Šta je novo?

Sempron 2800+ + DFI Nf4x + 1Gb Kingston DDR400 = koliki OC?

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
Pozdrav, nedavno sam kupio CPU Sempron 2800+ & DFI nf4x ploču,verujem svima poznatu :), i pre koji dan 1Gb RAM DDR400 Kingston-jedan modul.
E sad, hteo bih da mi malo pomognete oko OCa istih. Ja ga sad držim na 2400Mhz, stabilno radi, a memoriju sam smanjio na 133Mhz 2.5 3 3 7 i ok radi, i tako dobijam da mi mem. radi na okruglo 200Mhz.
Probao sam da izvučem više, stavio sam mem. na 100Mhz a CPU na 2600Mhz, ali neće :( pokušavao sam da podesim tajminge na mem. kako valja, ali kao da nijedna varijanta neće...podizao sam i napon na CPU, na 1.6V ali ni to nije pomoglo. E sad, ne znam da li mogu da izvučem više od ovoga, bilo bi super kad bih mem. mogao da stavim na 120Mhz, onda bih mogao da izvučem okruglo 2600Mhz, ali u BIOSu nemam mogućnost na 120, već samo na 100.
Drug mi reče da Kingston može da izvuče i više od 200Mhz, pa sam stavio CPU na 2500Mhz, mem.na 133, i time mi je memorija radila na ~210Mhz. I to je radilo skroz stabilno. Ali sam imao neke probleme oko instalacije XPa, pa sam vratio na pouzdanih 2400Mhz.
Dakle, trebala bi mi pomoć oko ovog OCa, koliko sam video ovde, ljudi su dosta više uspevali da overklokuju ovaj CPU i ploču...možda ne mogu zbog mem. više?
Imam napajanje 500W Mercury, navodno realnih 500W, sa 12cm hladnjakom.
Ako vam je još nešto bitno da znate oko kompa, javite...
Unapred hvala na pomoći ;)
Pozzz :type:

Pa to je to,ja na epoxu drzim na Htt 305(+0.1v) mada radi stabilno i na Htt ~325(+0.2)1.65-1.7v i ne greje se puno ali imam ddr400 pa moram da spustim delioc.Nema neke velike razlike u tih 150-200mhz vise jer moras memoriju da usporis tako da dodje na isto,da imas ddr500 onda bi vredelo_Ovo sve vazi za potpuno stabilan rad.Drzi na tih 300-305 HTT i memoriju na 200 mhz i nemas frke dovoljno je brzo.

Poslednja izmena:
cool 8)
hvala... a baš sam se nadao tih 2600 :) al nema veze, i ovako je OK, zapravo, u nekim testovima sam obišao mnogo jače kompjutere...
Poz

pavlex je napisao(la):
...Drug mi reče da Kingston može da izvuče i više od 200Mhz, pa sam stavio CPU na 2500Mhz, mem.na 133, i time mi je memorija radila na ~210Mhz. I to je radilo skroz stabilno. Ali sam imao neke probleme oko instalacije XPa, pa sam vratio na pouzdanih 2400Mhz...

Instal se radi sa def. vrednostima... ;)

pavlex je napisao(la):
...Imam napajanje 500W Mercury, navodno realnih 500W, sa 12cm hladnjakom...

Taj PSU nije real 500W budi ubeđen. Ako sumnjaš u napajanje proveri koliko veriraju naponi...

ok, nisam rekao da sam početnik u overklokovanju... ovo mi je bio prvi OC :) Pre sam imao Intela, ovo je prvi AMD koji imam...
A naponi variraju, ali ne mnogo...

Donesi malo to da ti podesimo kako valja :)

Kako radi X600? Jesi budzio neko hladjenje?

E de si Vule :) Nema te nešto... ;)
X600 radi OK, mada sad sam primetio da se malo klokuje, a puno greje :) ali nema veze, nabudžićemo nešto ;) Nisam još budžio hladjenje... ali moraću... šta misliš da bih mogao? jel si ti imao neko na njoj dok si je koristio?
E jel ti to ozbiljno pričaš da donesem da podesiš kako valja? :) :) :)

Pa ja sam ozbiljan :)

A za hladjenje sam mislio na CPU, a ne na GPU, koji nema potrebe klokovati jer je vec na 500/700... Memara ide do 800, sa dodatnim hladjenjem, znaci TT11 uperen direkt u nju :) a core ide do 565 Mhz valjda, ako se dobro secam... Ja sam je bio kloknuo samo jednom, tad za test i od onda drzao na defaultu, jer stvarno nista ne znaci...

Ebiga ja sam sad prodao komp pa nemam ni monitor ni nista, zato me nema na chatu, ali mozemo smisliti nesto pa da ga malo ispodesavamo ;)

Vule, ti bi samo da se igras :D

PRODAO KOMP???!!!
Uff... pa ti si gori od mene :D A meni nešto ljudi govore kako stalno menjam delove... :)
Ludilo :D
Ajd, javi se kad budeš nabavio novu makinu ;)
Inače, probao sam da kloknem GPU pre, i radilo je OK, stavio sam bio na 550/800 sa njenim hladjenjem :D i radilo je... neko vreme :D ali sam vratio na default jer sam primetio da se greje ko ludo.... mada mi je to klokovanje obezbedilo nekih 500-700 poena više u 3D mark 2005 ;) Bilo bi super kad bih i to mogao nekako da nabudžim:)
pozz

@pavlex
Imamo skoro istu konfiguraciju. Trebalo bi da taj Semron 2800+ moze vise. Jel mu revizija E6 odnosno poslednja 2 slova BX? Ja sam probao par komada na DFI i na Epox 8KDA3J i svi su isli oko 2,6MHz,svi su BX, i kod dosta ljudi sa foruma on stabilno radi na tom taktu. Sa HTT 325 ti je tacno 2,6MHz sto ploca apsolutno moze da izgura. Znaci jedino ako si u maleru da si zabo primerak procesora koji nece da gura vise. Imas moja podesavanja u signature a ako treba jos neko pitaj pa cu ti reci.

evo sad sam tek video tvoj post Simoleon, baš ću sad da probam sa tvojim podešavanjima, ako tebi radi, mora i meni! Pogledao sam u CPU Z i meni je Revision E6!
Evo sad ću probati pa ću se javim! Poz

Evo me! :) Meni su ostala podešavanja već bila kao i tebi, samo sam podigao HTT na 325 i to je to! Skroz normalno radi, a i stabilan je! Samo, zar sad nisam overclockovao i memoriju? Znam da je to Kingston, ali da li je bezbedno ići preko 200Mhz? Da li da joj nabaim hladnjačiće? :) Ili tako nešto :)
Poz

pavlex je napisao(la):
Evo me! :) Meni su ostala podešavanja već bila kao i tebi, samo sam podigao HTT na 325 i to je to! Skroz normalno radi, a i stabilan je! Samo, zar sad nisam overclockovao i memoriju? Znam da je to Kingston, ali da li je bezbedno ići preko 200Mhz? Da li da joj nabaim hladnjačiće? :) Ili tako nešto :)
Poz
ta memorija provereno radi do 220 u svim mogucim kombinacijama. Vozi tako i uzivaj.
P.S. Poteraj Prime95 jedno sat vremena (onaj FPU stress test) i memtest86 bar jedan krug, a 5. test u memtestu bar 3-4 puta. Ako sve prodje kako trema ima da radi max. stabilno u svim aplikacijama, u svim uslovima.
Pozdrav! :wave:

@pavlex
Naravno da jesi ako ti memorija radi na 218MHz. Uradi neki test za memoriju da proveris da li moze tako da gura.

Koji na primer? nemam za memoriju testove, samo za CPU itd. ima nešto kao Gold, ne znam kako je ime.... a to nemam :)
Ajd reci samo neki, pa da oprobam :)

pavlex je napisao(la):
Koji na primer? nemam za memoriju testove, samo za CPU itd. ima nešto kao Gold, ne znam kako je ime.... a to nemam :)
Ajd reci samo neki, pa da oprobam :)

Gold memory ( http://www.goldmemory.cz/ )
Trebace ti flopi, ili ako imas "Hirens boot CD", s njim je malo elegantnije ;)

fala ;)
Jedino, nemam Floppy :D nisam ga ni planirao kad sam prosle godine uzimao komp... zastarela oprema :) Ajd da je ZIP pa jos nekako, šteta što ZIP kod nas nije tako rasprostranjen...
Anyway, kažeš mogu i sa CDa da ga bootujem?

Nazad
Vrh Dno