Šta je novo?

Sempron 2400!

• Začetnik teme Začetnik teme macke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

macke

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
319
Poludela mu glava :d
Elem, morao sam ovo da podelim sa vama, drugarima :eyebrows:
Imam taj nesrecni sempron i jos nesrecniju GA-a(7vt600rz-p) plocu.Par puta sam pokusavao da nekako malo podignem fsb na njemu ali nije uspevalo.Posle sam se smorio i nisam ni pokusavao, do sinoc :eyebrows: I, sta se desilo? Bez ikakvih problema 1929 😛 NEVEROVATNO!!!Medjutim, problem je sto on nece nikako na 200, a ja ocu. Posto je ploca krsina najgora na svetu(u biosu ima nula podesavanja)ne mogu da odvojim fsb od AGP/PCI koji je sada 77/38!?E sad...ima jos; Ovaj ET5 prikazuje temp. procesora 58max,SF-33 😛 ,a neki tamo treci program 20 :d .Napon(istim redom) 1.59,60,75, u biosu mogu da podizem napon u koracima od 5%.Elem, potrebno mi je neko opste misljenje, a sve u cilju budzenja na fsb200, kao i odgovori na pitanja;
1.Da li je sigurno da podizem napon u ovim koracima(5%)uzimajuci u obzir da je temp(mozda 😀 58) i da li realno dobijam time nesto u ovom slucaju?Proc. je jednop vreme radio na 70(ne-oc) i nis'' mu nije falilo :d...
2.Da li znate neki precizam programcic koji bi mi doneo malo sigurnije rezultate
🙂 ?
3.El' opasno da drzim AGP/PCI na ovol'ko?
p.s. nisam neki OC, oprostite ako sam malo lupao i svaka pomoc je dobrodosla

Prilozi

• Untitled-1.webp
    Untitled-1.webp
    140.2 KB · Pregleda: 80
Ja Sam Do Skoro Imao Tu Plocu I Mogu Ti Reci Da Je Krs Za Overclock Zbog Via Chipa. Kad Sam Dizao Fsb Dogadjalo Se Da Zvuk Ne Radi Zbog Velike Magistrale Pci/agp. U Tom Slucaju Nemoj Mnogo Preterivati A Mozes Za Mele Pare Da Dokupis N Force2 Plocu I Da Clockujes Koliko Hoces.

Jedino šta ti je preostalo probaj da džanperom na ploči digneš na 200mhz pa da vidiš šta se dešava.

macke je napisao(la):
Posto je ploca krsina najgora na svetu(u biosu ima nula podesavanja)...

Ctrl + F1 kad udjes u BIOS... ima ona sasvim lepa i korisna podesavanja... veruj.

macke je napisao(la):
ne mogu da odvojim fsb od AGP/PCI koji je sada 77/38!?

VIA cipset nema mogucnost zakljucavanja AGP/PCI magistrale na 33MHz, pa ti tu pomoci nema...

macke je napisao(la):
El' opasno da drzim AGP/PCI na ovol'ko?

Ne mora da bude... lepo rece mackOpolo, prvo krene da riknjava zvucna (shushtanje i slicno), pa interni senzori (nenormalni naponi i temperature), pa moze doci i do nestabilnosti integrisanog IDE kontrolera... u principu, ako zvuk radi, dizi jos malo...

Elem, GA ploce malo overvoltuju proc... obrati paznju 😉

Poslednja izmena:
Primetio sam kad sam podigao 1930 da su su senzori poludeli skroz,(pogledaj sliku)ET5 pokazivao fan 885rpm 🙂.Ne znam da li ima smisla da dizem napon ako agp/pci ne mogu da izdrze,ili da podignem napon pci.Najvise me, ustvari zanima da l' moze da mi rikne graficka(6600gt), NE BI TO BAS VOL'O ! 🙂 Inace, proc. radi savim stabilno na 1870(nije lose),al me muci tih 2000!Vol'o bi da vidim 🙂

Dali si probao da nadjes neki modovani BIOS koji bi ti mozda omogucio AGP/PCI lock?

Secam se da je tako nesto postojalo za i815ep chipset, mozda ti se posreci. Progooglaj malo.

Poslednja izmena:
VIA KT600 nema problema sa 200MHz fsb-om. Ali GA generalno ima.
Kolko se secam, ta ploca ima i dzamper za biranje 166+ magistrale, a i treba naci modovani BIOS, jer sa originalnim nema FSB/AGP/PCI delilac u pravom odnosu, vec ga dosta podize. Ako ne laze kod tih stavki. Mada, barton koji je bez problema radio na EPoX-u KT600, nije hteo na tom GigaByte-u.

Nisam trazio dzamper,nije mi to "palo na pamet" 🙂Mada,nisam siguran da ga ima.Pokusacu da nadjem modovani bios iako nisam siguran da se neko baktao time 🙂Ako imate neku preporuku gde da trazim...i preporucite mi neki solidan programcic koji je malo precizniji,ako imate iskustva 🙂

Sad sam setio tog dzampera; vec je uklonjem.Po difoltu je tako moralo da bude 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno