Šta je novo?

Sennheiser HD555

Uchiha

Cenjen
Učlanjen(a)
02.01.2010
Poena
154
Planiram da kupim ove sluske pa me interesuje sta mislite o njima i ako biste mogli da mi preporucite jos neki model u tom cenovnom rangu (140e).

Hvala unapred!:wave:

Preko kog pojačala planiraš da ih koristiš?

Pa ne bi ih uopste prikljucivao na pojacalo, isle bi direktno u komp.:D

Poslušao sam te slušalice preko kompa sa nekom prilično dobrom zvučnom kartom i preko nekog ludog denona, miksera od 1000e i razlika je baš velika, tako da verujem da nećeš čuti sve što platiš. Ako hoćeš dobar, audiofilski zvuk, pojačalo, kvalitetan izvor, šta već sve ide. Za integrušu na kompu, čisto bacanje para. Uzmi neke reda 20-30e, a ostale pare pričuvaj pa kasnije uloži u zvučnu i bolje slušalice ako baš hoćeš dobar zvuk.

Pa ko je uopste rekao da ce da idu na integrusu? Samo je receno da ih necu prikljucivati na pojacalo.

Bez pojačala nema poente da uzimaš iole ozbiljnije slušalice.

HD555 sa svojih 120ohm impedanse će da svira i sa line out-a zvučne karte, ali bez pojačala gubiš na maksimalnoj glasnoći i dinamici zvuka.
Te sluške pokazuju kako u stvari zvuče tek na nekom pojačalu - bio to headamp ili neko stero pojačalo sa headphone izlazom.

Pa ko je uopste rekao da ce da idu na integrusu? Samo je receno da ih necu prikljucivati na pojacalo.

Znam da nisi rekao to, ali kažem da bi bilo bacanje para, jer apsolutno ne bi zvučale bolje od bilo kojih slušalica od 2000din. A te slušalice uzmi ako si spreman da dalje ulažeš u zvuk, znači pojačalo i ostalo, jer će sigurno trajati dugo.

A kako bi se ove, ili neke slusalice iz te klase ponasale na Xonar Essence STX? Verujem da tada ne bi bilo primetne razlike izmedju pojacala i ove zvucne kartice?

E pa *** ne mogu sve odjednom prvo da uzmem slusalice pa za nekih mesec ipo - dva mogu da uzmem i pojacalo. Ajde sad kad ste me lepo upalili :D dajte predlog i za neko pojacalo.

P.S. I niko mi ne odgovori konkretno jer vrede ove slufe tu kintu i jer postoje neke bolje u tom cenovnom rangu?

Poslednja izmena:
Ne kupuju se slušalice tako, ipak je to velika kinta, a svakome odgovara nešto različito. Verovatno bi ti svi rekli da vidiš gde ih ima, da poneseš neku svoju muziku koju si slušao dosta puta i da direktno uporediš sa drugim slušalicama.

Definitivno su dobre, ja sam ih slušao ali su bile preskupe za moj džep. Trebalo bi da poslušaš i AKG, Grado...

Što se pojačala tiče, nemam pojma :D. Burazer ima nekog denona starog jedno 20ak godina, uzeo pokvarenog i popravljao sam (pokvaren platio 150e). Nije to jeftin sport. Natenane se raspitaj na forumu, možda čak i na nekim stručnijim (specijalizovanim).

@ AMG

Osetila bi se razlika sigurno, mada opet mislim da ne bi čuo sve što mogu da ponude. Ne znam, jer nisam probao, ali ipak su sluške hi-fi, treba za to posebna oprema.

Nazad
Vrh Dno