Šta je novo?

Sempron kako da ne...

bigone

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
619
Mnogi ovde na ovome forumu, zapeli kako izmedju procesora nema nikakvih razlika sem cenovnih, i kako i taj kesh to je nesto nebitno, i kako ako rade na istoj brzini nema ama bas nikakve razlike izmedju skupljih i jeftinijih procesora :trust:

Ali sinoc odoh do nekijeh ljudi da im pomazem oko kompjutera, kad' tamo Sempron Palermo 64 bita, 1,6 Ghz. Rekoh super, toliko ga nahvalise jos kazem onom coveku nije te *****ao prodavac. Grafika Asus 9550, 512 ram Kingston. Malo kloknem onaj Asus, i tako radi lepo HL2, i jos jedna igrica, ali dodjosmo do Konami PES4, ono mislim da igra radi u 12 frejmova, sta je ovo i to u 1024x768 na medium, u 800x600 na high, isto katastrofa. Vicu ona deca "pojacaj grafiku", ja udri pa klokuj, pa klokuj, kad' ono nema nesto poboljsanja, podignem procesor na 1,8 Ghz, Kingstonu svaka cast radi na 220 bez problema, kad ono poboljsanje od 2-3 frejma. I tako pre toga izmenjah i drajvere za grafiku i slicno, Ali samo znam da na Barton 1,8 Ghz, sa 9550 default PES radi glatko u 1024x768 na medium (i to i sa 256 rama, kamoli 512).

Pa eto, cisto toliko o tome kako je Sempron isto sto i Barton ili isto sto i A64, ako je na istim frekvencijama, i taj kesh to glupost.

Ovaj Sempron ne bih stavio u svoj kompjuter pa da svetli!

bigone je napisao(la):
Mnogi ovde na ovome forumu, zapeli kako izmedju procesora nema nikakvih razlika sem cenovnih, i kako i taj kesh to je nesto nebitno, i kako ako rade na istoj brzini nema ama bas nikakve razlike izmedju skupljih i jeftinijih procesora :trust:

Ali sinoc odoh do nekijeh ljudi da im pomazem oko kompjutera, kad' tamo Sempron Palermo 64 bita, 1,6 Ghz. Rekoh super, toliko ga nahvalise jos kazem onom coveku nije te *****ao prodavac. Grafika Asus 9550, 512 ram Kingston. Malo kloknem onaj Asus, i tako radi lepo HL2, i jos jedna igrica, ali dodjosmo do Konami PES4, ono mislim da igra radi u 12 frejmova, sta je ovo i to u 1024x768 na medium, u 800x600 na high, isto katastrofa. Vicu ona deca "pojacaj grafiku", ja udri pa klokuj, pa klokuj, kad' ono nema nesto poboljsanja, podignem procesor na 1,8 Ghz, Kingstonu svaka cast radi na 220 bez problema, kad ono poboljsanje od 2-3 frejma. I tako pre toga izmenjah i drajvere za grafiku i slicno, Ali samo znam da na Barton 1,8 Ghz, sa 9550 default PES radi glatko u 1024x768 na medium (i to i sa 256 rama, kamoli 512).

Pa eto, cisto toliko o tome kako je Sempron isto sto i Barton ili isto sto i A64, ako je na istim frekvencijama, i taj kesh to glupost.

Ovaj Sempron ne bih stavio u svoj kompjuter pa da svetli!

:smash:

Znaci po tebi je Barton 1,8 brzi od Semprona64 1,8 :wall:
Cak i da PES volis kes (al sam ga srocio) razlika u korist moze biti tek nekoliko frejmova, a ne za red velicine, kako si ti izdramatizovao.
I sam sam jos uvijek na thoroughbred jezgru, ali reci da je brzi od Semprona 64 na istom kloku.... Na kraju krajeva pogledaj sam, ima toliko testova na netu.

Nesto drugo tu nije u redu... Ne verujem da je Sempron kriv. Pregledaj drajvere za graficku i zvucnu, instaliraj SP2...

