Šta je novo?

Servis CD-R a

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
Danas mi je crkao Teac 540e (40x) a nemam love da uzmem novi pa me zanima da li ovde ima nekoga ko to servisira ali za neku finu :)) ) cenu jer sam trenutno u shkripcu s kintom. Hitno mi je jer sada nemam nikakav CD player.

Moglo bi da pomogne sledece:

AKO bios i windows "vide" cd a sa njega ne moze nista da se ocita onda probaj sledece, u protivnom nista. Rasklopi uredjaj i ocisti socivo sa vatom i alkoholom. Ponekad se i vertikalno pomeranje sociva zaglavi zbog prasine i sl. tako da slobodno mozes socivo prstom (i vatom) gurnuti na dole. Nakon brisanja sastavi uredjaj upali i koristi jos dugooo.......

PS: Do sada sam "popravio" xx CD uredjaja od kojih je dosta bilo bash teac 40x modela i svi i dan danas uspesno rade!

Javi sta si uradio!

Pozdrav!

alkohol navodno ne valja, madaq ga ja i dalje koristim, mozem umesto njega i samo bebi stapic, vrlo malo vlazan, pa poliranje onim drugim krajem, suvim.

Mozda postoji resenje, samo treba probati search .

jaksa je napisao(la):
alkohol navodno ne valja, madaq ga ja i dalje koristim, mozem umesto njega i samo bebi stapic, vrlo malo vlazan, pa poliranje onim drugim krajem, suvim.

Zapravo, ni nekoristim alkohol, nego neku votku :) ali JAKU bogami! Opravljeno xx citaca. Izgleda smesno, ali treba probati!

Nije mi uspelo. Ako sam sve pohvatao kako treba, a mislim da jesam.

Sentenced je napisao(la):
Nije mi uspelo. Ako sam sve pohvatao kako treba, a mislim da jesam.
bios vidi uredjaj, cistio si socivo, pa nista?

jaksa je napisao(la):
bios vidi uredjaj, cistio si socivo, pa nista?
Da a i Bg electronic i List comp. su mi rekli neshto kao da je smeshno popravljati CD-R. :(

ja ponekad kad u firmi crkne neki cd-rom odnesem u cores, oni ga bar otvore i pogledaju pre nego sto kazu vredi li popravljati

Ako ne uradis nista treba meni elektronika od Teac 40

Sentenced je napisao(la):
Da a i Bg electronic i List comp. su mi rekli neshto kao da je smeshno popravljati CD-R. :(
Pa pazi, mozda su i u pravu jer su trenutno CD romovi, rezaci, pa cak i DVD-ovi prilicno pojeftinili. Razumem da si u frci sa kintom, ali mozda i treba razmisliti koliko se isplati dati 10-15 evra za popravku (ovo oko cena sam lupio) ili na tu sumu jos dodati 20-30 evra i kupiti nov uredjaj. Razmisli i sam donesi odluku- bilo bi glupo da ti mi sad ovde silom namecemo resenje (kao sto ja sad upravo cinim ctp; FX )

POzdrav :wave;

Mozda te davim, ali za 20 E mogu da ti dam nov LG 52 ili polovan Ispravan Teac 40 ako mi das svoj uredjaj i ako mu radi elektronika

Predlozite mi josh neko mesto gde bih mogao da ga dam na servis.
Tebi Bax se javljam ako nishta ne pomogne. Btw. nashao sam Teac 52X (CD-R) za 35€

Uspeo sam da ga sredim !!!!!!!:)
Hvala puno na savetima.Nisam poklekao vec sam ga ponovo otvorio, temeljnije ochistio i sada......voila....radi.

Nazad
Vrh Dno