Šta je novo?

Sennheiser - Koje sluške i bubice

Corey

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
319
Planiram da pazarim neke bubice za ipod i sluške za komp.Pa mi treba par saveta, gledam one modele na 4audio, i ne kapiram tačnu razliku između serija, jer u svakoj seriji ima i skupih i jeftinih modela.Na šta da obratim pažnju, jer ću možda da se otvorim malo više, pa "da mi traje", poz

Preporuka za bubice je MX360, a za sluške HD201, mada kažu da one traže nešto jači izlaz, tako da ne rade dobro na integrušama. Ako imas Live! ili nešto bolje neće biti problema. Ako možeš da izdvojiš više para (oko 5000 din.) obrati pažnju na PX100.

peja je sve lepo rekao, oko 1000din - MX360, HD201 rade i na integruši samo je ton nešto tiši (kod mene su super, ali su povezane na M-Audio :p). Ja lično nemam zamerki na kvalitet zvuka kod HD201, mada ih koristim mahom kad radim u FL Studiu.

Super su hd201. Jedino ne znam koliko ces biti zaodvoljan na integrisanoj zvucnoj, pa i na live-u. Zvuk je dosta tih ako ide direkt na izlaz iz sb live-a. Moze se eventualno pojacati preko EQ ali na pojacalu tek moze da se pojaca na pristojni nivo. Zvuk je jako dobar, malo je bas slabiji po default-i ali moze se korigovati preko softvara ili pojacala. Solidno su udobne ali ipak nakon izvesnog vremena malo pocinju da smetaju... Neverovatno glasno i bez distorzije sviraju preko pojacala koliko god pojacao...

Na samim izlazima iz kartica nece biti dovoljno snage za HD201, tek na izlazu za slusalice iz pojacala, risivera ili kod mene sa X-Fi front panela sa ugradjenim pojacalom za slusalice.

Sennheiser

ima li neko iskustva sa ovim njihovim wireless modelima (RS1x0) ?
neshto se razmishljam oko takvog reshenja za zvuk sa TV-a, kompa i HiFi-a, pa bih shetao ovaj njihov predajnik gde mi zatreba - a sebe gde hoccu do 150m okolo :p

i josh jedno pitanje.. chitao sam da je zvuk dublji i chistiji na "zatvorenim" slushkama, shto je i logichno jer nema interfernci sa spoljne strane, ali ono shto mene interesuje je da li se kod "otvorenih" modela zvuk chuje i napolje kad se pojacha i koliko?
najcheshcce bih ih koristio noccu dok ukuccani spavaju, pa ne bih da me neko linchuje kad odvrnem neki jungle/breakcore/THC u 2 ujutro :smoke:

pozdrav

Ja sam skoro kupio senn px100. Odlicno, ali stvarno odlicno se cuju, i to mnogo bolje od jeftinog hd201, iako su px100 male, a hd201 kao studijske. Bass je slab kod hd201. Px100 odusevljava. Imam i neke sony slusalice koje su slicne konstrukcije kao px100 i, naravno, ne mogu da se porede. Mozes da probate slusalice u technoMAXu, pa vidis.

Dobra stvar kod px100 je i sto se lako "guraju", meni bas odlicno rade na mp3 plejeru SanDisk Sansa Clip.

E, sad, jedino mi smeta kod px100 sto su "otvorene" i sto se cuju spolja. I ne izoluju uopste zvuk spolja. ***, kad si u prevozu, moras da pojacas, a ja ne volim da i drugi slusaju moju muziku. Al' bar je kvalitetno cuju :)

Treba probati jos i hd415, one su povece i trebalo bi da izoluju smetnje od spolja i da se cuju za klasu-dve bolje od hd201.

Poslednja izmena:
Aj da ne otvaram novu temu imam i ja pitanje...
Dvoumim se izmedju onih sennheiser Mx 560 (koje ima burazer i brooka se cuju) i onih Mx 550, ove su malko jeftinije i gledao sam karakteristike sve isto imaju cak ove 560 i nesto malo vise, e jedino je ona impedanca duplo slabija od onih 360, kod 360=32, a kod 560=16. Slabo se razumem u te decibele impedance i omove pa bih voleo da cujem savet. Jer planiram vec sutra da ih pazarim samo ne znam koje :D

kupih mx360 i potpuno, sam zadovoljan: odlican zvuk, nema pogorsavanja zvuka cak ni kad se do kraja pojaca odnosno zvuk i u dubljim i visim tonovima ostaje potpuno cist... jos garancija od 2 godine... za 1150 din... :)

Aj da ne otvaram novu temu imam i ja pitanje...
Dvoumim se izmedju onih sennheiser Mx 560 (koje ima burazer i brooka se cuju) i onih Mx 550, ove su malko jeftinije i gledao sam karakteristike sve isto imaju cak ove 560 i nesto malo vise, e jedino je ona impedanca duplo slabija od onih 360, kod 360=32, a kod 560=16. Slabo se razumem u te decibele impedance i omove pa bih voleo da cujem savet. Jer planiram vec sutra da ih pazarim samo ne znam koje :D

Impedansa predstavlja elektricni otpor slusalica, koji se izrazava u omima. Sto je impedansa veca, potrebna je veca snaga za "pogon" tih slusalica. One sluske koje imaju manju impedansu ce svirati jace od onih koje imaju vecu, pod uslovom da je osetljivost ta dva para slusalica ista. Osetljivost je mera kojom se odredjuje koliko glasno mogu da sviraju zvucnici ili slusalice kada se dovede signal odredjene snage. Za zvucnike se meri jacina zvuka (u decibelima) na rastojanju od 1m kada se koristi signal snage 1W.
Ako ti kinta nije problem, uzmi MX560.
:type:

Ja sam kanda imao "prejak pogon" za Mx360 sa moje nokie 6630 preko adptera. Trebalo mi je po nedelju dana koriscenja @ 60% volumea da spalim obe 360-ke :smash:.

Poslednja izmena:
@peja hvala na objasnjenju! :)
Sta da kazem sem da sam pre pet dana kupio MX560 i zadovoljan sam, a i nisam. Kvalitet je neprikosnoven ali je opet i preslab zvuk... Slabije se cuju od mojih starih sluski, sto mi bas i nije drago...

Nazad
Vrh Dno