Šta je novo?

SE C702 [MTS] "Ciphering not provided by operator. Insecure transmission" ???

VexMunja

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
380
SE C702 [MTS] "Ciphering not provided by operator. Insecure transmission" ???

Cim sam uzeo fon iz Mts-a,odmah sam proverio firmware (kao i obicno :) ) i bilo je novijeg- skinuo ga preko onog wizarda u fonu i update prosao bez problema. E sad,ne secam se kako je bilo pre (nisam imao pozive),ali poruka iz naslova teme se momentalno pojavljuje pri uspostavi veze prilikom sto dolaznog sto odlaznog poziva - i to samo kad mi je MTS kartica u fonu, 063 kartica-probao radi bez problema :S: Citao sam na netu da to ima neke veze sa sim karticom ili sta ? (ime operatera mi pishe YU MTS ,a ne mt:S: kao kod vecine na SE telefonima,ako je to uopste bitno) Nasao sam ovaj odgovor u jednoj temi za K800 : http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1411190&postcount=2 ali mi nista nije jasno :trust: Jer ce mi uvaziti ako nosim fon na reklamaciju ili kako vec to da nazovem? -,jer fon radi,ali ta poruka pri svakom pozivu i "beep" u tom trenutku su prilicno iritirajuci ... ili ima neki kucni lek????

Stara MT:Sova boljka - optimizuju/povećavaju kapacitete radio mreže isključivanjem enkripcije ... nema veze sa telefonom ...

Ne bi trebalo da ti se dešava uvek i svuda, već samo tamo gde imaju problema sa opterećenjem mreže (a gde se nalaziš?). U drugim delovima grada i/ili noću (kada je gužva manja) ne bi trebalo da ti se dešava ...

P.S.: 063 kartica radi? Nije zaključan?

^^^Zajecar,desava se stalno... Telefon nije zakljucan,radi i Telenorova kartica,kao sto sam i rekao.

Vidim da niko nema ideju... Googlao sam malo i na jednom forumu koji se bavi SE telefonima ,samo nasao ovo:

This is because you are using a very old SIM card whereas the phone software is new which requires ciphering. You should check using another SIM card and this error should go away.

Idem sutra u poslovnicu da im trazim drugu karticu ( na pr. mts 3g karticu),ova je i onako vec stara,mozda resi problem.

Postoje 3g kartice kod MTS-a , moja supruga je ima vec skoro dve godine.
Kada je prelazila sa pripejd na postpejd oni joj ponudili sami tu karticu.

Vec mi aktivirali karticu... Osim veceg kapaciteta iste problem i dalje stoji... Moracu da se pozabavim custom-izacijom i ostalim zezalicama,ta dosadna poruka mora da nestane! :-devil-: Nasao sam jedan "Customize_upgrade.xml" fajl kojim se disable-uje problematicna poruka ali jos uvek googlam i ucim cime da ga ubacim u fon...

To je korisna informacija koja ti govori da ti je konekcija nezasticena, zasto bi to uklanjao :-devil-::D

U korisnickom centru su mi rekli da ne brinem zbog te poruke :S: :zgran: Tako da,cim provalim shemu-ima da je nema :d

Resio sam problem na najbolji moguci nacin - prodao sam fon :d

A sledeći koji kupiš ti samo neće prikazivati da se dešava ista stvar ... al' dobro ... ;)

Ne moogu da verujem da si prodao fon samo zbog toga..
Mora da te jos nesto mucilo :p

;) isto i kod mene na SE 902! Zašto čoveče proda telefon?

Shvatio covek da je Nokia zakon :d

Istina ;)

Prodao sam ga jer imam i N79 ,ponudio mi ortak OK cash za c702 i ode, a i poruka na display-u zajedno sa fonom ( Telenor )
@voodoons: nista me nije mucilo...
samo stomak malo ovih dana :d:d:d

Postoji opcija u SE servisnom softveru koja se zove chiphering off i koja moze da pomogne, tj da iskljuci chiphering, a samim tim i da resi taj "dosadni " problem.Ali ne kod svih modela.

Ulazio sam u Service menu (tada kad je to bilo aktuelno) ... C702 nema tu opciju.

Nazad
Vrh Dno