Šta je novo?

Seagate Archive za torrentovanje?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Pozdrav, da li ovaj HDD može da služi za torrentovanje, u smislu da bi na njega ubacio par TB filmova i serija i tako bi služio za skupljanje poena koji se kasnije menjaju za upload na trackerima. Brzina neta je 50/3 tako da bi upload brzina sa uTorrenta bila mala ukoliko bi bilo leechera. Koliko bi pogrešio ako bih kupio ovaj umesto WD Red ili neke druge serije diskova?

Disk k'o disk, iskreno, ja ne vidim svrhu ovako postavljenog pitanja.

@Ringe

Vidim da je Archive pa sam mislio da li je za 24/7 (možda bi ga kasnije ubacio u NAS ako bih opet kupovao), čitao sam ranije da nije kao predviđen za stalno čitanje/pisanje već isključivo da neku arhivu filmova/serija/muzike... smestiš i ne diraš a meni treba za non-stop pisanje/brisanje pa zato pitam. Isto su se ljudi žalili da opada brzina. Preko grane je 8TB sada 200 evra, dok za istu cenu mogu da kupim https://ipon.hu/webshop/product/sam..._fekete_stshx_d601tdb_(ipon_garancia)/1153182 gde je završen proizvod ali opet 2TB manji kapacitet, dok bih kod Archive morao da nabavljam enclosure a pitanje je koji prihvata 8TB.

Pa sam si dao odgovor, opet mogu da konstatujem da pitanje nema svrhe.

Ako hoćeš da kupiš disk koji je namenjen da radi 24/7 u NAS-u uzećeš npr. WD Red.
Ako hoćeš da daš minimum para za maksimum kapaciteta, a pri tome si svestan da taj disk nije namenjen za ono za šta ti treba, uzmi najjeftiniji.

Ne znam šta hoćeš, da neko umesto tebe kaže "uzmi taj i taj", da ti sutra bude lakše ako ne daj Bože crkne?

Sve ima svoju namenu. Bilo koji SATA disk će raditi u NAS-u i torentovati, pitanje je samo koliko dugo.

Poslednja izmena:
Ne znam šta hoćeš, da neko umesto tebe kaže "uzmi taj i taj", da ti sutra bude lakše ako ne daj Bože crkne?

Ma dobro, imaju ti diskovi garanciju a i imam brz net (download) pa nije teško opet skinuti ako se pojave loši sektori...

Pa o tome ti i pričam... Ako hoćeš što veći disk, a što jeftiniji, slobodno uzmi taj od 8TB, ako podaci nisu od velike važnosti (a koliko vidim, nisu). Radiće taj sasvim okay u NAS-u, ali imaj u vidu da on po svojim performansama nije pravljen da non-stop radi.

Vrh Dno