Iskljuci animacije na terenu

Dakle kao sto pise gore u opcijama pre meca iskljuci ono pred kraj opcija dole (moras da skrolujes malo) da ti ne vijore zastave i baklje na pocetku...
To je konamijev bug posto je meni sa GF6800GT-om davao uzasno mali broj frejmova dok nisam cekirao pes forum i eto ga radi ko zmaj :trust:
Inace nije los taj sempron uopste

PES4 je port i kod mene na A64 je usporavao dok WE8i radi savrseno i probaj njega da im instaliras...

btw.Sem64 jede K7 najopustenije, a od tog lozenja na Barton mi je muka vise.

Znaci sta je u pitanju losa optimizacija za Sempron i A64, PES-a 4?

Poslednja izmena:
Sigurno ce neki patch resiti problem kao i sa svim igrama. Poz

Ja bih rekao da je tu stvar do pravih drivera ili za grafiku ili za chipset.

Njima je prodavac instalirao win xp, sp2, ja sam instalirao omega drajvere za grafiku, moguce da za cipset nisu instalirani drajveri, sledeci put cu proveriti. Ja sam se iskreno odusevio bio kada sam video da imaju Sempron 64, i taman rekoh odlicno sad' cemo da vidimo kako to radi, ali ono je bio shok PES4. A, ne bih se toliko iznenadio da to ranije nisam instalirao raznoraznim ljudima na raznoraznim mashinama i svuda je radilo bez problema?

Ma stvar je do glupog porta igre sa PS2, tj. njenog traljavog rada sa ATI kartama. Kod mene se dogadajalo bas obrnuto na ATI karti, sve je islo nevidjeno brzo, tj. sutnes loptu a ona kao da ide 2 maha :D
Ne moze Sempron 64 da bude sporiji od staroga Semprona 2600+, nikako. Eno kod komsije sa ATI 9550 i tim starim Sempronom sve lepo radi u 1024x768. Ne znam koje drajvere koristi, ali mogu da ga pitam. I kod njega je bilo onog efekta "ubrzanja", ali je to resio sa novijim drajverima (to je bilo pre 6-7 meseci).
Tako da nemojte "pljuvati" po Sempronu 64 jer u svojoj klasi nema konkurencije, brzi je od Bartona na istom taktu.

Pes4 i demo PES5 rade extra u 1024x768 na sempronu 2400+ i nforce2 ploci sa ati9550 karticom klokovanom na 400mhz za jezgro i 440mhz za memoriju!

A kakav je odnos brzina kada uporedimo Sempron 64bit 2500+ koji radi na 1400mhz i Barton 2500+ koji radi na 1883mhz?

Dobro je pitanje ali ko drzi bartona na defaultu a i semprona???
Ovde ili su driveri krivi ali je mozda neispravan hardware.Jednostavno Pes4 mora da radi na ovoj konfiguraciji.

Srdjan je napisao(la):
A kakav je odnos brzina kada uporedimo Sempron 64bit 2500+ koji radi na 1400mhz i Barton 2500+ koji radi na 1883mhz?

Pa brzi je Barton naravno, radi na preko 20% vecem taktu, ne nesto mnogo ali je brzi. Pricamo o procesorskom snazi, e sad posto u pricu ulazi i memorija onda se vec stvari komplikuju, pogotovo se komplikuju i sto barton ima 512kesa. Znaci verovatno u realnom radu je negde brzi Barton a negde Sempron.

bigone je napisao(la):

hehehe... to misko prica okolo po forumu :) kako je super sto Sempron ima duplo manje kesa od Athlona64 pa se manje greje :) i kako to nema velikog uticaja na performanse (sto u sustini i jeste tacno jer je u velikom broju testova razlika stvarno mala, mahom je u igricama A64 ~30% brzi). :guitar:

Barton vs Sempron64 - RealStorm raytracing (FPU)
[email protected] - 18FPS
[email protected] - 22FPS

--------------------

hi misko, izgleda da smo u isto vreme pisali postove :)

Poslednja izmena:
playerPA je napisao(la):
Pes4 i demo PES5 rade extra u 1024x768 na sempronu 2400+ i nforce2 ploci sa ati9550 karticom klokovanom na 400mhz za jezgro i 440mhz za memoriju!
al si nam sad rekao, svaka ti cast. :wall:

Ser_Zile je napisao(la):
al si nam sad rekao, svaka ti cast. :wall:

Izvini, ali sta ti nije jasno? Ako igra radi na Socket A Sempronu sa ISTOM grafickom karticom EXTRA, kako moze da NE RADI na jacem procesoru?!??! Definitivno nesto ne stima sa drajverima...

