Šta je novo?

Seagate Maxtor DiamondMax 22 750GB SATA II (STM3750330AS)

mige

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
690
Moja oprema  
Laptop
MacBook Air M1
Mobilni telefon
iPhone 16e
Pristup internetu
  1. Optički internet
Na nevidjeno sam narucio ovaj hdd iz naslova. Ima 32mb kesha.
Stigli su pre 2 dana u Srbiju. Nisam procitao nikakav review u vezi njega.
Meni brzina nije bitna, dakle koristice se uglavnom za skladistenje filmova i muzike.
Bash me zanima sta ce ostali da kazu za njega....

iiiiii aj kaci neki test.... HD TACH na primer ;)

Pretpostavljam da je manje više isti kao i Baracuda 7200.11 750GB... ajd' kači testove... Eh, da, koliko si ga platio i koliku garanciju dobijaš?

stize mi u utorak. okvirno oko 100 eura. Garancija valjda 2 ili 3 godine. Videcu kad stigne.

Poslednja izmena:
Ovako napamet iz oznake mogu sa sigurnoscu samo da kazem da ima 3 platter-a od po 250GB, a to se vidi iz boldovane oznake: STM3750330AS.

Trebalo bi da je prilicno brz, ali vec postoje i diskovi sa po 320GB po ploci, tako da ne verujem da ce biti sampion brzine.

Poslednja izmena:
Ne verujem da je sporiji od samsungovog f1 modela od 750gb sa 32mb kesha. Videcemo kad stigne u utorak. Testiracemo ga.

Poslednja izmena:
U utorak mi je stigao hard.
Evo malo testova.....

afb9878e13.jpg

b3a56b6b51.jpg

A ovakav rezultat je bio sa starim Samsugom:

95113ae6f4.jpg

Zanima me da li postoji nacin da se ovaj score popravi ?

Posteno receno - brz disk. Ima dobar sekvencijalni transfer i prilicno dobar access time za 7200rpm HDD. Ne vidim sta tu treba da se popravlja. :)

Ako eventualno mislis na one padove u brzini na 28GB, 90GB itd... - to ti je nesto drljalo po disku u trenutku testiranja. Probaj da poiskljucujes sve programe (AntiVirus pogotovo) dok traje testiranje i trebalo bi da se ti padovi izgube.

Poslednja izmena:
Baš kao šta sam i mislio. Deluje kao Seagate Baracuda 7200.11 od 750GB (3x250GB). Average 85-90MB/s, vrlo brzo. Samo najnoviji diskovi od 640GB (320GB po ploči) i Raptori od 150GB i novi VelociRaptor imaju bolji transfer rate (SAS i SCSI ne računam, nisu desktop diskovi).

Odlično za te pare.

Poslednja izmena:
Baš kao šta sam i mislio. Deluje kao Seagate Baracuda 7200.11 od 750GB (3x250GB). Average 85-90MB/s, vrlo brzo. Samo najnoviji diskovi od 640GB (320GB po ploči) i Raptori od 150GB i novi VelociRaptor imaju bolji transfer rate (SAS i SCSI ne računam, nisu desktop diskovi).

Odlično za te pare.

Razlikuju se od Baracude samo po firmware-u i nalepnici. Sve ostalo je isto.
Prvo sam bio skeptik prema disku, na kraju se ispostavilo kao dobra kupovina. Nesto preko 100 jura i 3 godine garancije.

Poslednja izmena:
ne razumem, sta se izdesavalo??

razmisljam da kupim taj disk, tj razmisljam izmedju barracude 500gb i diamond maxa 750? u masini trenutno imam 3 barracude, i super sam zadovoljan, stim da mi je ponestalo prostora. negde sam procitao da je ovaj diamond max bucan? jel to tacno, s'obzirom da je barracuda tiha????

Vrh Dno