Šta je novo?

Servisni meni

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Ovo bi mogla da bude univerzalna tema, za sve proizvođače, ali ako ne uspe, nema veze.

Kako se na LG-u ulazi u servisni meni, prvenstveno da vidim koliko radih sati imaju moja dva displeja. Komšija ima neki LG sličan mom (19 cola ali bez DVI), na kome kada isključi signalni kabal piše broj radnih sati.

Kako se to uključuje, unapred zahvalan? :wave:

Evo iz iskustva na svom LG-ju:

1. Pritisni i drzi meni dugme
2. Ugasi monitor (naravno, i dalje drzis meni dugme)
3. Upalis monitor
4. Pritisnes opet meni dugme

To ti je to, otvara Service menu provereno na svakom LG-ju ;)

P.S. Isto moras da ponovis da bi vratio obican meni ;)

Poslednja izmena:
A gde se vidi broj radnih sati?

EDIT:

Treba da se uključi aging opcija, i kada isključite DVI (VGA) kabal, ispod "check signal cable" poruke će pisati broj radnih sati.

Samo što sam ja na oba displeja uspeo da resetujem taj broj pre nego što sam uključio aging. :wall:

Poslednja izmena:
A kako izvesti istu stvar na monitorima bez menija? :) Konkretno L1900J? :)

Evo iz iskustva na svom LG-ju:

1. Pritisni i drzi meni dugme
2. Ugasi monitor (naravno, i dalje drzis meni dugme)
3. Upalis monitor
4. Pritisnes opet meni dugme

To ti je to, otvara Service menu provereno na svakom LG-ju ;)

P.S. Isto moras da ponovis da bi vratio obican meni ;)

A kad se pusti MENU dugme?

Ako pustis ne bi trebalo da se promeni (makar meni nece, evo sad sam probao).
Mora da se drzi menu dugme konstantno prilikom gasenja i ponovnog paljenja, pa tek onda mozes da pustis i pritisnes opet da udjesh u service menu.

@ Outlaw: pa samo ponovis isti postupak, ne bi trebalo da imas problema :)

@ chupo92: nema veze, sad ti je monitor mladji makar :D

Ma to treba gledati kad se kupi monitor - sad mi ne vredi, a mogao bih da prodjem i kao outlaw :trust:

Outlaw: pa samo ponovis isti postupak, ne bi trebalo da imas problema :)

Zanimljivo, danas sam iz čista mira pokušao da stisnem MENU i gle čuda - ušao u normalni meni ;) Ništa nisam dirao, a nije hteo nikako da se vrati na normalni meni... Lud neki LG :p

Zanimljivo, danas sam iz čista mira pokušao da stisnem MENU i gle čuda - ušao u normalni meni ;) Ništa nisam dirao, a nije hteo nikako da se vrati na normalni meni... Lud neki LG :p

Mozda se sam resetovao kad si ga ugasio - kao i NOKIA kad se ukuca *#92708689# :type:

*#92702689# ;)

Elem, moj 17" LG na poslu ima ~20 sati rada, izgleda da sam ga i ja resetovao slučajno :( Ali imam još jedan LG kod kolezinice, sad ću da vidim koliko je on radio, kupljeni su otprilike u isto vreme...

E, stvarno sam bilde :wall:

Elem, moj 17" LG na poslu ima ~20 sati rada, izgleda da sam ga i ja resetovao slučajno :( Ali imam još jedan LG kod kolezinice, sad ću da vidim koliko je on radio, kupljeni su otprilike u isto vreme...

Ah, pa lako je tebi da experimentises na firminom monitoru :p

Samo, kontam da mora da ima neka fora da se vidi stvarni broj sati, bez obzira sto si ga resetovao (kao i na mobilnom) :type:

Možda ima u samom meniju, iskreno nisam zagledao, ja sam proveravao tako što sam izvukao DVI kabl iz kućišta... A nisam gledao kod kolezinice, u ponedeljak ću ;)

za samsung brightness i contrasst podesiti na 0 posle toga držati source 5 sec.

Nazad
Vrh Dno