Najbolje da mi lepo napisemo proizvodjachima procesora pismo i da ih "obavestimo" da ne trpaju vishe taj kesh u procesore jer on i nije bitan.Shto li su samo navalili da turaju taj kesh uopshte mi nije jasno.Videcu da posaljem moj venice 3200 da mu ischupaju onaj kesh jer mi ne treba pa ga mozda utopim negde :).

Poslednja izmena:
evo ja nisam gadljiv na kesh. samo da nadjemo nacin da ga ulupamo u mog semprona :D

Igrama itekako prija dodatni sekundarni kesh procesora, pogotovo novijim naslovima sa modernim 3d endzinima koji ih prosto zahtevaju. E sad da li konkretno ovaj pes radi lose zbog kesha ili je drajver za zvuk dosao u konflikt sa mreznom kartom oko resursa na ploci - da ga yebes...ko to moze da zna.
Ali da novi endzini primetno bolje rade sa procesorima sa vise sekundarnog kesha - to vazi itekako

kovacm je napisao(la):
hehehe... to misko prica okolo po forumu :) kako je super sto Sempron ima duplo manje kesa od Athlona64 pa se manje greje :) i kako to nema velikog uticaja na performanse (sto u sustini i jeste tacno jer je u velikom broju testova razlika stvarno mala, mahom je u igricama A64 ~30% brzi). :guitar:

Samo nisi naveo od cega je AMD64 brzi ~30% od Semprona 64, ili od Socket A procesora?

I da se razumemo ja naravno ne kazem da je bolje manji kes, nego da razliku neopravdava cenovno mnogo skuplji A64, plus kad se ide na maxi maxi maximalno :) overclock, onda Sempron-u nije ogranicenje ni box cooler (tu je negde na limitu) a sa 512k ili 1m kesa je potreban neki Hyper 6 pa to tek cenovno kad uporedis nema logike. poz.

Poslednja izmena:
Jel če mi biti lošiji OC ako imam 2x256MB na soc. 754, tj. je je bolje imati 1x512MB?

_FanATIk je napisao(la):
Jel če mi biti lošiji OC ako imam 2x256MB na soc. 754, tj. je je bolje imati 1x512MB?

Moja neka iskustva su da je uvek bolje 1 modul. Pa bio on od 128 ili od gb svejedno.

Misko je napisao(la):
Samo nisi naveo od cega je AMD64 brzi ~30% od Semprona 64, ili od Socket A procesora?
I da se razumemo ja naravno ne kazem da je bolje manji kes, nego da razliku neopravdava cenovno mnogo skuplji A64...

mislio sam na Athlon64 vs. Sempron...
ma zezamo se misko :) i ja se slazem sa tobom da je 150e. razlike (CPU + motherboard) neopravdano ('blaga rec') za Athlona64 u odnosu na Semprona.

kovacm je napisao(la):
mislio sam na Athlon64 vs. Sempron...
ma zezamo se misko :) i ja se slazem sa tobom da je 150e. razlike (CPU + motherboard) neopravdano ('blaga rec') za Athlona64 u odnosu na Semprona.

Ako je razlika izmedju A64 i Semprona 64 ~30 na istom taktu ja cu da pojedem oba procesora sa sve plocama i kucistima :).

mrzi me da trazim ponovo po netu, jedva sam nasao par testova... razlika na istom taktu je bila ili mala ili do nekih 30% i to uglavnom u igrama. tako je pisalo na netu, ako neko ima reallife iskustva neka kaze. ...ajde kazi zoki :D

kovacm je napisao(la):
mrzi me da trazim ponovo po netu, jedva sam nasao par testova... razlika na istom taktu je bila ili mala ili do nekih 30% i to uglavnom u igrama. tako je pisalo na netu, ako neko ima reallife iskustva neka kaze. ...ajde kazi zoki :D

A na taj test na netu si mislio, to znam samo sto je jedan sistem sa nf4 a drugi sa nf3, pa i graficke jesu iste 6600gt ali je jedna PCI a druga AGP ;) pa ti pogodi ko je bio na nf4 i PCI. Poz, lepo kazem ako nadjes isgricu u kojoj je na istom taktu brzi A64 od Semprona64 ~30% ja cu da ga pojedem sa sve kucistem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno