Šta je novo?

Seagate Baracuda IV... gde po normalnoj ceni ?

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Meni su saopstili da doticni model od 40GB kosta oko 105e ?!? Za oko 110e moze da se uzme Maxtor 9ka od 60gb, takodje na 7200rpm.
Da li ima negde da se nadje Seagate za normalne pare ili da uzimam Maxtora ?

Vocko je napisao(la):
Meni su saopstili da doticni model od 40GB kosta oko 105e ?!? Za oko 110e moze da se uzme Maxtor 9ka od 60gb, takodje na 7200rpm.

Ma uzmi bre Maxtora 9-ku, sjajan disk, sta ce ti taj Seagate i onako je bajata serija, a i preskup je bez ikakvog razloga.

vocko ne slusaj acu bre :D dodji kod mene da vidis sta je disk, barakuda 80gb, ko bombona...

platio sam ga 127€ u desku, bez poreza naravno :) porez ne placam

Miroslav je napisao(la):
vocko ne slusaj acu bre :D dodji kod mene da vidis sta je disk, barakuda 80gb, ko bombona...

platio sam ga 127? u desku, bez poreza naravno :) porez ne placam

Pre koliko si to uzeo ?? I da li mozes da mi sredis bez poreza ?

Matador je napisao(la):
Mozete li navesti preciznu oznaku Maxtora 9/ke ?

DiamodMax Plus 9
MX6Y060L0, HDD 60GB 7200rpm / ATA133, 2MB Buffer
MX6Y080L0, HDD 80GB 7200rpm / ATA133, 2MB Buffer
MX6Y120L0, HDD 120GB 7200rpm / ATA133, 2MB Buffer
MX6Y160L0, HDD 160GB 7200rpm / ATA133, 2MB Buffer

P.S. L - FDB motor (Fluid Dynamic Bearing)

Ovih nema kod nas:
MX6Y060P0, HDD 60GB 7200rpm / ATA133, 8MB Buffer
MX6Y080P0, HDD 80GB 7200rpm / ATA133, 8MB Buffer
MX6Y120P0, HDD 120GB 7200rpm / ATA133, 8MB Buffer
MX6Y160P0, HDD 160GB 7200rpm / ATA133, 8MB Buffer

a postoje i:
MX6Y060M0, HDD 60GB 7200rpm / SATA150, 8MB Buffer
MX6Y080M0, HDD 80GB 7200rpm / SATA150, 8MB Buffer
MX6Y120M0, HDD 120GB 7200rpm / SATA150, 8MB Buffer
MX6Y160M0, HDD 160GB 7200rpm / SATA150, 8MB Buffer

Uzeo bih pre Barracudu cak i da kosta duplo vise od Maxtora !

Subjektivno misljenje, naravno - cak nema veze sa performansama, jednostavno uliva vise poverenja, cim je uzmes u ruke shvatis da drzis nesto drugacije i bolje od "obicnih" diskova za siroke narodne mase :)

Ma, statusni simbol ! ;)

drapin je napisao(la):
Uzeo bih pre Barracudu cak i da kosta duplo vise od Maxtora !

Subjektivno misljenje, naravno - cak nema veze sa performansama, jednostavno uliva vise poverenja, cim je uzmes u ruke shvatis da drzis nesto drugacije i bolje od "obicnih" diskova za siroke narodne mase :)

Ma, statusni simbol ! ;)

Eto sta ucini "placebo" od coveka :)

ma ja sam tri veze povukao da dobijem tu izjavu za neplacanje poreza :) jednostavno odbijam da platim porez na hardver, a barakudu nigde nisam mogao da nadjem bez poreza...

ps. Vocko, pogledaj u procesor komercu, cuo sam da ti daju bez poreza ali u cenovniku sam video samo barakudu 40 ili 60gb, nisam siguran (ja sam uzeo 80)

ajd pa javi sta si uradio

Vocko je napisao(la):

Ako hoces Baracudu, juri ATA V model!!
Probaj u List-u. Ako imas nekog tamo ili popricas u cetiri oka, mozes da ga uzmes i bez poreza. Uz malo povecanje cene, normalno.
A ako uspem da izboksujem dovoljan broj narudzbina(preko firme) Asbis moze da uveze neku kolicinu po normalnoj ceni.

Re: Re: Seagate Baracuda IV... gde po normalnoj ceni ?

BokiPK je napisao(la):
Ako hoces Baracudu, juri ATA V model!!
Probaj u List-u. Ako imas nekog tamo ili popricas u cetiri oka, mozes da ga uzmes i bez poreza. Uz malo povecanje cene, normalno.
A ako uspem da izboksujem dovoljan broj narudzbina(preko firme) Asbis moze da uveze neku kolicinu po normalnoj ceni.

Vec su stigle 5-ice ??? Super :)
Meni ne treba vise do 40GB, a i ne znam ni da li cu imati pare za to :(, ali iskopacu negde...
Boki cimaj juri kako znas i umes, samo da ne moram sa List-om da radim, imam averziju od njih...(previse su mi blizu skole :), a i imao sam sitnijih problema)

Re: Re: Re: Seagate Baracuda IV... gde po normalnoj ceni ?

