Šta je novo?

Security Upgrade!!! PLEASE HELP???

bufu

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
604
Imam lan od 46 mashina i wirelless pristup internetu od priblizno 1024k ne koristim javne adrese znaci opseg mi je 192.168.... signal prolazi kroz provajderov NAT a kod mene ulazi u mrezu kao jos jedan utp prikljucak na jednom 24x gigabitnom switchu. E sad ja bih postavio jos i router sa firewall-om ali da budem iskren nemam pojma ni u kojoj tacki se postavlja ni kako funkcionise??? Pa ako bi neko bio ljubazan!!!

ako postavljas zastitu zbog ineta, onda nemoj posto imas vec na strani provajdera.

ako bas hoces, onda taj utp prikljucak ubacis u firewall (ma kakav on bio) pa onda firewall utaknes u switch.

nisam pisao nista o firewallu posto nisis napisao da li bi ti pravio taj ruter ili bi kupio neki vec gotov

nisam pisao nista o firewallu posto nisis napisao da li bi ti pravio taj ruter ili bi kupio neki vec gotov[/QUOTE]

kako mislis pravio router ( on moze da se pravi??? kako??? )

mislim kupovina nije problem cak bi voleo da mi preporucis neki model skojim imas dobra iskustva

Poslednja izmena:
Resnje moze da sa postavi tako sto sve stanice spojis na switch, a onda taj switch spojis na ili hardverski postavljen ruter/firewall, ili na PC racunar koji ce sa odredjenim softverom da bude ruter/firewall.
Odredjeni softver moze biti cist linux gde ce skoro sve biti na nivou kernela, ili Mikrotik, moze StarOS ili monowall ili nesto trece.

Ako je zastita na provajderovoj strani vec uradjena, onda ovo predstavlja dodatnu sigurnost lokalne mreze.

Nazad
Vrh Dno