Šta je novo?

Seasonic X-Series

garson

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
469
Seasonic je najavio novu seriju napajanja, sa min. efikasnoscu od 87% (opterecenje 20%) i 90% pri opterecenju od 50%.:zgran:
Najavljene su verzije od 550,650 i 750W.:) Koristice Sanyo Denki 120mm ventilator.

Seasonic1-big.jpg

Seasonic2-big.jpg

Izvor

za**** silverstone... ovo je moje sledece napajanje :)

strider 600-650W

ali ovo je sve sto mi treba :D

Ih, pa nije Strider nista posebno.:p Mislim odlican je, ali ima boljih za slican novac.
Jesi razmiljao o Antec Signature 650W? Skupo je ali je vrh.

jeste, ali seasonic je seasonic :)

Jeste, ali po onim testovima Signature je oduvao sve.:whip:
A novi Enermaxi?:p

dzaba se trudis :) odlucio sam :p

Poslednja izmena:
treba mi malo jace od ovog napajanja, ipak mi je quad nonstop u loadu (500W je dovoljno, ali opet malo da imam vise lufta 650 sasvim dovoljno i ako uleti neka jaca graficka)

Ti si ono bese imao Seasonic 400W, pa sad 500W? Stalno kupujes jace za po 100W.:d

pa single... dual... quad core :)

A zasto su ova nova Enermax Liberty Eco (400W,500W,620W) napajanja,jedno 25-30% skuplja od Enermax Modu82+ (425W,525W,625W) napajanja.Sto se tice specifikacija,ne vidim tu neku bitnu razliku,ili ipak postoji ? Sorry za off !!!

Ako Seasonic M12D-750W kosta u Austriji ~195€,mogu samo da pretpostavim koliko ce ovaj Seasonic X-750W da kosta kada se pojavi.

P.S. Na zvanicnom sajtu www.seasonicusa.com nista ne spominju o x-seriji ???

ako gledam po oznaci sa nalepnice sa prve slike SS-650KM to je onda slicno ovom 80+ GOLD

Poslednja izmena:
Seasonic PSU is 90% efficient, silent below 20% load

COMPUTEX — Power supply efficiency is the latest craze, and the sheer number of 80 Plus-certified PSUs at Computex is a clear testament to that. Seasonic may have the most unique one, though.

The firm's new X-Series power supply series include 650W and 750W models, both of which have 80 Plus Gold certification. That means the unit reaches a 90% efficiency level when it's loaded to 50%. (Efficiency at 20% and 100% loads is a lesser but still impressive 87%.)

Even more interesting is the X-Series internal design, which looks surprisingly bare compared to traditional units crammed with heatsinks and capacitors. Seasonic wouldn't let us take pictures, but it uses a second circuit board stuck right up against the modular connectors at the back to reduce the number of wires inside the casing. Also, presumably, the high efficiency should mean the internal components generate less heat, which in turn requires less cooling.

Thanks to that design, Seasonic says the cooling fan inside an X-Series PSU just won't switch on until the unit reaches a 20% load. Now, the company also told us temperature will determine the fan speed, so the fan may not turn off in a particularly cramped or poorly ventilated system. Still, Seasonic designed the X-Series to be entirely passively cooled in a regular PC at sub-20% loads. And that's without massive heatsinks poking out the back.

Seasonic expects X-Series power supplies to be available at online retailers in late July or early August.

izvor

Ovo ce biti bucno napajanje, ima mnogo rupica ispred ventilatora i dosta toplo kao HX620.

kako ce da bude bucno kada do 20% opterecenja nece paliti ventilator? jesi imao nekad seasonic napajanje?

Nece paliti, ali ce recimo na 70-80% biti bucno zbog glupe mreze ispred ventilatora, bice vrelo kao HX620.

a cime da opteretis napajanje sa 600W? mislis da buci i temperaturi seasonic ne brine?

Nece paliti, ali ce recimo na 70-80% biti bucno zbog glupe mreze ispred ventilatora, bice vrelo kao HX620.
Da si lepo procitao post video bi da je dizajn takav da komponente generisu malo toplote pa je efikasnost tako visoka. To je omogucilo da se vent ne pali do 20%.;)
Vrlo kao HX620?:trust: Od kada je HX620 vreo? Moj je hladan.:)

Kod mene je vrao stoju na dnu CM590-tice, odseko samo mrezu sa dna kucista, opet je toplo + stoji na radnom stolu.

To je onaj eksplodirani primerak?:D
Mozda ti je takav primerak, ili ti je mozda jednostavno vruce u kucistu.
Uostalom koga briga, deklarisan je na 50C, tako nema problema.:)

Da to je taj na kome je crko osigurac.
Naponi su stabilni, neka se greje koliko hoce.

HX620 je overkill za tvoju masinu, tako da i nije pod nekim opterecenjem. :)

Bilo je u mojoj masini i drugih jacih stvari, ali svakako nece biti opterecen sa 500+ W. ;) Firebird-ova masina sa HX620 ima jacu graficku, koja trosi vise, ali ne toliko da bi napajanje bilo vrelo.;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno