Šta je novo?

SD Kartica crkla! Da li se mogu izvuci slike?

• Začetnik teme t.dejan
  • Datum pokretanja
T

t.dejan

Guest
POMAGAJTE

Imam memorijsku karticu SD 1GB Transcend i na letovanju sam ispucao oko 250 fotografija i nakon dolaska kući i ubacivanja u interni card reader koji imam u računaru jednostavno nisam mogao da joj pristupim a posle sam i pokusao da je stavim nazad u fotoaparat koji isto prijavljuje da je kartica nepristupačna!

Molim Vas, da li postoji način da se izvuku slike na bilo koji način sa kartice? Pokušao sam sa par programa tipa GetDataBack ali svi oni rade samo sa hard diskovima i nemaju pristup removable uređajima. Evo možda još koja korisna informacija ili konstatacija kvara šta mi se dešava kad je ubacim u računar: ''Windows je redovno prepozna, i ubaci kao novu ikonicu u My Computer ali kad pokušam da joj pristupim svaki put dobijam poruku Drive is not accessable, a da ne pričam kad restartujem računar a kartica ostane u Card reader-u još prilikom podizanja BIOS-a računar se zakuca i sve dok je ne izvadim sistem neće da se podigne!

Da li postoji neki program koji bi mi rešio problem ili ću morati ipak da je šaljem na reklamaciju u servis gde će je najverovatnije samo zameniti za novu i neće je ni pogledati i reći će mi da je crkla!!!? Ili su u pravu??

Please!! Someone!

Thank you!

Najbolji nacin za vracanje SVIH fotki sa bilo kakve kartice je sledeci:

Predpostavljam da imash card reader, tj da ti se kartica vidi kao "removable device", tj kao dodatni disk u sistemu (mozda i sam aparat ima tu funkciju pa ti i ne treba card reader). E sad, posto je ostecena kartica on mu ne vidi particiju. Skinesh program "easy recovery pro" i zadash mu "advanced recovery" i tu mu u "advanced" opcijama podesh "file system" "fat 16" pa "advanced search" dole "next" i to je to. Ubedljivo najlaksi i najbolji nacin sa vracanjem apsolutno svih fotki i filmica. Ostali programi ili ne uspeju da povrate sve fotke, ili povrate ostecene, pa izmeshane fotke i avi u jednom fajlu itd.. Meni se to desavalo gomilu puta. Easy recovery pro - majka..

Svaka cast, covek! Hvala mnogo! Spasio si me!

Pozdrav

Мене је продала Kingston Elite Pro Memory 2GB, након око 1000 испуцаних фотки на одмору. Никакви recovery програми нису помогли, картици је једноставно немогуће приступити: школски пример "цркавања". Носио сам је и у две фирме у Београду које се профеионално баве data recovery-ем, али без успеха. Још веселије је што сам фискални рачун, наравно, бацио :S:
CFelitepro_2GB.jpg

Nazad
Vrh Dno