Šta je novo?

SE k700i - PC problem sa usb kablom?

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
dobio sam usb-kabel za SE k700i ali nikako da nadjem odgovarajuci drajver za njega. Na zvanicnom sajtu sam nasao USB kabel DCU-11 i USB kabel DCU-10 za starije kablove, ali ni jedan ne reaguje kako treba. Takodje sam uspeo da iscupam i neki "usb PL-2303 Driver" od nekog lika preko interneta koji ima slican kabel kao ja, jedina razlika je sto se na mome nalazi i prekidac. U desnom polozaju, mob se puni, a u levom kada ga prebacim punjenje prestaje. U device menageru, stoji zuti upitnik, tj. kabel nije uredno prepoznat. Imali neko ovakav kabel i odgovarajuci drajver ili makar link ka sajtu odakle mogu da preuzmem pravi drajver za moj kabel.

vidi sliku.
attachment.php

Prilozi

• k700i usb-cable.jpg
    k700i usb-cable.jpg
    50.6 KB · Pregleda: 50
problem je resen nabavkom bluetooth adaptera, nije neka brzina prenosa, ali radi. Medjutim ostaje pitanje, da sam uspostavio kablovsku vezu PC-Mob, dali bi brzina transfera preko kabla bila veca od brzine koju ostvarujem preko bt adaptera. Ali s obzirom na pojeftinjenje ovih adaptera, kupovina kablova za povezivanje se takoreci vise i ne isplati, jer su se cene takoreci izjednacile. A svi naredni modeli telefona ce najverovatnije imati implementiranu bluetooth podrsku.

Bila bi veca brzina,ali i ovako nisi lose prosao.Doduse mislim da K700 ima v1.1 BT pa moze to i brze sa nekim drugim telefonom,cisto da znas da ce ti to itekako koristiti ubuduce!
Pozdrav ,)

Nisam video na vreme... Imam data kabl za K750i, mozda pase i na K700i. Naravno i driver! Uglavnom resio si problem. Kabl je uvek brzi ali sad imas BT i za sledeci fon ili fonove ;)

hvala momci sto ste se javili, nisam pratio forum nekoliko dana. Jeste BT je investicija i za buducnost, za sve novije modele, ali je bila investicija od 1200, a kabli sam dobio "for free". Kod prijatelja sam uspostavio vezu k500-->k700-->PC, tj on meni preko IR salje materijal, a ja u njegov komp preko BT naravno. Tako da je i on shvatio sta je buducnost :eyebrows:

Nego da pitam, zna li neko kako da automatizovano, ako moze, ubacim u k700 sms poruke iz siemens-a, tj. te poruke i ceo adresar imam u 2-3 fajla koja su exportovana iz siemens-a u formatu .csv za Ms Exell. :crash:

Vrh Dno