Šta je novo?

Sed !!!

luka-d

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Cannon i Toshiba su udruzenim snagama poceli da razvijaju novu generaciju monitora pod imenom SED. Pogledaj te PDF dokument za vise informacija. Pa reci te sta mislite. Pozdrav

Prilozi

• SED.pdf
    625 KB · Pregleda: 945
To bi trebalo da bude konkurencija LCD monitorima. Posto oni nemogu da proizvedu crnu boju nego jako tamno sivu i imaju problem za odzivom slike. Kazu da ce ovaj SED monitor kostati kao obican LCD a da nece imati problema sa odzivom, bojama, kontrastima boja ni bilo cim drugim. Jedana stvra koju nisam mogao nigde da nadjem je koliko ce biti stetni za oci tj. koliki ce biti nivo stetnog emitovanja ja licno mislim da ce biti veci nego kod obicnog CRT-a zato sto su ovode nabili jako puno malih eletro emitera (eletronskih topova).

Poslednja izmena:
Tačnije, broj emitera elektrona je jednak broju piksela (nativne) rezolucije ovakvog monitora, kao i kod LCD-a (npr.1280 x 1024 piksela x 3 podpiksela - crveni, zeleni i plavi = 3.932.160 emitera elektrona). Izvori elektrona su PN prelazi, osnovni elementi kod proizvodnje svih poluvodičkih elemenata.
Mislim da je pitanje......... da velicina tacke (pixela) bude sto manja i nista vise......... kao sto ima "Apple".

Nazad
Vrh Dno