Šta je novo?

Seagate izgleda crkava?

cc13

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2006
Poena
349
U pitanju je Barracuda ST3320620AS,skidao sam neki torrent i izbacio je gresku "Data error - cyclic redundancy check" kada uradim chkdsk izbaci Mft pa opet neki error ima i 4kb bad sectora,formatiranje ne pomaze,da li da probam da mu unistim obe particije pa da ga formatiram ponovo ili mu nema spasa,da se ne zezam bezveze vec da ga nosim na reklamaciju.Disk je inace star nekih godinu i 2-3 meseca i ovo mu se sve desilo od kada je nestala struja,posle toga je poceo da prijaljuje ove greske.

Poslednja izmena:
pokusaj sa low level formatom, ako on ne pomogne - reklamacija!

oce od struje, to je samo jedan cluster kod NTFS-a low level ce da bude dovoljan

U pitanju je Barracuda ST3320620AS,skidao sam neki torrent i izbacio je gresku "Data error - cyclic redundancy check" kada uradim chkdsk izbaci Mft pa opet neki error ima i 4kb bad sectora,formatiranje ne pomaze,da li da probam da mu unistim obe particije pa da ga formatiram ponovo ili mu nema spasa,da se ne zezam bezveze vec da ga nosim na reklamaciju.Disk je inace star nekih godinu i 2-3 meseca i ovo mu se sve desilo od kada je nestala struja,posle toga je poceo da prijaljuje ove greske.

Idi na http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools/ i skini SeaTools for DOS Version ili Floppy Diskette Creator ili ISO CD-ROM Image. Boot sa floppy ili Cd-Rom.
Run Long test ako padne na bilo kom onda reklamiraj.

Tek sam sinoc imao vremena,uradio sam low level format i sve je ok,chekirao sam sa chkdsk /r i sa seatools (long test) i nema vise bad sectora i gresaka (valjda nece da se vrate) ,hvala svima :wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno