Šta je novo?

Sempron 2200 socket 462 problem

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Sempron 2200 s462, koji po defaultu radi na fsb 333, multiplier 9, proban na dve ploce, Epox 8rda+ i Asus a7v8x-x, nece da bootuje sistem ako se fsb promeni sa vrednosti 100.
Na Asus ploci cak prijavi da je default 1500 Mhz, tj fsb 166 x 9, ali nece da bootuje, ako se stavi brzina 900 Mhz, onda radi
Probana razlicita podesavanja memorije, probao i DDR 266,333 i 400 memorije, ma nece
Da sumnjam na neispravnost obe ploce ne mogu, nije logicno

Da li neko ima ideju kako namestiti fsb na 166 ?

Tako su se ponašali procesori (socket A Athloni posebno) kad im se skrati život overklokom ili ako su dugo radili sa lošim hlađenjem. S obzirom koja je sad godina i koliko je taj CPU star, biće da je odradio svoje.

Obično kad krenu da brljave posle overkloka ili pregrevanja, prorade na originalnom taktu. Posle nekog vremena (godinu-dve) krenu da zezaju i rade samo na 100MHz. Onda neće ni da se upale.

Tako su se ponasali i neki M (mobile) socket A procesori koji su lepo radili na pojedinim plocama. Skini CPU-Z i vidi koji ti je procesor, da nije slucajno za lap top.

I ja imam još uvek :( taj cpu i neće više stabilno na 200x10 kao što je radio godinama, samo ja mislim da je kod mene do ploče. Sad ga držim na 180x11.
Bili su nabubreli kondenzatori na ploči pa sam ih zamenio ali situacija se nije promenila.

Nazad
Vrh Dno