Šta je novo?

SE t610 ili 7250?

STIV

Čuven
Učlanjen(a)
02.07.2001
Poena
619
Dakle imam dilemu.
Trenutno ima 7210, ali hocu da uzmem nesto bolje. Prvo sam bio siguran u vezi 7250, ali koliko sam video jedina razlika izmedju njega i mog jeste kamera. Zar ne?
A onda sam sreo t610 i uzeo ga danas. Medjutim nesto mu nije u redu sa ekranom i vracam ga sutra (ima neku belu svetlu tacku na ekranu. prvo mi je tip rekao da je to samo dok kamera radi, a da se slike lepo vide kada se prebace na komp, ali kada sam dosao kuci shvatio sam u cemu je stvar). Za sada su moji utisci sasvim ok, ali ne znam zasto nekako mi se ne zadrzava. Verovatno zato sto sam i dalje pri stavu da je Nokia Nokia. Znaci, telefon je stvarno extra full sto se tice funkcija (fali mu radio :) ) i tu nemam zamerke. Zanima me da li je kamera bolja kod njega ili 7250? Koliko sada vidim i nema neku rezoluciju. A tu je i drugi problem. Ne znam kakvu ima podrsku sto se tice kompa. Da li postoje neki programi i sl. za njega, posto su mu postojece melodije i igre katastrofa?
Takodje sam primetio da ima manju memoriju (oko 2mb), a nokia ima 4 zar ne?
I na kraju, za sada je SE jeftiniji. Mogu da ga nabavim za 330, a 7250 tek za +-380. Ali cena mi tu nije bitna, ako je 7250 bolja!!!

da li ces da prodajes 7210?

Oba su lepe igracke i nista vise... Imao sam SE610 za 300 tako da je tvoja cena dosta losa... Verujem da moze i ispod 300...

Ako ti je vec stalo do fona sa kamerom Panasonic GD87 je zakon. Jedine OK fotke sa integrisanom kamerom.

Od fon + kamera kombinacija preporucujem S55 koji ima i blic! (u izlasku uvece nijedan od all in one telefona ne moze da slika).

pre sam za t610

Jos jedan glas za T610. Ipak je mnogo bolji i ima nekih fora oko SMS poruka posle kojih mi se svaki telefon cini smesan.

Inace, kamera nazalost ima samo 1/4 VGA rezolucije...

Ako recimo hoces da otkucas rec: "VERBATIM" kucas

8 i pritisnes taster "+" sto ti umesto da 3x pritisnes taster "T" odmah daje slovo "T"
zatim za slovo "E" pritiskas taster 3 + taster "-" Sto ti bez duplog pritiskanja daje slovo "E"
onda ponovo taster "7" zajedno sa "+" sto opet daje R bez trostrukog kucanja.
I tako dalje do poslednjeg slova...

Koliko god ovo bude nekome zvucalo komplikovano, za par dana kada se nauci, jenostavno cini da kucanje poruka na bilo kom drugom telefonu postane zesci smor.

Naravno, nista nije korisnije od T9, ali posto je veliko pitanje da li ce to i kada postojati za nas jezik, ovo je super zamena.

A sad kada pogledam, i ekran je mnogo brzi od nokija 7210, 6610, 6100 serije "ekrana" ima mnogo brzi odziv, sto je posebno vidljivo kod java igrica....

i pored svega uzeo sam 7250. Posto sam juce imao T610 mogu da kazem da ekran nije brzi, makar u nekim situacijama. npr prilikom kucanja poruka. a igrice nisam probao.
sve u svemu dosta razliciti telefoni

7250 sam mgao da uzmem ali ec imam jednu malecnu kamericu koju nosam sa sobom (mercury 2 megapixela) tako da sam uze0 7210. Uzeo sam sivu tamnu varijantu koja izgleda kao nesto iz SF filmova...

Vrh Dno