jaci koji su do 90w tdp-a,ali je stvar ulozenog/dobijenog a i retki su ovi jaci i preko athlonx2 5600+ ne bih isao,ovo preko je mnogo skupo.evo lista podrzanih procesora:

http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9VGM-V_%28MS-7253%29.html

ako se odlucis na upgrade procesora,obavezno odmah sad stavi zadnji 1.8 BIOS,da ga slucajno ne zaboravis.ja tog semprona ne bih prodavao,neces dobiti skoro nista,a moze uvek da zatreba.

Drugari, hvala vam puno svima na pomoci. Stavio sam zadnji bios, nasao sam na kp, procesor : Amd Athlon X2 5200+ , zajedno sa ram memorijom DDR2 1GB, za 20e komplet :d Najverovatnije cu da pazarim, ako ne nadjem nista povoljnije.
Trebalo bih, valjda sa jacim procesorom, i vecom memorijom, da ok, radi 7-ca. :)

Inace, na ovom hdd na kojem je windows, sad vidoh, u Sentinel, da su Performanse opale :(

hddd.jpg Sta je konkretno problem?

U napred hvala na odgovoru!

Drugari, hvala vam puno svima na pomoci. Stavio sam zadnji bios, nasao sam na kp, procesor : Amd Athlon X2 5200+ , zajedno sa ram memorijom DDR2 1GB, za 20e komplet :d Najverovatnije cu da pazarim, ako ne nadjem nista povoljnije.
Trebalo bih, valjda sa jacim procesorom, i vecom memorijom, da ok, radi 7-ca. :)

Inace, na ovom hdd na kojem je windows, sad vidoh, u Sentinel, da su Performanse opale :(

Pogledajte prilog 163100 Sta je konkretno problem?

U napred hvala na odgovoru!

Inace nema lose sektore, testirao sam ga.

kaze da je mator kabal,a da je kontroler noviji i podrzava noviji standard.verovatno ni taj hdd nije neka munja i svakako ne bi video benefite.moj savet je da kad budzet dopusti,stavis bar neki sveziji sata hdd,ili da se razmisli o nekom ssd-u,ovi manji se vec sad mogu naci skoro budzasto.sa x2 athlonom,ssd-om sistem ce neuporedivo bolje da radi.

Kao prvo proveri kako su ti povezani hardovi, verovatno imas dva uredjaja
na jednom ide kablu (hard+hard ili hard+dvd) sad ako ti je primarni prikljucen
na srednji konektor na kablu moze da stvara te probleme.

Poslednja izmena:
Drugari, vratio sam ponovo Windows Xp na sestrin komp, da moze da koristi racunar dok joj ne nabavim jaci procesor za 7-cu. Ali ima nov problem, sad Windows Xp, radi joj skoro isto kao Windows 7. KILAVO, i seckaju klipovi na yt, ne moze nista da se gleda. Zauzece procesora je 90/100 posto. Probao sam drugi browser, drugi flash player, gasio HTML5 i nista ne pomaze. Katastrofa, bolje da joj nista nisam cackao.

Da li neko mozda zna u cemu je problem? Ja mislim da je do biosa, jer dok nisam promenio bios, na Xp joj komp radio extra. U isto vreme je slusala muziku na yt, bila na fb, i jos karte igrala.

A sad joj se Xp vuce gore nego 7-ca.

U napred hvala na pomoci.

Vratio sam staru verziju biosa, koja je bila vec na ploci. I nista se nije promenilo, i dalje isti problem :wall::wall::wall:
Menjao sam kabal, od hdd, i poziciju dzampera, mada ne verujem da ima nekakve veze, i da to pravi problem.

Zna li neko mozda, kako da resim ovo? :guitar:

Obrisi antivirus ako ga imas. Ugasi system restore i windows update. Poslednji drajveri samo i to je to

Windows XP zna da bude prilično spor dok skida update. A kako je sveža instlacija moguće da ima dosta update-ova da skine u početku. Inače, kad već ploča podržava X2 procesore nema razloga da se kompjuter koristi sa potpuno prevaziđenim Sempronom, kad može jeftino da se ubaci daleko brži X2.

cim je zauzece procesora toliko sigurno da zvace apdejt ili AV u pozadini,sve je puno za tog nejakog semprona.trebali ste da stavite neki linux taman da isprobate dok ne skrpis proc.

Hvala vam, na odgovorima :) Ovako, ugasio sam windows update, system restore, izbrisao avira antivirus, ugasio html5. Menjao browsere, menjao, flash player (razne verzije) i dalje isti problem, windows sad primetno brze radi, ali i dalje pravi problem, video na yt. Cim pustim nesto na yt, pojavljuju se neke linije na video, i krece da trokira i da secka, usporava, slika i ton. Zauzece procesora odjednom skoci na 80/100% :wall: Inace nikad sestra, nije imala problema na XP, radio joj kao sat, dok ga ja nisam dovatio u sake, da joj ubacim 7-cu :crash: :wall:

Ne pada mi vise nista na pamet, sta bi moglo da pravi problem, jedino sacu da pokusam da instaliram stariji driver za grafiku, ako ce nesto da se promeni, jer komp, se ponasa kao da zeza driver, cim se pojavljuju smetnje na video. (mada ne mora da znaci, da je do toga)

Ili mozda sto sam menjao kabli za hdd, i poziciju dzampera ? (lupam, dal nije do toga) :crash:

Inace zvao sam i onog lika, sto prodavao Athlon X2 5200 da kupim, kaze prodao ga :wall: kakve sam srece :d bas me krenulo :mad:

Nemam vise ideju sta da pokusam, jedino da probam sa Linkusom :type:

Ako imate neku ideju, pisite :wave:

DRUGARIiiiii nakon istalacije starog drajvera za grafu, RADIIIIIIIIIIIIIIIII kao sattt, otvara klipove full hd. :)

:banana::cigar::happy::Klanjanje:Klanjanje Nema vise da trokira sistem, i da secka video, i zvuk :banana: izgleda da je najnoviji driver za grafu, pravio probleme od pocetka :wall:

Dal se isplati, da probam, da instaliram ponovo 7-cu (32) Ili ne vredi ulaziti u novu avanturu :d sa sestrin komp, dok se procesor ne zameni :D

Inace hvala svima na pomoci, i na cimanju!

Poslednja izmena:
ako sad sve lepo radi,spakuj tu instalaciju kao bekap,pokusaj sa sedmicom,pokusaj i linuks,vidi dal' ce joj se svidi.ako ne,uvek imas opciju da vratis.

Uradi ghost tog sistema na eksterni disk ili drugu particiju pa tek onda reinstall. Sto se tice problema sa XPom, to je bug dok se ne instaliraju svi update-ovi. Svchost.exe se upucava na 100% dok se ne skine neka od zakrpa (na XPu).

A sto se tice 7ice problem su samo driveri najverovatnije. Proveri i kako rade diskovi, da li su u PIO ili DMA modu.

Nazad
Vrh Dno