daxyco
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.06.2009
- Poena
- 515
Moja oprema
- Pristup internetu
- Optički internet
Treba da dam preporuku za komp na poslu da se uzme, zapravo 2 komada, biće identični. Namena je čist ofis rad, bez ikakvih značajnih opterećenja, potrebno je da rade stalno neki brokerski i berzanski klijenti i oni su smešno mali, ali potrebna je 100% pouzdanost. Kad kažem 100% mislim 1000%. Zato se i kupuju 2 komada, jedan je rezerva drugom. Svaki prekid u radu je težak potencijalno više hiljada, pa i desetina hiljada evra. Radiće 24h dnevno, nadam se 2 godine, eventualno 3. Grafika bi išla neka normalna, ništa preterano fensi, sada imamo 650ti.
Zbog problema koje smo imali sa kompjuterima (crkavali nam e-tokeni, napajanje, ram) razmišljam da idemo na serverske mašine, ima li nekih preporuka? Pare u suštini nisu ograničavajući faktor, ali neki bahati predlog tipa SLI i slično neće proći. Ono što je meni palo na pamet je sledeće:
Xeon 6 jezgara ili slično
DDR4 16GB (ECC, je l' tako?)
SSD 512 GB
Monitori neki 24" što udobniji za vid (ovde svakako nećemo štedeti)
Uopšte se ne razumem u serverske komponente, pa bi mi svaka preporuka dobro došla, koji socket, koja ploča, koji proc, koji ram... Shvatate već
Unapred hvala
Zbog problema koje smo imali sa kompjuterima (crkavali nam e-tokeni, napajanje, ram) razmišljam da idemo na serverske mašine, ima li nekih preporuka? Pare u suštini nisu ograničavajući faktor, ali neki bahati predlog tipa SLI i slično neće proći. Ono što je meni palo na pamet je sledeće:
Xeon 6 jezgara ili slično
DDR4 16GB (ECC, je l' tako?)
SSD 512 GB
Monitori neki 24" što udobniji za vid (ovde svakako nećemo štedeti)
Uopšte se ne razumem u serverske komponente, pa bi mi svaka preporuka dobro došla, koji socket, koja ploča, koji proc, koji ram... Shvatate već
Unapred hvala