Šta je novo?

SE W810i vs Nokia 6288

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Prvo sam se napalio na pomenuti SE ali me jako nervira ekran! losa mu je rezolucija!
E onda sam hteo da kupim nokiu 6270 i svi su rekli da je los slide mehanizam i da ne moze
da prima podatke vece od memorije telefona zato sto nema opcija da se sve prima direktno na karticu!
E sad izasao je 6288 i kazu da je prepravio sve nedostatke kod 6270/6280!
Pa zato molim sve koji su dosli u dodir sa nokiom 6288 da me posavetuju da li da je kupim!
pozz

Poslednja izmena:
Možda ima bolji ekran, ali je glomazna, softver užasno spor, a kvalitet muzike ne može da se poredi sa W810i. Ja sam ga imao, menjao i ponovo se vratio na njega. Jednostavno, ako ti je kvalitet plejera bitan, nema boljeg rešenja od W serije. End of story!

shta ja znam...
Koristim 6233 i ne bi ga menjao,ali se w810 mi se svidja...

Shto se tice poruka 6233 je mnoooogo u prednosti...
Bas je smeh ako nemash normalne slushke,na onim original ako malo pojacash bas u equilaizer-u "probija"...

Za w810 se ne secam,koristio sam ga pre par meseci tako da....

A W810i vs 6233 vs 6288
1.prijem radio signala?
2.bas u sluskama na mp3-u?
3.kucanje poruka? (mislim da je to stvar navike ali je meni to bitno pa bi voleo da cujem vase misljenje (3310 je ne prevazidjena! 😀 ))

Poredjenje ta tri modela
http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=947&b=938&c=1221

vidim da ti je bitna muzika tj. mp3 player pa da ti kazem da su jedina resenja koja nokia reklamira kao muzicka : 3250,5500 i 5300(a verovatno i 5200) a uklapaju ti se u budzet. jedino oni od nokia imaju posebnu opciju za ekstra bass (van equalizera) , tako je kod prva dva a 5300 nisam probao. ja sam uzeo 3250 i zadovoljan sam zvukom ali koristim druge ,kvalitetne,sluske (creative ep 630). i 3250 i 5500 su ti smartphone-ovi sa najnovjim s60 v3-9.1 symbianom. tebi bi verovatno vise odgovarao 5500 (zbog velicine,manji je) i njegova jedina mana je tastatura koja se odlepljuje tako da...(ne znam koliko to zavisi od nacina koriscenja)... ne znam da li ima radio, 3250 ima.
nisam cuo kakav je w810

poz

vidim da ti je bitna muzika tj. mp3 player pa da ti kazem da su jedina resenja koja nokia reklamira kao muzicka : 3250,5500 i 5300(a verovatno i 5200) a uklapaju ti se u budzet. jedino oni od nokia imaju posebnu opciju za ekstra bass (van equalizera) , tako je kod prva dva a 5300 nisam probao. ja sam uzeo 3250 i zadovoljan sam zvukom ali koristim druge ,kvalitetne,sluske (creative ep 630). i 3250 i 5500 su ti smartphone-ovi sa najnovjim s60 v3-9.1 symbianom. tebi bi verovatno vise odgovarao 5500 (zbog velicine,manji je) i njegova jedina mana je tastatura koja se odlepljuje tako da...(ne znam koliko to zavisi od nacina koriscenja)... ne znam da li ima radio, 3250 ima.
nisam cuo kakav je w810

poz

W810:
- Ima ekstra bass, odlcne in-ear sluske dobijas sa njim, poznata Sony Walkman serija
- Ne odlepljuje mu se nista, ne kvari mu se dzojstik (jer nema dzojstik🙂)
- Drugu pao X puta, ima samo neke sitne ogrebotine, nista strasno
- Dobijas 512Mb memorije sa njim koju nikada neces napuniti (osim ako si freak🙂)

Pa sad ti lepo uzmi Nokiju...

Bas sam malopre skinuo free program "super" za konvertovanje skoro svih video fajlova u formate koje koristimo na telefonima, pda-uredjajima, ipod,zen... bla bla
Uglavnom bio sam skeptican kako radi i startovao divx "2 sata kvalitetnog programa" koji je oko 700mb, napravio je oko 90mb 3gp fajl za SonyEricsson telefone (ima opcija gde se bira krajnji uredjaj), prebacio sam ga na karticu, ukljucio telefon i odusevio se kako sve super radi...
Ne treba mi ipod pored ovog telefona 🙂

Sad cu da probam... mada, prvo treba da vidim da li cu da skinem pravu stvar, "super" je prilicno cest pojam na google-u! :d

Nadjoh, to je taj! :d

W810:
- Ima ekstra bass, odlcne in-ear sluske dobijas sa njim, poznata Sony Walkman serija
Je l' to zaista tako? Pitam jer nisam imao prilike da sam proverim, a u review-u na mobilnisvet.com sam pročitao da se daju klasichne h_nešto_70 sluške, koje idu i uz K750i, samo da ovima uz W810i fali neka guma što ide oko vrata, da imaju tanji kabal i lošije zvuče!?:trust:

Uz w810 idu hpm70 walkman slusalice, iste kao sto idu i uz w800, i neuporedivo bolje od onih sto dolaze uz k750. To sto pise na mobilnom svetu ili nisi dobro razumeo, ili je glupost...

