Šta je novo?

Serverski office komp

daxyco

Čuven
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
515
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba da dam preporuku za komp na poslu da se uzme, zapravo 2 komada, biće identični. Namena je čist ofis rad, bez ikakvih značajnih opterećenja, potrebno je da rade stalno neki brokerski i berzanski klijenti i oni su smešno mali, ali potrebna je 100% pouzdanost. Kad kažem 100% mislim 1000%. Zato se i kupuju 2 komada, jedan je rezerva drugom. Svaki prekid u radu je težak potencijalno više hiljada, pa i desetina hiljada evra. Radiće 24h dnevno, nadam se 2 godine, eventualno 3. Grafika bi išla neka normalna, ništa preterano fensi, sada imamo 650ti.

Zbog problema koje smo imali sa kompjuterima (crkavali nam e-tokeni, napajanje, ram) razmišljam da idemo na serverske mašine, ima li nekih preporuka? Pare u suštini nisu ograničavajući faktor, ali neki bahati predlog tipa SLI i slično neće proći. Ono što je meni palo na pamet je sledeće:

Xeon 6 jezgara ili slično
DDR4 16GB (ECC, je l' tako?)
SSD 512 GB
Monitori neki 24" što udobniji za vid (ovde svakako nećemo štedeti)

Uopšte se ne razumem u serverske komponente, pa bi mi svaka preporuka dobro došla, koji socket, koja ploča, koji proc, koji ram... Shvatate već :)

Unapred hvala

buraz,nista licno,ali da oni pitaju tebe i ti pitas na forumu za sprave na kojima moze da se gubi vise hiljada evra mi zvuci poprilicno neozbiljno.u tim varijantama se outsource-uje,osigurava i prebaca odgovornost na drugu profi kompaniju.ovo ti donekle govorim i zbog tebe,kad su takve stvari u pitanju treba da gledas da smanjujes licnu odgovornost.

nece vas ni najskuplji diskovi,ecc ram i hdd-ovi spasiti ljudske greske i vis major-a.

Apsolutno se slažem, i ne bavim se ja time, ali da je do našeg it-a mi bismo imali neke kantice kao što je sadašnja zamenska, neki i-3 bez ssd-a, već smo imali problema. Zato moj direktor insistira da mi damo predlog pa nek ga neko odbije. Jedva smo se izborili za odvojeni link za nas, do skoro smo svi koristili jedan 100/100 link, ima nas oko 50.

Inače, dobra je ideja, da tražimo da se sve outsource-uje, sa 24/7 podrškom, verovatno neće proći jer onda nas it gubi smisao, ali dobro :)

Dakle, ako ipak može neka preporuka, bio bih zahvalan.

AWS ...to shto vi radite je recept za nevolju.

Nazad
Vrh Dno