Šta je novo?

Seagate ST3000DM001 naravno crkava

T00L

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
MOS Technology 6510/8500 + kina :)
Matična ploča
64C
RAM
64 KB
GPU
VIC-II
Storage
Digital tape
Zvuk
SID 6581/8580
Da li je garancija na njih kod altija 3 godine ili 2 posto mi na garanciji ne pise?
hvala

tako sam i mislio :(

To je najgori disk koji si mogao da uzmeš.

Ja sam svoj brže bolje prodao dok je bio živ i zdrav.

Nisam tad imao kesha za neki wd black pa...

Ti iz krajnosti u krajnost.

Ko kaže da mora WD Black? Ustvari, danas to i nije neka opcija ako ćemo pravo. Kao sistemac bilo koji SSD ga jede za doručak, a za storage je isto loše rešenje.
Mogao si da uzmeš Seagate DM seriju, ali od 2 ili 4TB, oni su sigurniji. Ili neki WD, Blue, Green, Red, koji god... Ono što hoću da kažem, bilo koji drugi disk da si uzeo, samo ne taj.

Pa manje crkava...:d

Što se mene tiče, imam samo jedan Seagate, ali on nije za poređenje, pošto je u pitanju XT.

ST4000DM000 manje crknut. Jedno od četiri napajanja može da se pokrene, naravno ništa od diska. Sad ću i vlasnika da utešim :)

Imam Seagate ST4000DM000 nesto vise od godinu dana i radi bez greske za sada. Failure rate mu je izuzetno nizak za razliku od ST3000DM001.

Uostalom evo charta skinutog sa BackBlaze:

blog-table-q1-2016-cumulative-2.jpg

Ma, zanimljivo mi bilo ovo da manje crkava. Kad se tebi desi, odma' 100% failure.

A da se "pohvalim", WD20EFRX i WD30EZRX rade više od dve godine, dokle će baš me briga. Imam back..... Majk#?!ti!@#žju

Neka preporuka za hdd 2-3 tb min 3 god garancije?

Ako ti je bitna pouzdanost,pucaj na Hitachi

Da ne otvaram novu temu. Vidim da se diskovi sa vise ploca smatraju nepouzdanijim od onih sa manje (delova), sto je logicno.
Ovaj moj disk (WD20EFRX) dolazi u 2*1TB i 3*667GB konfiguracijama, pa me zanima da li postoji pouzdan nacin da se utvrdi kloji imam (osim da ga vadim iz kucista i merim koliko ima grama)?

Prilozi

• 22-jun-2016_17-42.png
    22-jun-2016_17-42.png
    35.3 KB · Pregleda: 72
Nazad
Vrh Dno