teknoledge
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.08.2005
- Poena
- 301
Kao sto naslov kaze, pokusavam da nadjem optimalno resenje za "firmicu" koju otvaram uskoro. Za pocetak planiram 3 radne stanice + 2 racunara (sekretarica + the boss
), u perspektivi max 10 racunara.
Generalno razmisljam da "sve" stoji na serveru ukljucujuci SVN i Apache/PHP/MySQL testing okruzenje. Mozda nije dobro resenje da web testing okruzenje stoji na istom server ali videcemo kako ce se pokazati u praksi :crash: .
Takodje je potrebno da se dolazeci saobracaj (ADSL) iskljucivo filtrira preko servera znaci firewall, AV, etc...
To bi ukratko bilo objasnjenje sto se tiche potreba... e sad pitanja
Cini mi se da je to to... nadam se da nisam preterao sa pitanjima
Hvala unapred!
Generalno razmisljam da "sve" stoji na serveru ukljucujuci SVN i Apache/PHP/MySQL testing okruzenje. Mozda nije dobro resenje da web testing okruzenje stoji na istom server ali videcemo kako ce se pokazati u praksi :crash: .
Takodje je potrebno da se dolazeci saobracaj (ADSL) iskljucivo filtrira preko servera znaci firewall, AV, etc...
To bi ukratko bilo objasnjenje sto se tiche potreba... e sad pitanja
- Jak "tajvanac" (Core 2 Duo) ili brand server (HP)?
Ukoliko izaberem brand sever bice HP posto mi drugar radi za firmu koja je distributer HP-a i moze da mi izboksuje neki popust. Da li mi je potreban Xeon ili nesto slabije?
- Da li Windows ili Linux?
Posto ce svi ostali racunari biti pod Windows-om, da li moze da fercera mreza u takvom okruzenju kako treba? - Da li XP ili Vista za radne stanice? (malo izlazi iz topic-a)
- Za Windows server, da li XP ili 2003 s'obzirom na max 10 user-a?
- MS Exchange mi definitivno ne treba (u slucaju Win 2003)... sta od firewall-a, AV, etc... ?
Cini mi se da je to to... nadam se da nisam preterao sa pitanjima
Hvala unapred!