Šta je novo?

seagate barakuda, moze li mi neko reci...

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
ako je imao ovaj disk, ili ga ima trenutno, kakvi su utisci?

- brzina
- buka
- pouzdanost, dakle dal' se kvari ko maxtor i ibm

razmisljam se vrlo ozbiljno da sutra odem da ga pazarim pa reko da pitam

Seagate Barracuda ATA IV imam vec neko vreme...a kao da ga nemam :)
Od kad sam njega uzeo ne razmisljam vise o diskovima.

Brzina: svi diskovi iste klase su manje vise tu negde, u realnom radu se tesko primeti neka razlika.
Buka: ne postoji. Disk mi je na manje od pola metra od glave i jedino po diodi na kucistu znam da radi...
Pouzdanost: Quantum mi je crkao za tri meseca, njegov naslednik Maxtor (u drugoj masini) stalno nesto krlja i kaslje...sve moze u principu da crkne, ali ovaj jednostavno ostavlja neki utisak apsolutne pouzdanosti.

A i na izgled je potpuno drugaciji od ostalih, mnogo je lep :)

E sad moje standardno pitanje, a gde ima da se pazari? :)

I koliko se greje, tj. da li mu treba aktivno hladjenje?

Koliko sam ja upoznat, ne moze da se nadje za kes... Oko grejanja, koliko se meni chine najvise mi se greje Quantum AS pa MAxtor pa Seagate... Istim redom ide i buka

Uvoznik je Asbis, koji nema maloprodaju. Znaci moras da nateras nekako svog dilera da pomeri d*pe i da obrne telefon...

UVEK je jedva mlak, ili barem ja nikad nisam uspeo da ga zagrejem ! (Cime se najbolje "greju" diskovi ? Kojom operacijom ? )
A i ne znam koliko bi aktivno hladjenje bilo efikasno jer je oklopljen sa svih strana, tj. i elektronika je zatvorena ispod debelog lima...

Onda su sigurno predvideli da mu neko specijalno hladjenje ne treba.

Uf ... Baracuda IV stvarno izgleda daleko ozbiljnije od npr. bilo kog Maxtora. Pri tom ne mislim na estetiku (mada i to stoji) vec na stepen zavrsne obrade koji je na najvisem nivou. Kao sto je vec receno, oklopljen je, ekstremno tih i ima jos dve lepe osobine. Prva je da mu kriva transfera izuzetno malo opada do kraja diska (u odnosu na konkurenciju), a druga da ne pokazuje neku vecu osetljivost (pad u performansama) pri prelasku sa FAT32 na NTFS (bar po mojim merenjima).
Moj primerak je od 60GB i daje ujedancen transfer u prvih 20GB posle koga krece blagi pad. Drugim recima ekstremno je pogodan za za "dvosistemce", kao i one koji barataju sa velikim fajlovima. Standardni mail, net, office korisnici ce verovatno biti zadovoljniji sa nekim IBM-om koji nudi agilnije veme pristupa ili novom serijom WD-a sa 8MB bafferom. No to su sad vec licni afiniteti, a tema je Baracuda IV koji je stvarno odlican disk.

najbolje ga zagrejes defragmentacijom, tada radi ko lud, naravno u zavisnotsi koliko ti je neoptimizovana particija.

video sam da ga uvozi pin, a na njihovom sajtu pise da im je desk distributer. samo oni su u svojim cenama naveli i porez pa cu sad da zovem da vidim jel stvarno naplacuju ili ili ne

sad sam ih zvao, cena sa porezom je malo velika, nesto vise od 9.500 dinara, a porez se placa.

nista dok i zvanicno ne ukinu porez :(

Posto je sada Barracuda 80gb u maloprodaji bez poreza?

Mogu da potvrdim ono sto je Valek napisao i jos da dodam da Seagate nije sjajno resenje za RAID sisteme, odnosno zavisi od verzije firmware-a

kao sto sam rekao, u pinu je 125€. zna li neko kako mogu doci do njihovih proizvoda? uzima li neko od njih?

Pin ima svoju maloprodaju u NS-u u pitanju je Milenium, a za BG mislim da je Sampro, ovo ce sigurno Ashley bolje znati pa pitaj njega.

Alexandar je napisao(la):
kao sto sam rekao, u pinu je 125€. zna li neko kako mogu doci do njihovih proizvoda? uzima li neko od njih?

Pin ima svoju maloprodaju u NS-u u pitanju je Milenium,

Sad sam zvao milenijum i nikad culi za Seagate! FX

ma jedino mesto gde sam ga nasao je desk, ali cak nece da daju bez poreza ni sa izjavom (samo placanje racunom uz izjavu a to ne mogu da izmuvam)

sto se tice sampro-a, oni su rupe pa stoga i nemaju seagate-a.

ovo je stvarno razocaravajuce, ljudi vec hteli da kupe moje hardove, a morao sam da ih odbijem zato sto ne mogu da nadjem prokletinju! :( :( :(

ako neko nadje gde ima u ns-u nek javi, voljan sam i da vozim tamo da ga kupim :)

???
Ne znam stvarno da li se situacija toliko promenila za poslednjih 6-7 meseci kad sam ja kupovao ovaj moj...

Kao sto rekoh, moj diler je samo pozvao Asbis i za jedan sat mi je disk bio u rukama :)
Da li je neko uopste zvao Asbis ? Kao sto rekoh nemaju maloprodaju, naterajte nekog ko ima radnju/servis da ih okrene...http://www.asbis.co.yu

Vrh Dno