Šta je novo?

Serial ata

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Ajde dajte neke komentare na temu...

Sta mislite, jel se isplati cekati kontrolere/diskove?

Pa sve vise ploca ima SATA i to je buducnost...

Ali diskovi kod nas jos uvek ne mogu da se kupe... Tako da je najbolje sacekati da se pojave, da cena malcice padne... pa tek onda preci na tako nesto

Ma menjao bih plocu, cpu i mem u skorijoj buducnosti, ali ne znam ima li potrebe da cekam S-ata.
I onako cu verovatno cekati da prodje nova godina, tad najvise padaju cene

Procitao sam negde da ovaj prvi serial ata nema bas neki veliki i bitni napredak u odnosu na trenutni paralelni ata. Tek posle kad budu izbacili 64-bit PCI i malo vise razviju SATA, bice solidnog poboljsanja. Ali pitanje je kada ce to...
Ja mislim da je usko grlo ipak mehanika hard diska, tako da ne znam ni cemu sve to, dok ne naprave relativno jeftine a poprilicno brze hard diskove, ja necu razmisljati o prelasku (kupih pre neki dan WD1200JB :D)

Ako sam pogresno informisan, neka me ispravi neko :)

Pozdrav

Pocetne serije Serial ATA diskova i nece doneti neko WOW! poboljsanje, sa transferom od 150MB/s u pocetku, pa kasnije 300 MB/s i na kraju 600 MB/s. Ako kupovinu ploce odlazes samo zbog SerialATA standarde gresis, znaci nemoj cekati tu podrsku i kupuj plocu.

Ma kupicu je verovatno posle nove godine, bice jeftinije, a i necu posle da dodjem u situaciju da kupim novi hard (jer cu ovaj da menjam) a ono ne mogu da ubodem (brze) sata diskove...
A treba sacekati i da se omasovi bluetooth podrska na plocama... :)

To ne moras da cekas, lako se doda na bilo koju plocu kad zatreba. Juce mi dosli do ruku bluetooth USB adapteri firme Mitsumi.

Smesno mala kutijica k'o pola upaljaca, samo se udene, nema ni napajanje, drajveri su za sve Windowse. Cena je sada reda 50 evra (prvi modeli) ali ce brzo pasti...

Geek_master je napisao(la):
Ma kupicu je verovatno posle nove godine, bice jeftinije, a i necu posle da dodjem u situaciju da kupim novi hard (jer cu ovaj da menjam) a ono ne mogu da ubodem (brze) sata diskove...

Ma ako budes cekao posle nove godine onda ce da izadje ne S-ata nego X-ata.I onda ces reci da je bolje da sacekas X-ata.....i tao u nedogled......Lepo ti pazari sad i uzivaj!:D

ZorMi je napisao(la):
To ne moras da cekas, lako se doda na bilo koju plocu kad zatreba. Juce mi dosli do ruku bluetooth USB adapteri firme Mitsumi.

Da, to sam zaboravio, a zaboravio sam jos jednu stvar... ko zna kada cu docekati da mi taj bluetooth stvarno i zatreba :)

Cvele, u pravu si i ti, ne treba cekati u nedogled, ali mislim da ce posle nove godine biti optimalno stanje sa cenama, a i nemam bas sad toliko para, moram jos da se strpim :)

Nego sto se serial ata tice... jeste li citali neke rivjouve ili komentare... mislim, ako se samo poveca transfer izmedju southbridgea i diska, onda je to smesan napredak, i sada su kontroleri mnogo brzi od diskova...

E to je druga stvar ako sad nisi pri kinti!Onda mora da cekas novu godinu ali zapamti sta si hteo da uzmes sad!

Vrh Dno