Šta je novo?

Seagate SkyHawk 2TB 3.5″ SATA 256MB Surveillance Hard Drive (ST2000VX015)

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Seagate SkyHawk 2TB 3.5″ SATA 256MB Surveillance Hard Drive (ST2000VX015)
U cemu je fora na stranici gigatrona pise cena u maloprodaji 9.999 dim a cena za gotovinu i on-line a po njima je to isto je 8.999 din. Sad sam bio u Gigatronu i prodavac kaze da se disk prodaje samo online. Sta to znaci postoje ideticni diskovi koji se razlikuju po velicini cache 64MB., da li to znaci da su ovi sa 256MB falicni pa je najlakse prodati ih onine. Baracudu ni u ludilu ne bi uzimao jer sam kupio dosad 3 komada i svaki je falicam ali dok ja to resim da ugradim prodje garancija.

CMR i SMR diskovi. Onaj sa 64MB je verovatno CMR, dok onaj sa 256MB je verovatno SMR (da manje šteka pri kontantnom upisu, pa mu grunu više keša). Prvi rezultat sa gugla pa pročitaj - https://aesonlabs.ca/blogs/smr-or-cmr-hard-drive-which-one-is-better/

A to sa cenama, pa piše na sajtu da je za online kupovinu (nemaju ga niti u jednoj prodavnici, samo u magacinu). Maloprodajna cena je ovih dana ne cena koju ćeš da platiš u maloprodaji, nego cena za rate karticama, čekovima, itd.

Hvala, ispada po tome da svaki SATA3 disk na preko 7000 obrtaja stekce ako ima manje cache memorije. Cim vise stekce pre ce i da rikne. Znaci sta god kupio isto mu dodje plus rizik nekih pacreskih firmi. Gledao sam WD-gold i WD-black pricao sa covekom njemu WD-black otisli u klinac maltene jedva garanciju izgurali. Dobra fora za gotovinu jeftiniji a sve ostale
nacine placanja skuplje i stigne na kucu pa ako nije ok zali se pa onda ispadne fora ma tebi je ispao disk i ko zna koje sve smicalice. Tako me je win-win vozao na monitor kao ja sam ga udario a monitor se topio a lik kad sam doneo monitor isao do zida da ga malo ogrebe a mene i zenu terali da se odmaknemo navodno im smetamo i kao evo udaren monitor.

SMR su ok za kucnu upotrebu,ali za RAID su uzasni, tako da ih ne treba koristiti za to. Ako koristis mdadm, mergefs i slicno,ok ce on raditi, ali za ove naprednije FS ih treba zaobilaziti u sirokom luku.

T
SMR su ok za kucnu upotrebu,ali za RAID su uzasni, tako da ih ne treba koristiti za to. Ako koristis mdadm, mergefs i slicno,ok ce on raditi, ali za ove naprednije FS ih treba zaobilaziti u sirokom luku.
Treba mi za kucnu upotrebu ali da ne pravi njesra kao Baracuda, 3 komada sam glanc nova dao cerki i uvek su pravili neko njesra, losi sektori, bucni, ode particija a cerka ima noviju masinu i tera samo win 10. Meni treba da prebacim sa svojih starih diskova Segate 1TB i 2TB serije koje imaju u oznaci slova DL i DM (jednom sam procitao na forumu da su te serije krs ali sta se moze to se kod nas prodaje godinama). Hocu da prebacim win 10 i linuxe koje imam, muziku flac i recnike koje sam pravio i svoje skripte. Najveci fajlovi su oko 40GB to su recnici ali vise ih ne dopunjavam pa ne moram sort-mege sa odstranjivanjem duplih.

Nazad
Vrh Dno