Šta je novo?

Seagate Barracuda 7200.12 500GB single platter

Da, ima u Bel Computersu (http://belcomputers.co.yu), s tim sto postoje dve verzije, 410AS i 418AS, sudeci po seagate sajtu, jedina razlika je sto je 418AS malcice bucniji.
U Belu je ova bucnija varijanta :S:, i kosta oko 5300 din.

P.S.
Sad videh da je na cdrinfo testu, testiran 418AS. :) Doduse na nalepnici HDDa pise 410AS. :trust:

Poslednja izmena:
Bez' bre od Seagate-a, o's odma' da ides na flesovanje nekog novog firmware-a? :D:D:D

Poslednja izmena:
I na drugim review-ima ista stvar, nalepnica 410, u win-u ocitavan kao 418 :trust:, ali mislim da je svejedno koja je oznaka ako ima jednu plocu od 500GB :).... ne bi trebalo da bude problema prilikom kupovine jer novi disk je primetno tanji, i verovatno tesko da je moguce spakovati 2 ili vise ploce/a u to kuciste? Videcu jos ovih dana pa ako se budem odlucio za kupovinu prenecu utiske i hdtach/hdtune rezove ovde. Disk bi trebalo da je poprilicno brz.

:wave:

I na drugim review-ima ista stvar, nalepnica 410, u win-u ocitavan kao 418 :trust:, ali mislim da je svejedno koja je oznaka ako ima jednu plocu od 500GB :).... ne bi trebalo da bude problema prilikom kupovine jer novi disk je primetno tanji, i verovatno tesko da je moguce spakovati 2 ili vise ploce/a u to kuciste? Videcu jos ovih dana pa ako se budem odlucio za kupovinu prenecu utiske i hdtach/hdtune rezove ovde. Disk bi trebalo da je poprilicno brz.

:wave:
Po Seagate sajtu postoje i 410AS i 418AS, oba single patter, sa tom jednom razlikom u tisini. Takodje, na neweggu u ponudi su oba modela, 418AS je 5$ jeftiniji.:p
Misko, ako ga uzmes, obavezno prenesi utiske o brzini i buci, i ja se razmisljam izmedju ovog Seagate diska i WD 3200AAKS sinlge platter.:)

Po Seagate sajtu postoje i 410AS i 418AS, oba single patter, sa tom jednom razlikom u tisini. Takodje, na neweggu u ponudi su oba modela, 418AS je 5$ jeftiniji.:p
Misko, ako ga uzmes, obavezno prenesi utiske o brzini i buci, i ja se razmisljam izmedju ovog Seagate diska i WD 3200AAKS sinlge platter.:)

Kod seagate diskova nije moguce podesavati acustic, tako da bi trebalo da je taj tisi istovremeno i sporiji (tj ima duzi seek time).

seek time mu je 12~14ms, tako da...Onaj sto je tisi ne moze imati ne znam kolko losiji seek t. sa druge strane meni je mnogo bitnije koliko se motor spin cuje, a manje mi je bitno kolko "kljuca". Sobzirom na prethodno iskustvo sa 250GB single platter, mogu samo reci da je "buka" maltene ne postojeca kod ovakvih resenja.

edit: evo jos jedan test:
http://en.expreview.com/2009/01/07/review-of-seagate-500gb-barracuda-720012-hard-drive.html

edit: evo jos jedan: http://www.xcpus.com/GetDoc.aspx?doc=123&page=1

dobar je disk! :smash:
vec vidim dva komada u masini :p

Poslednja izmena:
Pa ne znam, ispod 11ms nisam jos ni jedan video. Uglavnom su 12 do 15ms (12 je recimo taj wd 640 sto imas dok recimo ovaj moj 500gb SG ima 14-15) Podrazumeva se da je akustik menadzment iskljucen.

i mene opasno privlaci x2 naravno :)

Ja vec neko vreme cekam da neko kupi ovaj disk, i da iznese utiske.:)
I ja sam kontao da su na ova dva modela AAM podeseni razlicito, steta sto Seagate ne podrzava AAM.:smash:

EDIT:
ST3500410AS vs ST3500418AS

We wanted to make a note about 7200.12 model numbers, since this has generated quite a bit of confusion in our forums and other enthusiast forums. We found it strange that after having the 410AS model out for around a month Seagate also released the 418AS model with nearly identical specifications (the only real difference being acoustic performance). We contacted Seagate many times about this, and the following is the most up-to-date information we can provide you with.

The 410AS model adheres to industry standard "low halogen" specs and thus is more environmentally friendly than 418AS. The 410AS model also produces less noise than the 418AS model. That's about all we know, and to date Seagate has done little to distinguish these models from each other in their marketing material, which is odd.
:trust:

Poslednja izmena:
sto znaci da je 418as model sa osiromasenim uranijumom namenjen za trzista treceg sveta (zato se, jel, i prodaje kod nas). kako god, i ja bih molio za utiske ako neko kupi ovaj disk. deluje da je dobra kupovina.

sto znaci da je 418as model sa osiromasenim uranijumom namenjen za trzista treceg sveta (zato se, jel, i prodaje kod nas). kako god, i ja bih molio za utiske ako neko kupi ovaj disk. deluje da je dobra kupovina.
I jel taj osiromaseni uranijum emituje dodatnu buku?:D

Poslednja izmena:
mozda seagate nije mislio na buku samog uredjaja, vec na buku vlasnika kada uranijum pocne da deluje.

Da, prva dva posta, ostatak nije :D
Mada jesu sasvim drugacije teme kad pogledah opet :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno