Šta je novo?

Servisi u WinXP

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OC Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
iPhone 16 pro + Samsung S24
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
znaci koje servise da iskljucim
komp mi treba za igre,internet,mail outlook express
nemam LAN za sad
koristio sam neko upustvo koje sam nasao ovde na benchu
jeste da mi se komp brze dizao i to ali sam izgubio net,mail cak nisam mogao da napravim novu konekciju pomocu modema
ima li neko predlog

masina je PIV3.0 1GB rama i SATA disk
kada sam iskljucio servise proslo je tacno 2 i po kruga i win se digao
a bez servisa ideo do 7-8 krugova i welcome ekran stoji jedno 6-7 sekundi sto me najvise nervira 😡

i tebi ne smeta sto si osakatio OS da bi ti proslo "dva i po kruga" do dizanja windowsa? a imas takvu masinu da kada se taj isti OS podigne neces ni osetiti sve te servise...ok, slazem se da ti neke stvari ne trebaju, ali, gomila servisa je "dependant" od drugih stvari tako da, lako je napraviti lancanu reakciju...

okusio sam to :d
masina radi profi,da kucnem u drvo(kucam) 🙂 ali me nervira dizanje

KIBLA`s je napisao(la):
masina je PIV3.0 1GB rama i SATA disk
kada sam iskljucio servise proslo je tacno 2 i po kruga i win se digao
a bez servisa ideo do 7-8 krugova i welcome ekran stoji jedno 6-7 sekundi sto me najvise nervira 😡
ja imam A64 2800, 1GB i SATA... znaci, relativno slicna konfiguracija... uopste ne obracam paznju na to koliko se Win dize (verovatno 4-5 "krugova")...

Ljudi, nemojte da pričate svašta. Bez obzira na jaku mašinu, šta će njemu neki servisi koji 95% korisnika računara ne koristi. Recimo Wireless Zero Configuration (koji uzme sigurno 3Mb rama) koji služi da bi automatski konfigurisao 802.11 adaptere... A pri tom 90% korisnika ne zna šta je to 802.11 a šta adapter...
@ZoNi: Tebe briga koliko Win obrne krugova, ali neko hoće da mu P IV 3.0 radi kao PIV 3.0 a ne kao Celeron na 1.7! 😉

Evo kako su kod mene podešeni servisi (70% je isključeno):

Poslednja izmena:
Lepo pogledajte blekvajperovo uputstvo u sticky threadu, lepo piše šta se preporučuje i šta od čega zavisi. Naravno da niko nije lud da isključi Remote Procedure Call, na primer, kad od njega zavisi pola drugih servisa, ali ako isključite Remote Registry, to se neće ni osetiti, tim pre što XP Home nema pola tih govana, a sve radi cakum-pakum. Znači pamet u glavu, gasite gamad i free your RAM 🙂

Kolko puta dnevno vi palite komp pa je bitno kolko se dugo pali win?
Ja nisam dvadeset dana gasio računar! :type:
Otkad sam dobio SBB kablovski totalno mi je nebitno koliko dugo mu je potrebno da se upali; mnogo mi je bitnije kako da ostane upaljen posle čestih padova napona u poslednje vreme. Mada i ranije dok nije non stop radio držao sam ga na S3 stand by tako da se palio u roku od par sekundi.
Inače
@Ronnie Coleman:
Kod mene je po defaultu namešteno sve onako kao što je na slici tako da baš i nisam razumeo šta je tu sve pogašeno!? :trust:

ZoNi je napisao(la):
sto je potpuno nebitno u konkretnom slucaju, jer KIBLA`s ima 1GB... eto, i meni je (sa svim servisima i gooomilom programa u pozadini) uvek slobodno izmedju 650 i 750 MB 🙂
Poenta je u tome da ja jednostavno ne želim da mi u ramu stoji program koji mi ne radi ništa korisno, potpuno nevezano sa tim imao ja 32MB ili 2 giga memorije.

Poslednja izmena:
acdc je napisao(la):
tako da baš i nisam razumeo šta je tu sve pogašeno!?

Pogasio je dosta toga, recimo:
- Computer Browser
- DHCP Client
- Distributed Link Tracking Client
- Distributed Transaction Coordinator
- Error Reporting Service
...
da ne nabrajam dalje. Sve sto smatra da mu je nepotrebno.

Poslednja izmena:
programmer je napisao(la):
- Computer Browser
- DHCP Client
...
Nisi morao da se trudiš. Neko ko ne vidi da sam iskljičio 70% servisa, ne zaslužuje objašnjenje... :d
@ZoNi: Opasan si spamer... 😀

Poslednja izmena:
programmer je napisao(la):
- Computer Browser
- DHCP Client
...
Jao pa ja sam totalno oslepeo. Sad sam ukapirao 😀 . Na onoj slici uopše nema pola servicea; šta li sam ja gledao :lupko: !?

Ronnie Coleman je napisao(la):
...Neko ko ne vidi da sam iskljičio 70% servisa, ne zaslužuje objašnjenje... :d
Sorry ne znam šta mi bilo :wall: da tako nešto ne vidim?
Extra je očigledno!

Ronnie Coleman je napisao(la):
Nisi morao da se trudiš. Neko ko ne vidi da sam iskljičio 70% servisa, ne zaslužuje objašnjenje... :d
Ja koristim i LAN i ICS, pa opet imam vise pogasenih servisa, a jos ako ne koristis pomenute i Win Update mozes da ih pogasis jos ~1/2 😉

Не могу да верујем да се ово опет појављује као питање. Па овај линк је макар на овом форуму постављен ко зна колико пута ( http://infinite.on.neobee.net/ ), ту је све лепо објашњено ( на сррпском ) па свако ко хоће може да подешава свој ОС како год жели. Треба само пажљиво читати!!!

Nazad
Vrh Dno