Šta je novo?

Services.exe 100% load!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
U pitanju je windows xp SP2 ali mi se to desavalo i sa SP1.
Na vec postojeci setup masine koja je u ovom primeru imala Asus dvd-rom i Asus CD/RW (oznake u ovom problemu nisu bitne) sam trebao zameniti postojeci dvd citac sa samsungom jer je otkazao. Ploca je P4V8X-X i na primarnoj grani na 80 pinskom kablu je HDD Samsung 40GB, a na sekundarnoj grani su master CD-RW i slave Samsung.
Racunar je radio sasvim ok i to nije prvi na kojem mi se ovo desilo, dok nisam izvadio Asus DVD-rom i ubacio Samsung-a ili bilo koji drugi. Kada se sistem restartuje on prepoznaje novi CD-rom device i tu zakuca Services.exe na 100% i nista se ne moze napraviti, istu situaciju dobijam i u safe modu. Cim vratim nazad postojeci opticki uredjaj ili ga izvadim racunar radi sasvim uredno :wall: .
Masine su proverene za viruse, spyware ili bilo koju drugu glupost koja bih mogla da smeta u memoriji prilikom detekcije novog hardvera, takodjer i prilikom te akcije su ugaseni svi servisi koji mogu da smetaju, mrezni, AV, HDD i slicno. Proverio sam kljuceve u reg-u HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\Scsi\Scsi Port 1\Scsi Bus 0\Target Id 0\Logical Unit Id 0 i postojece zapise o prethodnoj optici uklonio ali ni to mi nije pomoglo. Menjao sam sav moguc hardver da tu soluciju iskljucim, pocevsi od ide kabla, napajanja, menjanje ide grana i sl., ali ni to nije pomoglo.
Naravno uvek sve na kraju resi reinstalacija, ali ja zelim da resim problem da na vec postojecem sistemu. Verovatno se vec neko susretao sa ovim problemom i mora postojati neko resenje. Ja mislim da sam nesto propustio, i kad bih mozda sada pristupio problemu drugacije mozda bih i nasao resenje, zato Vas molim da mi pomognete jer mi pomalo postaje kao trn u oku!

Svaka sugestije je dobro dosla...

Potrazi "UpperFilter" i "LowerFilter" u registry-ju. Ako ima necega u njima isprazni te kljuceve pa probaj ponovo.

Jesi li proverio da ti nije otisao neki pin na citacu/rezacu prilikom menjanja ili probaj da zamenis kablic

Nazad
Vrh Dno