Šta je novo?

SE T300 I baterija

=Ivan=

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2003
Poena
620
Skoro sam ga nabavio i prvo punjenje sam zavrsio u nedelju ujutro u 10 i punio sam ga 12 sati.

Prodje 24H i malo ceprkanja po menijima i baterija je izgubila dva pixela sa skale (ima ih 14 u punoj duzini ikonice za bateriju).
Juce , sa naizmenicnim koriscenjem GPRS i infra Red-a "posisao" mi je 1/3 baterije za 60 minuta!! (ostalo mi 5 / 14 pixela na skali baterije) u 2h .
Prodje 48 h jutros i Imam 4 pixela. Ostavio sam ga bas da vidim koliko ce da traje jos bez "cackanja" i GPRS-a.

Moje pitanje glasi: Da li je ovaj ritam praznjenja baterije za SE T300(GPRS/Stand By ) normalan? Koja su vasa iskustva.

Da li ce nakon vise punjenja kapacitet baterije porasti na primer kada je budem dobro isformirao nakon 3-4 punjenja po 12 sati?

Dovoljno je da ga punis 4 sata.GPRS i IRDA svakako trose dosta tako da je sve u granicama normale.

A sto se tice kapaciteta, da li je on u startu maximalan ili Maximum tek postize nakon prvih 5-6 punjenja?

Mislim da se kapacitet baterije ne povecava punjenjima.
To jest da je u startu max.

Poz.

U telefonu je Litium-Polimer baterija o kojima ne znam nista.Znam samo da se inteligentno iskljuce kad se napune i to je to.Zato ako neko zna nesto o ovim vrstama neka nas obavesti

Ja imam t300, i gledajte kakva su moja iskustva sa njim. U pocetku, za vreme formiranja baterija je trajala veoma kratko, do dan ipo. Sada kada malo koristim moze da traje i do pet dana, cak nekad i vise, a uz razgovaranje, igranje, slikanje i gprs u trajanju od po 45 minuta ( svaki posebno) traje oko dva ipo ili tri dana. Naravno cell info je iskljucen. Baterija je litijum polimerska, a to znaci da nije litijum jonska :D

takodje u pocetku je manje trajao i razmisljao sam se da kupim drugu batt - posle 7-8 punjenja traje oko 5 dana uz umereno koriscenje

U polimeru je izgleda ta fora...kako ga vremenom punish/praznish, on sve duze traje...to sam chuo josh na nekoliko mesta...Tako je recimo Muzzy-ju T610 emptyboard sa krsh softverom dogurao do 5 dana posle mesec i po, u startu trajao 1 dan....
Logichno je da se posle nekoliko punjenja baterija 'razgazi'... zashto bi inache formiranje uvek bilo bar 3 puta....prvi put sigurno ne puni/prazni do kraja, zato se to i zove 'formiranje' :)

Da ali taj isti telefon moze da potrosi bateriju koja regulano traje 7 dana, za dan ako ga nagazis 5 sati sa GPRS/wap/igrama, tako da sve zavisi sta radis.

A za stand-by baterija je fantasticna... bukvalno nedelju dana...

Mobilni mi je istrosio bateriju jutros. Znaci 4 dana posle prvog punjenja.

Da nisam koristio GPRS i IR cenim da bi trajala jos 2 dana , posto mi je to zadovoljstvo skinulo oko 1/3 skale.

Tako da sve dolazi na gore pomenutih nedelju dana.

meni na t300 i t310 baterija traje 5 dana sa umerenim koriscenjem
a kada koristim samo GPRS traje mi 7,30 sati u cugu.

Nije ni meni trajala nedelju dana odmah vec tek posle jedno 15-20 ciklusa...

Trajanje zavisi i od toga koliko dobar signal imas.
Na primer: na t20 sa 063 karticom baterija mi je trajala
negde oko 3 dana, a sa 064 (repetitor u komsiluku) traje 6 dana.

Od nekih ljudi sam dobio informaciju da Litium Polimer baterije nije dobro prazniti do kraja. To mi zvuci malo apsurdno jer u cemu je onda smisao kapaciteta baterije?

Da li ste i vi culi nesto slicno?

I update sto se tice baterije. Posle drugog punjenja danas je opet cetvrti dan a ostalo mi 2 pixella, znaci opet cetiri dana bez obzira na manje koriscenje . :confused:

=Ivan= je napisao(la):
Od nekih ljudi sam dobio informaciju da Litium Polimer baterije nije dobro prazniti do kraja. To mi zvuci malo apsurdno jer u cemu je onda smisao kapaciteta baterije?

Da li ste i vi culi nesto slicno?

I update sto se tice baterije. Posle drugog punjenja danas je opet cetvrti dan a ostalo mi 2 pixella, znaci opet cetiri dana bez obzira na manje koriscenje . :confused:

Recimo da si ukljucio Cell info koji jede bateriju...

Jedina razlika za koju ja znam izmedju Li-Polimer i Li-jon je da ova prva ima duplo veci kapacitet

npetar je napisao(la):
...

Recimo da si ukljucio Cell info koji jede bateriju...

Jedina razlika za koju ja znam izmedju Li-Polimer i Li-jon je da ova prva ima duplo veci kapacitet

Ne Cell Info nije ukljucen. Cudno :?

Nazad
Vrh Dno