Šta je novo?

Servis za laptop...

EagleOne

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
619
Hm, otisla je neka elektronika u boljem, u gorem slucaju cpu i graficka... Pretrazujem nas net za servisom za laptopove, i ne mogu da verujem da sam nasao skoro nista, sem nekih malih oglasa... Pa ako imate neku preporuku, preporucite 😉.

Da budem precizniji, posto skoro nista nisam napisao.
Laptop je noname, ispostavilo se da je to veliki problem posto firem koje "servisiraju" laptopove, ustvari ih salju predstavnicima proizvodjaca.
Komp. uopste ne postuje, ukljuce se kuleri, hdd, i to je to, tft panel ni da trepne. Ja sam isprobao memoriju, ok je. Pretpostavljam da je ploca ili cpu, pre ce biti ploca, ali ne znam gde da se obratim. Nisam siguran koja je kofiguracija, cini mi se cel 1.6, neka via ploca (nisam uspeo skroz da ga rastavim), i int. grafika...
Gde da se obratim, iz nekog servisa mi rekose da kod nas nista necu uraditi...

Poslednja izmena od urednika:
Imas u Carice Milice, BGD. Cuo sam da su dobri, ali nisam proveravao. Detalje dobijas na p.m.

Poslednja izmena:
Bio sam u PCklinici ostavio komp, posto nisam bio u bg, brat ga je pokupio, kazu da nisu nista mogli da urade. Ustvari valjda je dosao pred kraj r. vremena, pa je bio samo neko iz administracije nije znao da kaze ni sta je crklo.

Zao mi je da bacam laptop, ili da ga rasparcavam, pa ako jos neko ima neku ideju gde bi ga mogao odneti ... Siguran sam da je otislo nesto na ploci, pa bi mi i neki dobar elektricar koji se razume u tematiku mogao pomoci... Inace ako nekome znaci lap je iBuddie 🙂.

Poslednja izmena:
UpDate:

Nasao sam resenje za ovaj problem, nije bas blizu, ustvari preko atlantika je 🙂. Izgleda da ovaj model A928 ima specifican bug u dizajnu koji dovodi do pregrevanja jednog dela ploce, zatim i od logicne kosekvence, crkavanja el. komponenata lociranih na tom delu.
Nista manji problem je popraviti ovaj komp gde god se nalazili na planeti. Ipak na kraju nasao sam lika koji je guuru za ove ploce i resavanje ovog problema, verovatno i jedini koji to rutinski radi, cak prodavcima u garantnom roku. Istina servis mu je u Torontu, ali se lap moze poslati postom.

Verovatno vam nikada nece zatrebati ali za svaki slucaj:
David Cai
[email protected]

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno