Šta je novo?

server za firmu

madness99

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2006
Poena
319
Ovako treba mi server za firmu sa nekih 15 racunara na kome ce biti standardni office programi itd,treba da se belezi sva komunikacija izmedju kompjutera itd tj kompletna kontrola.Na serveru bi trebao da bude i program Panteon koji bi trebao da bude dostupan svim racunarima u mrezi.Takodje koji savetujete sistem za server.

Bicu Vam zahvalan za pomoc u odabiru servera i softvera.Server bi se kupovao u Evropi,ne kod nas.

Hvala unaped jos jednom

Za toliki broj radnih stanica, neki entry level hp proliant (ml110 ili slicno) ce sasvim uraditi posao...

Cena samog server i nece biti nista specijalno, a za OS u takvom okruzenu ako hoces da ustedis idi sa MS Small Business Server-om...on ce da radi korektno (radi dobro do nekih 50-60 korisnika)....
E sada software za kontrolu moze da bude mali finansijski izdatak...za kontrolu Web-a i Mail-a bih ti preporucio WebMarshal i MailMarshal jer su prosto najbolji u tome....procitaj vise na www.marshal.com

Aj pa ti napravi prvi korak, a mi onda da guramo dalje :)

:wave:

Slazem se definitivno sa Twixom. Neki Entry level HP. Mislim da ce da zadovolji sve tvoje potrebe. E sad taj Panteon ne znam shta je. Koliko je zahtevan i koliko resursa jede. Pa vodi samo racuna pri kupovini 1 ili 2 hdd, koliko procova ....
HP DL360G5 koji sam ja uzeo na dosta mesta recimo dolazi bez HDD-a sa jednim procom bez optike i sa 1GB rama (2 x 512). Cito da imash u vidu oko proracuna i kalkulacije budzeta.
Da ne davim. Kreni ti u proces a mi smo ti da poguramo kad zapne.

s' poshtovanjem JA:smoke:

mozda samo porazmisli dal ce i koliko taj office da se siri. da ne bude za koji mesec da ima 40 radnih stanica a ne 15 kako su u pocetku racunali. cisto da ostavis sebi prostora za rast pri kupovini servera.

Hvala na savetima,office se nece siriti sigurno jedino se mozda smanji na 12 kompova.Trenutno je neki stariji server sa win 2000 server i radio je sve ok al sada svakih 30m restart sam radi

Hvala na savetima,office se nece siriti sigurno jedino se mozda smanji na 12 kompova.Trenutno je neki stariji server sa win 2000 server i radio je sve ok al sada svakih 30m restart sam radi

jel imas ideju zasto se resetuje? cisto ako radi makina ili ako se moze naterati da radi opet kako treba zasto davati novce... sem ako imaju para viska onda naravo u pazar!

...mislim da je ta masina odsluzila svoje, i to u odlicnom smislu (oko 8 godina rada), tako da je pametnije uzeti nesto novije i resiti problem za jos narednih X godina...

Samo gledam korak u napred :S:

e sad se pojavio novi zahtev :) potrebno je da dok rade kompovi zaposlenih se snima sve sto rade i loguje.Takodje je potrebno da moze npr tom snimljenom materijalu da se pristupi trenutno i dal bi npr moglo da see postavi vise monitora npr 3-4 i da oni prikazuju trenutno 4kompa sta se radi itd (ko u filmovima) :) dal postoji neki ovakav program i dal bi ta masina HP gore navedena mogla da izgura sve ovo?

e sad se pojavio novi zahtev :) potrebno je da dok rade kompovi zaposlenih se snima sve sto rade i loguje.Takodje je potrebno da moze npr tom snimljenom materijalu da se pristupi trenutno i dal bi npr moglo da see postavi vise monitora npr 3-4 i da oni prikazuju trenutno 4kompa sta se radi itd (ko u filmovima) :) dal postoji neki ovakav program i dal bi ta masina HP gore navedena mogla da izgura sve ovo?

u kom smislu mislis snima? kao video materijal?

Sto se tice nadgledanja komopova live to nije problem ima gomila programa koja moze da ti prikazuje trnutno zbivanje na racunaru ili vise racunara a sve to na jednom ekranu. Znaci nema potrebe za vise monitora.

Ne znam na pamet ime programa koji mi koristimo u skoli za nadgledanje djaka dok rade (posto imamo malih hackera pa smo morali da uvedemo nadgledanje) ali to radi super. U bilo kom trenutku mozes da preuzmes kontrolu nad compom (ili vise njih) i da radis na svima njima u isto vreme (jako korisno za instalacija updatova i ostalog).
Umesto vise monitora (posto slika svakog compa smanjuje sto vise clienata prikljucujes) mi smo pazarili 48" flat TV i nabacili na zid... tako da sad ladno otvori i pos 30 ekrana na tom tv i sve se vidi sta ko radi.

Eto ideja.. ako je to uopste sto si teo... :trust:

da na to sam mislio,ovo za 48" je odlicna ideja,meni bi znaci pored tog live trebalo ujedno i snimanje video zapisa :)

Nazad
Vrh Dno