Šta je novo?

Seagate Barracuda 1TB ST31000340NS

Stormbay

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2012
Poena
170
Našao sam polovan hdd koji ima oko 70 radnih sati, po ceni od 30 e. Kakav je ovo hdd jel se isplati uzeti i da li je pouzdan?
Koristio bih ga isključivo za skladište tako da ne bi ni radio non stop?
Malo sam čitao po neku i vidim da ima dosta otkaza u prvih godinu dana rada....

To je disk star bar 5 godina.
Ima 4 ploce i 8 glava...ko moze da zna dal je pouzdan ili ne?

Mislio sam generalno na taj model,
Ovaj sto sam gledao ima 70 dana rada i
13 start-stop ciklusa ako šta to znači.

podaci SMARTA nisu nista drugo nego podaci skupljeni u mestu predvidjenom za to. Konkretno u nekom od sistemskih fajlova FW na disku.
I kao takvi mogu se citati ali i pisati. Pravi alati mogu da urade, ali sam skoro siguran da i ovi besplatni mogu da resetuju smart dobro...

Našao sam polovan hdd koji ima oko 70 radnih sati, po ceni od 30 e. Kakav je ovo hdd jel se isplati uzeti i da li je pouzdan?
Koristio bih ga isključivo za skladište tako da ne bi ni radio non stop?
Malo sam čitao po neku i vidim da ima dosta otkaza u prvih godinu dana rada....

Da se ja pitam bežao bih od Baracuda 7200.11 i Baracuda ES ko đavo od krsta :D Mada ni DM001 nisu ništa bolji...

Bezi od toga cak i da ti ga dzabe daju. Jedino ako ces na njemu da drzis pr0n kolekciju, onda moze :D

Ma odustao sam od kupovine ovog modela, citao sam dosta po netu da otkazuju brzo i to u velikim kolicinama. A i malo je bio ne realan sa life podacima...

pa to je kao da pricas o potrosnji na Jugu 55. Ipak je to disk start 5 godina. Bilo koji drugi star 5 godina je isto toliko (ne)pouzdan

Nazad
Vrh Dno