Šta je novo?

Sega MD2 Genesis

kostur95

Cenjen
Učlanjen(a)
08.11.2013
Poena
151
Upucen sam na ovaj forum sa foruma AM. Oni su mi rekli da pogledam ovaj odeljak jer bih tu mogao da se raspitam o tome sta me zanima.
Dakle, pitanja su vezana za konzolu Sega Mega Drive 2. Hocu da kupim jednu, video sam da se one sa dva joysticka prodaju za dve hiljade pa nadalje. Elem, ono sto me zanima je:

Moze li originalna konzola smd2 pokrenuti one zute kertridze ili ljubicaste (posto sam nailazio na kertridze svakojakih boja)? Gde se mogu naci kertridzi igrica iz 256 igara (posto sam vrlo vezan za sam koncept 256 igara - obelezio je moje detinjstvo).?

A sad malo pitanja za strucnija lica:
1. Koji programski jezik je koriscen za pravljenje igara za nintendo, segu i ostale stare igrice?
2. Koliki je kapacitet jednog od tih kertridza i kako je moguce to da su (ja bar mislim da jesu) kinezi nabacivali i po 100 igrica na kertridz?
3. Moze li se povezati neka pokvarena konzola sa kompjuterom i samim tim manipulisati sadrzajem kertridza?
4. Koje formate ocitava konzola?

Nadam se da cu odgovore dobiti sto pre. Vec duze pratim ovaj forum, ali nisam znao da postoji ovakav odeljak. Sada kada znam - provodicu izgleda dosta vise vremena ovde :d

Nisam bas nesto koristio sega mega drive 2 i konzole u toj klasi vec je moju zelju za igranjem ispunjavala amiga1200 u tom periodu tek je sonijeva konzola pridobila moju zainteresovanost. Koliko je meni poznato te kerdridza s 256 igara su imale kopije sega mega konzola koje su se prodavale po pijacama. Nazalost to i nisu bile sega mega konzole vec nintento kompatibilne konzole , NES klonovi a licno sam najvise video terminator konzola. Danas se konzole tog tipa mogu naci po kineskim radnjama kao i kertridzi za iste. Pojedine konzole su uradjene kao racunarske tastature ,ali mi nije poznato ima li jos koju ulogu sem za igranje igrica.
Kinezi mogu da nabace i po 1000 igarica na taj kertridz ali to je samo manipulacija samim igrama koje se nalaze na kertridzu. Obicno se ima 10-20 igrica, a posle se one ponavljaju po spisku i igra krene od neke druge staze ili slicno.
Za sve te starije konzole postoje odlicni emulatori koji dobro teraju njihove igre na PC racunaru sto je dobro ako zelis da se podsetis neke igrice.
Dobro mesto za pocetak je http://www.planetemu.net/
Bili su i neki domaci sajtovi ali se nemogu setiti naziva.

Hvala vam na odgovorima, bacam se u istrazivanje.
Samo jedna ispravka dejane, 256 igara sam i igrao na emulatoru na PC-u xD To je bio onaj starinski cd sa Grupama 1 2 i 3, i nasao sam ga na netu. Majsta - upravo je to bilo ono sto me zanima

Nisam kriv mislio sam da se raspitujes za konzole nisi nigde naglasio da su bili cd-ovi s kompilacijama igara za PC.

Nisam ni rekao da si kriv xD trazim konzolu i igrice koje sam imao na emulatoru

Vrh Dno