Šta je novo?

Secondary IDE Channel

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Problem je što trenutni settings izgleda ovako:
Na Secondary IDE grani su CD writer & DVD Rom. Poslednjih para dana sam nešto proveravao i video da je transfer mode Multi-Word DMA 2. Kada režem CD-ove buffer-i se stalno prazne i pune u velikim oscilacijama (3%-98%) i diskovi se sporije režu. Deinstalirao sam granu i nije pomoglo. Drajveri su nForce v.5.10.

Any advice?

ako deinstaliranje grane nije pomoglo, probaj da uradis sledece:

uninstaliraj redom (iz Device Managera)
1.CD writer
2.DVD ROM
3.ceo IDE conntroler
4.shutdown
5.otkaci ide kablove
6.upali komp - da prepozna conntroler (instaliraj nForce, ali i nVidia IDE SW driver, valjda se tako zove) i properties bi trebalo da ti izgleda, ovako:

ide.jpg

7. ugasi komp
8. povezi optiku
9. upali komp

Ovo bi trebalo 99% da deluje, verovatno i bez otkacinjanja IDE kablova, ali ovako je sigurnije.

evo sta kaze MS:

Windows XP downgrades the Ultra DMA transfer mode after receiving more than six CRC errors. Whenever possible, the operating system will step down one UDMA mode at a time (from UDMA mode 4 to UDMA mode 3, and so on).

Znaci on negde u registry-ju upisuje setovanja i prosto skidanje drivera i vracanje ne pomaze. Ako bi nasao koji je to kljuc, mogao bi i menjanjem tog kljuca da vratis udma, ali sa ovim nVidi-jinim driverom mozes ga "siliti" da radi u modu u kojem ti zelis. Meni je tako hard sa UDMA6 prebacio na UDMA5 i nisam mogao nikako da ga nateram da vrati na UDMA6. Kada sam iskljucio "Let BIOS select transfer mode" i podigao na UDMA6 radilo je.

link: http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/IDE-DMA.mspx

pozdrav

Sve je rešeno. Drug koji je reinstalirao WinXP nije instalirao i nVidia IDE SW driver. To sam mu instalirao sve je proradilo! 😉

Thanks anyway... :wave:

Nazad
Vrh Dno