Šta je novo?

Selidba operativnog sistema na novi hardvare

papa d.j.

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
309
Elem, bilo je dosta thread-ova na ovu temu, naravno reinstalacija OS je najbolje rešenje, no ponekad nije i najjednostavnije.
Kakva su Vaša iskustva sa selidbom na druge chipsetove, često uspeva sa npr. via to via, intel to intel, a i to ne uvek.
U čemu je problem? U podizanju drugih generičkih IDE drivera, drugom tipu southbridgea etc.
Da li je nekome uspelo, uz pomoć nLitea, sysprepa, srpskog znanja, da transportuje editovan hard na drugi proizvoljan hardvare?
Mnogo pitam, jel'da?

U sustini via-via,intel-intel,cak i nf2-nf4 ......kad su u pitanju razliciti chipset-ovi,mora da se ide na reinstalaciju,jer win nece nikako da se podigne.
Za tacne detalje zbog cega morao bi da pitas M$ :D

Uglavnom sam imao probleme kada sam prelazio sa Via na nf, ili sa intela na nf dok u slucaju kada sam se vracao na intel problema nikada nije bilo. Naravno, uvek sam na kraju radio cistu instalaciju ali samo sa intelovim cipsetovima sam uspevao da pokrenem windows-e instalirane na via-sis-nf2-3 cipsetovima i odradim neko bekapovanje podataka pre nego uradim format c: . Moglo je to i u ostalim varijantama (via>nf, intel>nf ali uz mnostvo plavih ekrana, ulazaka u safe mod, ciscenja drivera itd.

Pre nego sto skines staru plocu, promenis u device manageru IDE driver na Standard Dual Channel PCI IDE Controler, restartujes i posle toga zamenis plocu. Trebalo bi da se podigne bez problema. Mi smo u par navrata u servisu na taj nacin napravili sistem na hardu koji se podize na bilo kojoj ploci sa sve regularno instaliranim driverima (na koji god chipset se stavi). Jako zgodno za testiranje svih vrsta ploca :D

Moj savet - Reinstalacija OS-a.

[Mancha] je napisao(la):
Pre nego sto skines staru plocu, promenis u device manageru IDE driver na Standard Dual Channel PCI IDE Controler, restartujes i posle toga zamenis plocu. Trebalo bi da se podigne bez problema. Mi smo u par navrata u servisu na taj nacin napravili sistem na hardu koji se podize na bilo kojoj ploci sa sve regularno instaliranim driverima (na koji god chipset se stavi). Jako zgodno za testiranje svih vrsta ploca :D

Jako interesantan savet, ovo stvarno nisam probao, Hvala.
Naravno, reinstalacija je uvek najbolja akcija.

Nazad
Vrh Dno