Šta je novo?

Seagate baracuda 1tb ili samsung f3 1tb?

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
415
Koji je bolji od ova dva harda?I da li mogu oba na moju maticnu?

ja sam za samsung, i moze na tvoju plocu :)

Zato sto je brz i tih. Garancija 3 god. (ne znam koliko je kod Seagate-a)

Moze argument zasto ste za Samsung? :-devil-:

Zato sto je brzi od Seagate-a... ? Verovatno i nesto tisi. I sigurno jeftiniji, mada je to verovatno najmanje bitno u ovoj prici, ne verujem da su neke bitne razlike.
Ipak, najbitnije je da je brzi.

BTW, sto se garancije tice - ista im je, 3 godina svakom... ne daje ni Seagate vise 5 ogidna, to sad ostala privilegija samo WD-a za svoju Black seriju.

Hvala momci. Ja se bas dvoumim izmedju ova dva. Uzdrmala me je malo i ova prica oko 7200.11 serije Seagate-a, vjerujem da je 7200.12 bez tih nedostataka, ali bas imam lose iskustvo sa fail-ovima hardova, tako da trazim pouzdano iznad svega. Uzecu Samsung. Pozz

Uzmi jeftiniji, sto se ostalog tice, manje vise je sve to isto. :)

Hvala momci. Ja se bas dvoumim izmedju ova dva. Uzdrmala me je malo i ova prica oko 7200.11 serije Seagate-a, vjerujem da je 7200.12 bez tih nedostataka, ali bas imam lose iskustvo sa fail-ovima hardova, tako da trazim pouzdano iznad svega. Uzecu Samsung. Pozz

ako trazis pouzdano pre svega uzmi wd faex od 1tb.
sta ces pouzdanije od toga, ima 5g garancije.

a 2016 uzmi nesto pouzdanije....

:)

Poslednja izmena:
Ja kupio pre par meseci F3 1TB, i vrlo sam zadovoljan. Čak se razmišljam da batalim ovaj Raptor koji je mator i bučan, i ostanem samo na tom Samsungu.

fala bogu..razlika nije preterana , a ladno i tiho je ladno i tiho ;)

Da li je taj F3 1 TB tih ili bučan? Kakav je u odnosu na WD Black i WD Blue po pitanju brzine i buke?

Pa piše ti, brz, hladan i tih, zato ga ljudi i preporučuju. Između ostalog je i jeftin, tako da što se mene tiče ja koristim Samsung storage diskove evo već druga godina i nijedan mi nije pokazao i najmanje znake nepouzdanosti.
Što se tiče brzine i buke, ne mogu da sudim za dotični model, pošto ja koristim storage teškaše (trenutno HD204UI), ali ovi moji su hladni i tihi, tako da pretpostavljam da i Samsunzi što se vrte na 7200 nisu preterano bučni.

Da li je taj F3 1 TB tih ili bučan? Kakav je u odnosu na WD Black i WD Blue po pitanju brzine i buke?

noise-idle.gif
noise-seek.gif

Samsung F3 vs. WD Black (Blue je nesto sporiji, pa njega ne pominjem)... najbolje ovako da navedem prednosti jednog u odnosu na drugi:
F3 - bolji transfer (average read/write), tisi, jeftiniji... mozda nesto hladniji
Black - bolji access time, duza garancija

Ovo su, naravno, generalne stvari... uvek moze da se desi da se natrci na neki bucan F3 (bilo je primeraka, a i jos uvek ih ima), tako da, kao i uvek, sve zavisi od primerka do primerka... ali generalno bi F3 trebalo da je tisi od ekvivalentnog Black-a.
Sto se pak pouzdanosti tice... opet nema nekakvih posebnih pravila, i jedan i drugi mogu da zveknu (***, desi se i to), iako generalno ne vaze za nekakve problematicne diskove... a to sto Black ima 5 godina garancije zaista nista ne znaci, ne vredi se zavaravati time. Da se razumemo, *lepo* je sto ima 5 godina garancije... ali ne znaci per se da je nesto kvalitetniji od F3. A ako crkne (tj. crknU, jedan ili drugi)... odose svi podaci, kome je tad do toga sto je garancija 3 ili 5 godina.

Po svemu rečenom i prikazanom radije bih išao na Samsung F3. Sad imam F1.

Iskreno, to bi bio i moj izbor... i bio je, uostalom - F3 sam birao za storage hard :p

Nesto bolji access kod WD-a mi zaista nije bio bitan (kazem - hard mi je sluzio za storage), ali nekih 10-ak procenta bolji transfer mi je znacio... uz to, bio je solidno jeftiniji, a u teoriji je, kako rekoh, i nesto tisi (i moj primerak je zaista bio takav). Mozda je cak i, rekoh, nesto hladniji, mada to zaista nije krucijalna stavka - ne pregrevaju se niti jedan niti drugi, a uostalom sve je to kod mene aktivno hladjeno jednom 12-icom, tako da temperatura ne bi prelazila nekih 35 stepeni.

Nazad
Vrh Dno