Vocko je napisao(la):
Vec su stigle 5-ice ??? Super :)
Meni ne treba vise do 40GB, a i ne znam ni da li cu imati pare za to :(, ali iskopacu negde...
Boki cimaj juri kako znas i umes, samo da ne moram sa List-om da radim, imam averziju od njih...(previse su mi blizu skole :), a i imao sam sitnijih problema)

Barakuda V je cini mi se samo dostupna od 60GB pa navise. A kako ne mogu vise da je cekam i iskrsla mi je prilika, uzo sam Maxtora DM+9.
Eh List... U ovom Niskom bar radi jedna moja poznanica, pa nemam problema. Ipak me je Maxtor kostao 20€ manje.
Btw, Asbis radi samo na belo:(

Novosti Baracuda

Uh, ovako: Baracuda V, treba uskoro da stigne, ali u kapacitetu od 80GB na vise!
E sad, izlazna cena uvoznika(znaci ako ja kupim kao firma) je 120€. Za model od 80GB.
Kukam za 60-ce, ali ih uopste nema u ponudi.

Sta ima od vecih kapaciteta i po kojim cenama?

Re: Novosti Baracuda

BokiPK je napisao(la):
Uh, ovako: Baracuda V, treba uskoro da stigne, ali u kapacitetu od 80GB na vise!
E sad, izlazna cena uvoznika(znaci ako ja kupim kao firma) je 120€. Za model od 80GB.
Kukam za 60-ce, ali ih uopste nema u ponudi.
Ma 80 je sasvim OK u danasnje vreme, nego da li se zna koja varijanta stize - te 80-ice se prave u varijanti SATA i ATA ???

Jedva cekam da iskoristim dva divna kratka, tanka i crvena SATA kablica za jedan dobar SATA RAID :D

Inace to firma ili ne uskoro vise nece biti bitno, "cuveni" ZAKON je usvojen, samo jos da izadje u Sluzbenom Listu - i nema vise razlike :D

mislim da od tog ukidanja poreza se necemo mnogo ovajditi jer ce ubvoznici hardvera amortizovati to kroz poskupljenje koje necemo ni primetiti :))

ali daj boze da ne bude tako...

lm gde se mogu nabaviti te barakuda petice od 80 giga?

Re: Re: Novosti Baracuda

drapin je napisao(la):
Ma 80 je sasvim OK u danasnje vreme, nego da li se zna koja varijanta stize - te 80-ice se prave u varijanti SATA i ATA ???

Jedva cekam da iskoristim dva divna kratka, tanka i crvena SATA kablica za jedan dobar SATA RAID :D

Inace to firma ili ne uskoro vise nece biti bitno, "cuveni" ZAKON je usvojen, samo jos da izadje u Sluzbenom Listu - i nema vise razlike :D

S-ATA nece skoro.
Mozda ih iskoristis ako nadjes konvertor;)
Nisam cuo da je usvojen, cuo sam da nisu ni stigli do te tacke dnevnog reda.

Btw, kako mi najavljuju, prvo ce sve da poskupi( u stvari pocelo je), jer vecina nece moci vise da zivi od poreza. Mora da se napravi razlika.

Re: Re: Re: Novosti Baracuda

BokiPK je napisao(la):
S-ATA nece skoro.

Btw, kako mi najavljuju, prvo ce sve da poskupi( u stvari pocelo je), jer vecina nece moci vise da zivi od poreza. Mora da se napravi razlika.
E, slepci, prvo uvezu SATA ploce a onda im treba Bog te pita koliko meseci da uvezu i diskove za njih ! ctp; ctp;

Sto se ovog drugog tice, da ce da poskupi - mozda. Htedoh reci da nece moci vise da se pravi razlika u ceni ili tretmanu izmedju fizickog lica i firme - nema poreza = nema izjava, pranja robe, "veza" i ostalih manipulacija - jedna ista cena za sve, ma kakva bila...

Re: Re: Re: Novosti Baracuda

BokiPK je napisao(la):
S-ATA nece skoro.

E, slepci, prvo uvezu SATA ploce a onda im treba Bog te pita koliko meseci da uvezu i diskove za njih ! ctp; ctp;

Sto se ovog drugog tice, da ce da poskupi - mozda. Htedoh reci da nece moci vise da se pravi razlika u ceni ili tretmanu izmedju fizickog lica i firme - nema poreza = nema izjava, pranja robe, "veza" i ostalih manipulacija - jedna ista cena za sve, ma kakva bila...

Re: Re: Re: Re: Novosti Baracuda

drapin je napisao(la):

Diskovi jos nisu dostupni u zvanicnoj prodaji. Ovi sa plocama su malo pozurili:D

Verovatno si u pravu za cene i tretman. Jedino sto ce sad i da se napravi razlika izmedju dilerskih i prodajnih cena. To jest, vise razlike(losije po krajnjeg kupca).

G!!! je napisao(la):
mislim da od tog ukidanja poreza se necemo mnogo ovajditi jer ce ubvoznici hardvera amortizovati to kroz poskupljenje koje necemo ni primetiti :))

Nivelacija, drugari, nivelacija...:D Moja firma je podigla cene za oko10% u proseku

G!!! je napisao(la):

Nivelacija, drugari, nivelacija...:D Moja firma je podigla cene za oko10% u proseku

G!!! je napisao(la):

gladiac je napisao(la):
fino je sto si nam 3 puta dao do znanja da ne posecujemo tvoju firmu :D

Amon_Ra je napisao(la):
A kojim povodom ste podigli cene?

Kao i svi ostali:
prodavali hardver po nabavnoj ceni pa plus 20%. Sad nema 20% aj opet na normalne tokove:D

Vrh Dno