Šta je novo?

SE K500i & F500i

Sivi

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2004
Poena
619
Kažu da se radi o dva identična telefona da li je to istina i ako nije koje su razlike? Navodno je razlika samo u boji jer K500i ima samo u sivoj dok je F500i plav, e sad ja sam na netu video i K500i plav i on je ok i njega bih uzeo.Naravno da mi nisu presudne boje ali ne bih da uzmem F500i pa da mu fale pola funk. u odnosu na K500i ili displej bude lošiji ili nešto slično.
Malo mi je hitno pa ako neko zna nešto o ovome please :type: .

P.S. Ako iko ima za preporuku neku pouzdanu prodavnicu u NS neka i to ubaci,a može i na pm da ne bi bilo marketinga.
Hvala unapred.

Telefoni jesu indenticni sto se tice hardwera. Razlika je u tome sto je F500i radjen za Vodafone mrezu i ima njihov software. Vodafone software nema neke opcije koje postoje u SE software. Pa je bolji izbor K500, ali ako hoces F500i zbog boje, flashovanje telefona SE softwareom ce da resi problem. Mada ti je to dodatni trosak.

Koliko bi iznosilo fleshovanje i da li bih mogao da izvedem to sam i da li si sigaran da ne postoje neke "začkoljice" kod F500i tipa da je lošija tastatura, plastika..

P.S. Da li postaji način da se vidi da li je tel. korišćen, dekodiran..

Pa kolko ja znam, telefoni su apsolutno isti, sem software. Sto se tice flashovanja ne mozes da ga izvedes sam, a kolike su cene ne znam za NS, ali trebalo bi da je reda 10tak evra. Kazu da je najbolji firmware r2y005!

A da li je telefon koriscen i koji je firmware i to mozes da vidis sa onom forom:

"iz stand by ekrana kucati >*<<*<* (dzojstik desno, zvezda, dvaput dzojstik levo, zvezda, djoztik levo zvezda), bez obzira na to sto ispisuje po ekranu, pa onda dobijate skriveni meni, uci u service info, zatim u software info i to je to"

s tim da mozes tada da pristupis i raznim counterima i testerima sta vec.

p.s. za vise infoa iz prve ruke pogledaj ovde http://www.mobilnisvet.com/mobilni/498/SonyEricsson/K500i

Poslednja izmena:
Pročitah baš sad na nekom forumu da mi je džabe kao da kucam bilo šta jer tel. ne znam na koji način može da se resetuje i time se izbrišu sve inf. Takođe da F500i može da se prebaci u K500i ali se time gubi garanc., da li to znači da i kad bi npr. na K500i samo stavio nov firmware time izgubio garanc.
@Skydiver-Hvala ti za info.

Meni je K500 definitivno lepsi telefon i solidnije je konstrukcije. Dosta podseca na K700, dok mi F500 deluje kao "igrackica".

Delija je napisao(la):
Meni je K500 definitivno lepsi telefon i solidnije je konstrukcije. Dosta podseca na K700, dok mi F500 deluje kao "igrackica".

To je ipak stvar ukusa, slozices se.

@sivi nisam bas najbolje razumeo ovo za kucanje i resetovanje. A sto se tice garancije i to. Najbolje ti je da krenes i da potrazis radnju gde bi ti flashovali tel. pre nego li ga kupis i onda ti dali garanciju.

To za garanciju je dobra ideja, valjda će pristati da ga prvo oni flešuju pa da mi ga prodaju mada bi bilo glupo da ja to ne smem da uradim sam jer šta ako izađe neki noviji firmware i bolji. To bi bilo (valjda) kao da izađe neki novi drajver za grafičku, a ti ne smeš da ga staviš da ne bi i zgubio garanc., možda je to samo od prodavca do prodavca.
A to za reset sam čuo od nekog tipa da oni to izvedu i posle toga nemožeš više da vidiš da li je tel. korišćen znači kao bili bi džabe da kucam >*<<*<*.

Koliko ja znam to ne moze da se resetuje. Ja sam skidao vodafone software sa k700 i stavljao originalni(znaci nije upgrade vec se sve brise pa ponovna "instalacija")i sve se resetovalo ali u servisnom meniju i dalje pise tacno vreme razgovora, dakle nije obrisao iako je sve na telefonu bilo obrisano...

skydiver je napisao(la):
To je ipak stvar ukusa, slozices se.

Nije samo izgled u pitanju, nego izrada, konstrukcija, kvalitet plastike...

Poslednja izmena:
Definitivno mi pod prstima ne deluje tako.

Tacno tako! Probao sam i k500 i k500i. Vodafonova verzija totalno drugacije lezi. Kao da drzim neki jeftini simens mob., uzas! A na stranu to sto mi sam k500 izgleda totalno jeftino... cim sam uzeo k700 u ruku nije bilo nedoumica.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Tacno tako! Probao sam i k500 i k500i. Vodafonova verzija totalno drugacije lezi. Kao da drzim neki jeftini simens mob., uzas! A na stranu to sto mi sam k500 izgleda totalno jeftino... cim sam uzeo k700 u ruku nije bilo nedoumica.

Logicno za phone za koji kod nas mora da dodas 70evra :d

MAD_MUzzY je napisao(la):
Misliš K500i i F500i, čini mi se da k500 ne postoji.

Vrh Dno