Šta je novo?

Seagate ST1000LM048

bora81

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poena
330
Pozdrav drugari,Pre oko tacno godinu dana je kupljen disk Seagate ST1000LM048 od 1 TB 2.5 inca za laptop.Znaci nov u radnji sa fiskalnim.I problem je sledeci.Disk se vidi u windows 10 kao i particija sa podacima.HDD sentinel cita da je disk 100% health i ne prijavljuje bed sektore.Ali, disk se povremeno gubi i nestaje.Kad krenem da kopiram nesto sa diska da odradim back up nece da iskopira skoro pa nista.Probao sam iz total commander-a , windows explorera i nece.Probao sa recovery programima R-studio , DMDE Professional Edition, Power Data Recovery, recovery my files , disk drill i manje vise slicna prica.R-studio i DMDE krenu da citaju i onda izbacuju error da su sektori necistljivi.Nesto i ocita ali veci deo ne.Disk znam da je neispravan i ide na reklamaciju.Ne pise nigde da je refurbished.Jel ima neke pomoci da se izvuku podaci sa njega ovako u kucnoj radinosti ili je jedina opcija reklamacija i profici poput help diska i sl.

Jesi li ga probao negde van laptopa, recimo u eksternoj fioci ili na desktopu? Meni se to dešava sa par hardova kad ih stavim u stari (dosta korišćen) docking station. Nekad rade super, a nekad prekidaju, pa se brzo vrate. Hardovi su skroz ispravni i rade bez problema kad se zakače na dobre SATA kablove.

Izvadio sam ga iz laptopa i ubacio u hdd rack.Jedino ga nisam kacio na desktop na sata kablove.I da.Seagate tools mi izbacuje failed na short testu.

Probaj na kablove, ako imaš nešto bitno da prebaciš, pa na reklamaciju. Nije nemoguće da SMART kaže da je ok, a da je neki od parametara loš, jer nije još prešao kritičnu vrednost.
Zakači SMART vrednosti, pa će možda neko da vidi potencijalni problem.

Vrh Dno