Poz

Novi firmware R4EA031 za W810 je katastrofa! Usporio mi je telefon do bola, neke igre čak ne mogu da "multitaskuju"... neke teme koje su pre radile normalno sad onesposobljavaju telefon (maltene), i kao da tel. ima malo memorije. Mnogi se žale na E.EUR izdanje ovog softvera, a ja ne znam kako da se vrnem na prethodni...

p.s. može da se skine i bolji plejer za muziku (Java app.) koji daje čistiji zvuk, bez šuma, a i nešto glasniji (ugrađeni Walkman plejer je katastrofa u poređenju sa njim) a ima skin WinAmp-a!

Novi firmware R4EA031 za W810 je katastrofa! Usporio mi je telefon do bola, neke igre čak ne mogu da "multitaskuju"... neke teme koje su pre radile normalno sad onesposobljavaju telefon (maltene), i kao da tel. ima malo memorije. Mnogi se žale na E.EUR izdanje ovog softvera, a ja ne znam kako da se vrnem na prethodni...

p.s. može da se skine i bolji plejer za muziku (Java app.) koji daje čistiji zvuk, bez šuma, a i nešto glasniji (ugrađeni Walkman plejer je katastrofa u poređenju sa njim) a ima skin WinAmp-a!

Kako je zove taj Java Plejer? Daj link...

Mozda je glupo sto pitam ovde, ali kako da izvedem da me telefon kada koristim neki Java program ne pita stalno "Allow application to read/write user data?". Ovo me je oduvek izludjivalo....

Ja nikad ne bi pre uzeo SE nego Nokia-u. W810 gledam je stvarno ruyan telefon, dok 6280 stvarno lepo izgleda. . . Sto se tice kvaliteta mp3 na 6280 on je sasvim dobar ukoliko kupis bolje slusalice (licno provereno), a ti extra basovi ce ti se smuciti posle 20 min slusanja. Tako da bi ti ja pre preporucio 6280 ili 6288

Poredis neuporedivo. Zvuk na 6280 nije ni priblizno dobar kao na w810, plus baterija uz slusanje muzike traje jako kratko... Uz to je 6280 poveliki za slide telefon i jos bi za isti morao da dokupi karticu i slusalice, sto je jos ~50e trosak, uz SE sve to ima u paketu. O ukusima ne treba raspravljati, ali rekao bih da si prvi koji za w810 kaze da je ruzan...
I btw kad vec preporucujes drugima, i ja bih tebi preporucio da malo naucis pravopis

Ja nikad ne bi pre uzeo SE nego Nokia-u. W810 gledam je stvarno ruyan telefon, dok 6280 stvarno lepo izgleda. . . Sto se tice kvaliteta mp3 na 6280 on je sasvim dobar ukoliko kupis bolje slusalice (licno provereno), a ti extra basovi ce ti se smuciti posle 20 min slusanja. Tako da bi ti ja pre preporucio 6280 ili 6288

Sony = Walkman = zakon

To sto je tebi ruzan, to je potpuno subjektivna stvar, kao i ono sto si naveo da kvalitet zvuka je "sasvim dobar" - to znaci da nije odlican kao na W seriji 😉 A ekstra basove mozes da iskljucis 🙂

Poredis neuporedivo. Zvuk na 6280 nije ni priblizno dobar kao na w810, plus baterija uz slusanje muzike traje jako kratko... Uz to je 6280 poveliki za slide telefon i jos bi za isti morao da dokupi karticu i slusalice, sto je jos ~50e trosak, uz SE sve to ima u paketu. O ukusima ne treba raspravljati, ali rekao bih da si prvi koji za w810 kaze da je ruzan...
I btw kad vec preporucujes drugima, i ja bih tebi preporucio da malo naucis pravopis

Pazi meni je drago ako se ti trudis da budes poetican i da ovo shvatas kao proces pisanja sastava, ali ne shvataju bas svi to na isti nacin. Sto se tice mog pravopisa on je sasvim uredu, al kad pisem post stvarno ne razmisljam da ima ******a koji o tome razmisljaju, vec je osnovna poenta dati drugom savet, zar ne?

A slazem se da baseva nikad dosta, al brate pa i u kolima kad tad covek ugasi woofer da malo odmori, pa kapiram da extra basevi direktno na usima mogu da budu zamorni.

Meni je w810 stvarno ekstra tel i ako nije skidan sa mreze ima ludilo teme, bas bas VRH .... Sjajan dizajn ... ma stvarno ekstra tel, i ako vam treba za muziku nema greske ...
ALi sad 6288 u odnosu na 6280, popravljeni sitni bagovi, ide jaca baterija i 512Mb kartica, Ekran je neuporedivo bolji nego na SE i po meni nokia je najpristupacnija i najbrza za koriscenje bilo cega ...

P.S. I ja bas ne razmisljam kad kucam i nevolim bas da trosim vreme na to kako je sve otkucano i da li je gramaticki tacno, koga to bAS i vriga, vazno je da se poenta shvati ... Elem sto se basova tice i vufera u kolima ---- nikad ne iskljucujem ! Sto sam davao toliko para da sad ne mogu da se lozim ....samo PRZI, brate minli 😀 hehe !

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno