Šta je novo?

Servis za baterije

i mene bi zanimalo... mada mislim da su male sanse za to...

Kada se kupi nov lap da li je potrebno neko formatiranje baterije ili samo kabal u struju i vozi?Ili ako se lap koristi kao zamena desk PC-a da li se baterija trosi uopste ili mozda je pametno izvaditi je i koristiti lap preko adaptera bez baterije da se ne bi trosila?

Ja je nikada nisam vadio i evo 2god i 7 mjeseci i traje neznatno manje, mozda 20%.
Vise vodi racuna da ga cistis kako ne bi doslo do pregrijavanja.
U ostalom,dosta toga zavisi i od kvaliteta baterije.
Prema tome, pored svih obaveza koje covjek ima, dodati jos i ovu sa vadjenjem baterije,drzanjem u frizideru, napunjenu do 75% i ostale nebulozne price, stvarno nema smisla.

+1
Računar sa koga sada kucam je 2 godine i 3 meseca slična situacija kao što reče kefalo81.
Imam drugi kome je baterija crkla 15 dana pre isteka prve godine.

Stvarno je besmisleno trošiti vreme i živce na brigu o bateriji, koja je i onako potrošna roba i niko zapravo nije siguran šta od svih tih alternativnih sistema produžava vek baterije...

PJ, bilo bi dobro da pored one teme za servis laptopova, napravi mozda jos jedna sa mestima gde se mogu kupiti baterije za sve vendore. lako je za ove koji su zastupljeni ovde, ali npr. Acer nema svoj kanal ovde.

ja znam za samo jednu firmu koja prodaje Triax baterije koje su kao zamena za orginale, ali cene su vise nego sto bi trebalo.

Zapravo, i ja znam samo za njih. Što se tiče ostalih baterija, uglavnom ih nema kod uvoznika...

Prethodne sedmice sam čuo da ima sada dosta ovih servisa po stanovima, donose računare od preko neispravne i sl, pa ih rastavljaju. Baterije budu prilično jeftine, ali je pitanje koliko su ciklusa već preživele.

Poslednja izmena:
Probajte ovde, vrse reparaciju baterija.
http://www.telit.co.yu/index_files/Page345.htm
Drugar je slao baterije za firmu. Najbolje je nazvati, ali po njegovoj prici mogu da repariraju i povecaju kapacitet vec postojece baterije.

Sajt je na www.telit.co.rs. Cena reparacije je 50e sa garancijom 6 meseci. Ukoliko ne moze da se uradi ne naplacuju!
Btw baterija od lap topa zbog koga sam postavio pitanje je stara 3 godine. Zbog posla ga nosim sa sobom i dosta radi na bateriju. Medjutim i ona ima svoj vek trajanja...

Vrh Dno