Šta je novo?

Sempron A64 - MSI K8T NEO-V

buky

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2004
Poena
619
Treba da uzmem ovu varijantu povoljno.
Ima li neko iskustva sa ovim?

nevredi uzimati, nista od occ-a to je ploca sa via cipsetom (doduse na default vrednostima radi kako treba, bez ikakvih trzavica i pada performansi u odnosu na NF3.
Ja bih tu plocu koristio sa 3200+ ili jacim cpu-om. Naravno ako je cena stvarno povoljna ~35E sto da ne

[Mancha] je napisao(la):
Kolega je svojevremeno probao, stavio fsb na 280 (ujedno i maximum) i radilo je ok, mada je svakako pozeljno da ploca moze preko 300 zbog niskih mnozioca kod semprona

Jesi siguran da pricamo o istoj ploci

Ja ne mogu da ga nateram na vise od 250. Jeste li sigurni za tih 280Mhz .

Ako se radi o VIA cipsetu to nema sanse da radi na 250MHz a kaomoli na 280MHz odnodno ako ploca radi na 250 onda je to MSI K8N NEO a ne MSI K8T NEO

Pozdrav!

Ja sam probao tu kombinaciju, i bio sam naivan probao sam odmah na 280mhz, sto rece neko ujedno i maximum, i sve je na izgled radilo OK. Prikljucio sam SATA hdd i pri instalaciju win-a nije mogao da kopita neke fajlove, prvo pomislim cd je los, pa kabl da ne valja ili nisam dobre drivere za SATA stavio. onda sam ukapirao da oc i neide bas najbolje od ruke. Win sam instalirao na default pa naknadno oc-ovao i na 250 je radilo onako kao stabilno ali malo Need For Speeda i igra je pucala.
Ako nemas nameru da overclockujes onda uzeti sto brzi procesor, rdzati sve na default-u i to je savrsen racunar. Ploca ima VIA SATA RAID, PROMIS SATA RAID (koji moze da se kombinuje sa jednim dodatnim ide kanalom), FIREWIRE, drugacije receno sve.
Jedini problem koji sam ja imao jeste da nije htela da prepozna Sempron64 2500+, ispisuje unknown type ili nesto slicno, a to se nije promenilo ni posle flash-ovanja biosa.

Kod mene je bas taj 2500+ i radi stabilno na 250.Sve peko -nece ni da butuje.

Ova konfa ide drugaru a sebi uzimam drugu imam 145e i ni paru vise.
Sta da uzimam, sempron 64 i koju plocu, , polovno naravno .

Vrh Dno