pavlex
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.10.2004
- Poena
- 319
Pozdrav, nedavno sam kupio CPU Sempron 2800+ & DFI nf4x ploču,verujem svima poznatu
, i pre koji dan 1Gb RAM DDR400 Kingston-jedan modul.
E sad, hteo bih da mi malo pomognete oko OCa istih. Ja ga sad držim na 2400Mhz, stabilno radi, a memoriju sam smanjio na 133Mhz 2.5 3 3 7 i ok radi, i tako dobijam da mi mem. radi na okruglo 200Mhz.
Probao sam da izvučem više, stavio sam mem. na 100Mhz a CPU na 2600Mhz, ali neće
pokušavao sam da podesim tajminge na mem. kako valja, ali kao da nijedna varijanta neće...podizao sam i napon na CPU, na 1.6V ali ni to nije pomoglo. E sad, ne znam da li mogu da izvučem više od ovoga, bilo bi super kad bih mem. mogao da stavim na 120Mhz, onda bih mogao da izvučem okruglo 2600Mhz, ali u BIOSu nemam mogućnost na 120, već samo na 100.
Drug mi reče da Kingston može da izvuče i više od 200Mhz, pa sam stavio CPU na 2500Mhz, mem.na 133, i time mi je memorija radila na ~210Mhz. I to je radilo skroz stabilno. Ali sam imao neke probleme oko instalacije XPa, pa sam vratio na pouzdanih 2400Mhz.
Dakle, trebala bi mi pomoć oko ovog OCa, koliko sam video ovde, ljudi su dosta više uspevali da overklokuju ovaj CPU i ploču...možda ne mogu zbog mem. više?
Imam napajanje 500W Mercury, navodno realnih 500W, sa 12cm hladnjakom.
Ako vam je još nešto bitno da znate oko kompa, javite...
Unapred hvala na pomoći
Pozzz :type:
E sad, hteo bih da mi malo pomognete oko OCa istih. Ja ga sad držim na 2400Mhz, stabilno radi, a memoriju sam smanjio na 133Mhz 2.5 3 3 7 i ok radi, i tako dobijam da mi mem. radi na okruglo 200Mhz.
Probao sam da izvučem više, stavio sam mem. na 100Mhz a CPU na 2600Mhz, ali neće
Drug mi reče da Kingston može da izvuče i više od 200Mhz, pa sam stavio CPU na 2500Mhz, mem.na 133, i time mi je memorija radila na ~210Mhz. I to je radilo skroz stabilno. Ali sam imao neke probleme oko instalacije XPa, pa sam vratio na pouzdanih 2400Mhz.
Dakle, trebala bi mi pomoć oko ovog OCa, koliko sam video ovde, ljudi su dosta više uspevali da overklokuju ovaj CPU i ploču...možda ne mogu zbog mem. više?
Imam napajanje 500W Mercury, navodno realnih 500W, sa 12cm hladnjakom.
Ako vam je još nešto bitno da znate oko kompa, javite...
Unapred hvala na pomoći
Pozzz :type: