Šta je novo?

Sempron 2500+, 2800+ 64

• Začetnik teme Začetnik teme Flight
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Flight

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.12.2004
Poena
349
Koje su cene novih Semprona 2500+, 2800+ 64 bita? Odnosno na koje cene se treba usredsrediti pri kupovini?

Nesto ne vidim vise 2500-ku, a i 2600-ka polako klizi iz ponude. AMD-ov plan je i onako da tamo od pocetka iduce godine 3000-ka bude najsporiji Sempron. U svakom slucaju 2600-ka je oko 70, a 2800-ka oko 80 evra... E sad ono oko usresredjivanja nisam bas razumeo!?

Poslednja izmena:
cini mi se da su im malo skocile cene u poslednje vreme. recimo, 2800 je sa 78-9 skocio na oko 85 (mada verovatno to nove kolicine, predpostavljam da ga jos uvek ima i po starim cenama) i kao nedja rece, 2500 gotovo da vise i nema da se kupi.

@Nedjo

Mislio sam koju cenu da platim konkretno, ili do koje cene da idem? 🙂

@obojica

Pitao sam u jednoj firmi kazu da bi trebalo da im stignu bas 2500+ i 2600+, ne smem reci koja da ne brisu post.

Flight je napisao(la):
@Nedjo

Mislio sam koju cenu da platim konkretno, ili do koje cene da idem? 🙂

@obojica

Pitao sam u jednoj firmi kazu da bi trebalo da im stignu bas 2500+ i 2600+, ne smem reci koja da ne brisu post.
erci slobodno. A sto se tice cene, pa platices onu koju budu formirali zar ne?

Jel to prodavci hardvera uticu na cenu ili? Po onoj staroj dobroj "ako se dobro prodaje, spichi mu vecu cenu", posto vidim da je i na zapadu poskupeo... za celih 89 eurocenti u poslednjih 2 meseca....

Ostoja je napisao(la):
Jel to prodavci hardvera uticu na cenu ili? Po onoj staroj dobroj "ako se dobro prodaje, spichi mu vecu cenu", posto vidim da je i na zapadu poskupeo... za celih 89 eurocenti u poslednjih 2 meseca....

Na tvoju i moju zalost kod nas HW ne dolazi sa zapada :d

Nemam pojma na koje prodavce HW si ti mislio, ali znam 100% da su skocile cene prema nasim uvoznicima!

Jedno offtopic pitanje:
U kojoj je klasi Sempron 2800+ 64 kada se poredi sa Intelom? Malo vise se razumem u Intel pa me cisto interesuje. Da li je kao Intel Celeron2.8 ili neki drugi?

Pa odgovor nije precizan, ali da... jedan je brzi u jednoj sferi, drugi u nekoj drugoj i kad izvuces neki prosek, tu su negde po performansama (mislim na Sempron2800+ i Celeron64 2800). Po testovima Celeron je generalno ipak malo brzi, ali su zagrevanje (tj nedostatak istog) i odlican o/c potencijal na strani Semprona.

P.S. Nisam imao priliku da radim ni sa jednim ni sa drugim (za sada, barem)... ovo je kompilacija procitanih tekstova iz racunarskih casopisa i sa net-a.

Poslednja izmena:
U Nisu sempron 2800+ kosta 98E krajnja cena, ja sam ga platio podilerskoj ceni 77E ali pre vise od mesec dana.
2500+ i 2600+ trenutno ima malo na lageru cena je 76E i 85E
nova tura u Pakomu stize za nekoliko dana....

Nazad
Vrh Dno