Šta je novo?

Sennheiser 595 ili Beyerdynamic DT880 ?

austin

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2001
Poena
619
Sennheiser 595 su impedanse 50 oma (svuda je navedeno 50 oma po review-ovima dok sam malopre na sajtu proizvodjaca video da su navodno "nominalne impedanse od 120 oma ?") dok su Beyerdynamic DT880 znatno vece impedanse > 250 oma (prave se u varijanti od 50,250 i 600 oma, al sam nasao varijantu od 250 oma za male pare...199USD)

aj nek mi zagrizheni audiofili i oni koji su imali priliku da isprobaju ove slushke daju neku preporuku jer mi je vrlo teshko da se odluchim koji model da uzmem.
generalno ni jedne ni druge nemaju pravih mana.
takodje me interesuje gde su sve upotrebljive slusalice sa impedansom od 250 oma, ...ipod kontam da nema dovoljno snage..dok opet pretpostavljam da audigy mozhe bez problema da ih potera bez pojachala za slushke (koje mi se bash i ne kupuje jer ne ide sa cenom ispod dodatnih 100usd)...

Poslednja izmena:
Prvo glasam za Sennheiser, 595 su odlicne sluske. Pogledaj po sajtovima i videces da su uglavnom one preporuka za te pare. Medjutim, ukoliko nemas pojacalo za njih, to su skoro pa bacene pare. Ja ni moje Sennheiser hd497 sa 32Ohm-a ne mogu da posteno vozim sa live!-a, a hd 515 i navise su jos manje osetljive u odnosu na 497. (a ove moje su kao pravljene da se koriste u pokretu sa discmana/mp3 playera). Nemoj da me shvatis pogresno, problem nije u jacini (verovatno bi bile dovoljno jake za normalno slusanje), vec u kvalitetu koji je drasticno bolji kada ih povezes na pojacalo. Pojacalo ne mora da te izadje skupo, ja sam pravio tranzistorsko klase A za moje sluske (2x 1W). Sve u svemu hardver je bolji za vise stepenika od mog pa ocekujem da je jos drasticnija razlika sa/bez pojacala.
Naravno ostaje ti mogucnost da kupis isto tako odlicne hd555 sluske i uzmes pojacalo, ukoliko su ti dodatne pare problem. Hd515 ne preporucujem jer sam ih slusao (bolje su hd497 mada se ne prave vise), a 555 i 595 nisam ni slusao.
I nadam se da je ono sa ipod-om sala, jer ova klasa slusalica ne trpi mp3, rade na minimum audio cd-ove. (mozda loosless, mada opet nemas dobro pojacalo na ipod-u).
Pogledaj http://www.headphone.com/products/headphones/full-size/

Poz

Mx je napisao(la):
Prvo glasam za Sennheiser, 595 su odlicne sluske. ......
.
.
.
Poz

hvala na savetu. verovatno cu i ja da pravim sam neko pojachalo, nashao sam na netu shemu onog kineza koj ise time proslavio.
za ipod se nisam salio al ne slusam mp3, vec imam 3rd party firmware sa kojim pushtam samo flac na ipodu.
inache prevrtreo sma i headroom i mnoge druge sajtove...zato sma i u dilemi jer su bas na headroomu nahvalili oba ova modela slushki :)

Poslednja izmena:
Najbolje bi bilo da poslusas oba modela, jer je to jedino merodavno poredjenje. Sennheiser znas gde imas da cujes i kupis (da ne bude reklama 4A.... :D ) mada moram da kazem da sam se razocarao sa sluskama tamo, jer nemaju pojacalo za njih (ganjaju ih sa risivera).
A za pojacalo, opet zavisi. Ja sam hteo da pravim lampasa, jer su male snage u pitanju pa je moguce eksperimentisati (ne bude skupo). Posto su lampe komplikovane iz 1001 razloga, napravio sam ovo tranzistorko i prezadovoljan sam sa njim. Nema puno komponenti, cista A klasa, svi polipropilenski kondenzatori, svira odlicno tako da dajem toplu preporuku (jedino sto se greje). Ne znam na kog kineza mislis, aj posalji link da vidim o cem' se radi.
Vidim da su na headroomu nahvalili oba modela. Poslao sam ti njihov link jer su im odlicni testovi i sa 6-7 slusalica koje sam slusao, poklopila su se moja misljenja sa njihovim. Cudi me ne razmatras Grado. Ja imam zamerku na ove moje sluske, a to je da se izgube cim krene neka muzika koja nije samo glas i gitara ili samo neka 2-4 instrumenta. Problem je i u rock-u, jazz-u, klasici, ma svim stvarima koje su bucnije, traze dinamiku i svirku po celom opsegu. Bas su tu hvalili Grado da je bolji. Tako da obrati paznju na to pri slusanju, ipak su to mali fullrange zvucnici - ne mogu da naprave cuda.

Aaaa, Cmoy, sto ne kazes :) . To je najjeftinije resenje za ovu primenu mada i najjednostavnije za pravljenje. Elektor je imao odlicne seme za hi-end pojacala za sluske, neke su bile i hibridne (lampe/tranzistori). Dobra stvar sa Cmoy-em je sto mozes da ga napajas sa baterije sto je veliki plus. Meni ovo pojacalo trosi vise jer dosta struje ide na grejanje, tako da nisam mogao da se igram sa baterijama, vec je morala dobra stabilizacija napona nakon Spectrumovog ;) ispravljaca. U stvari ovo pojacalo ne pojacava napon nego struju. Evo ti link pa pogledaj http://headwize.com/projects/showfile.php?file=szeke1_prj.htm . Cmoy mozes da napravis za male pare pa ako ti se ne svidi, pravi drugo. I dobra stvar je sto cmoy mozes da upakujes u neku malu kutijicu pa mozes da ga setas sa ipod-om.
A Grado SR225 npr. ulaze u tu klasu sluski. http://www.headphone.com/products/headphones/all-headphones/grado-sr-225.php

Sto se tice sennheiser-a moram da kazem da su uvoznici bezobrazni sa cenama.
Kao prvo, nece ti dati da poslusas taj model (u kutiji im je , plase se da je otpakuju valjda), vec neke osnovne, koji na nekoj yamahi ne zvuce kako bi trebalo. Cena slusalica kod njih je 18500din , znaci nesto oko 230e.
Srecom imam rodbinu u nemackoj i regularno sam preko interneta kupio slusalice i sa sve postarinom su me izasle 118e! Krajnji bezobrazluk je prodavati slusalice po skoro duplo vecoj ceni. Ostalo mi je dovoljno para da kupim emu 0404usb koja ima solidan izlaz za te slusalice.

sjajan projekat....moram da napravim

Vrh Dno