Šta je novo?

Seagate baracuda 7200.11

MarkosNS

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
320
Jel uspeo neko da resi bsy problem pomocu onih kablova od mobilnog i onih raznih tutorijala?

Sent from my htc desire z

Aj da probam ovako,posto mi niko nista ne odgovara,mozda niste shvatili moje pitanje :)
Dakle imam seagate barracuda 7200.11 500gb i kada ga prikacim na komp nema ga nigde,BIOS ga ne prepoznaje,a njemu motor radi,pa sam dosao do pretpostavke da je verovatno u pitanju onaj cuveni problem vezan za te diskove,kada se "zakucaju" zbog fw-a (ovaj spada u tu grupu problematicnih,video sam po broju na njemu)
E sad,pod pretpostavkom da je to u pitanju,pregledao sam dosta materijala na netu vezanih za resavanje tog problema ima nekoliko tutorijala na yt.
Pa mene zanima da li je neko od ovdasnjih servisera,entuzijasta,clanova koji vole da se zezaju sa takvim stvarima probao da to odradi i da li je uspeo i uopste da razmenimo iskustva (ja sam stigao do odredjenog koraka,ali ne znam kako dalje)
Dakle mozemo da kontaktiramo i preko pm,ako ne zelite ovde...

Povezi ga na drugi kompjuter i drugim kablovima, cisto da njih eliminises. Ako je jos pod garancijom idi da ga zamene. Ako nije onda ili probaj tako kao sto mislis preko firmware-a ili ga nosi u neki servis, pa nek oni probaju.

Probano je sa drugim kablovima i u drugom kompu i definitivno ga ne vidi. Nije pod garancijom tako da mi je ostalo jos samo igranje sa fw,a za to mi treba neko ko je to vec radio da se nesto konsultujem :)

Onda ne mogu da ti pomognem. Jedino sto mogu jeste da te uputim na temu gde su ljudi menjali firmware bas na seagate-u ali novi model zbog buke. Tema je u delu o HDD-ovima ili u delu sta kupiti.

Da bih dosao do menjanja fw-a,prvo moram da odradim neke serviserske stvari na hdd-u,u svakom slucaju hvala :)

Kakve serviserske stvari? Skini bre novu verziju fw-a za tvoju verziju harda, narezi ga na butabilan disk i flesuj.

Vrh Dno