Šta je novo?

Scythe Ninja 2 vs Zipang

svlada

Slavan
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poena
320
Trenutno trazim najtisi moguci kuler za AMD 965 am3, posto je ovaj stock cooler kao mlazni avion. Sta mi Vi savetujete? Neki od ova dva, ili mozda neki treci ?

Trenutno trazim najtisi moguci kuler za AMD 965 am3, posto je ovaj stock cooler kao mlazni avion. Sta mi Vi savetujete? Neki od ova dva, ili mozda neki treci ?

Pozz!

I ja sam u slicnoj nedoumici,cime da iskuliram svoj cpu u ne preskupom cenovnom rangu(znaci nista tipa Cooler Master V10!),onako neka srednja klasa!

Sklopio neku ddr3 masinu-amd 955,i gledao i uporedjivao razne testove....
Bio je jedan Arctic Cooling(Freezer Xtreme Rev.2),neka Cooler Master 212,neka C.M.(Hyper N520),Ocz Vendetta 2,neki Skythe(Nindja i Mugen) i na kraju TermalTake TMG IA1.
Ponekad znam da budem prilicno neodlucan.
Mada,ono sto najvise cenim kod takvih hladjenja je nivo buke,efikasno hladjenje i kvalitet same kulirajuce naprave.
Od svih ovih koje sam nabrojao,po testovima najbolje perfomanse,po meni ima upravo ovaj zadnji TermalTake TMG IA1.Na njega se dobija garancija od 6 god,ima poteciometar za kontrolu obrtaja,plavo svetleci kuler 12cm,koji i kad se vrti na maksimalnih 2100 obrtaja pravi buku ne vecu od 20 db!(na njegovoj kutiji,navodno,pise 16 db) i to za cenu od oko 3400 din.

http://http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001261&id=C_00001262&cid=C_00000010&name=TMG+IA1&ov=n&ovid

Mada mi ok deluje i Svajcarac Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2

http://http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_43&mID=246

Mada,iako je masivan,taj Arctic Cooling ne hladi bas najbolje!

Znaci,eto, moja preporuka Tetejac TMG IA1!
Ako neko zna za neko bolje resenje u toj cenovnoj klasi,neka slobodno predlozi!
:wave:
Bojan

Ne znam ... ja sam na prethodnoj konfiguraciji imao Arctic Cooling Extreme i nisam bio zadovoljan hladjenjem. Bio je tih dodushe.
Sada trazim neki koji je tih, a mislim da taj thermaltake i nije bash tih.
Verovatno cu uzeti scythe zipang.

Ako hoćeš baš tih kuler idi na OCz Gladiator Max koji je neverovatno tih i na max obrtajima (1500). CM 212(+) nikako nije tih (2000)- urla poprilično na max ali je "soket frendli":d.

Evo ovako, prezadovoljan sam kulerom. Definitivno je po mom subjektivnom utisku tishi od Arctic Coolinga.
Sto se tiche hladjenja, u idle amd 965be drzi na nekih 43C.
Precnik fana je 14cm. E sada ... montaza... montaza na am3 socket bi bila relativno jednostavna, da je uputstvo ispravno.
Medjutim uputstvo je pogresno, dodatak za amd socket treba da se postavi kontra od onog u uputstvu, a morao sam i one zabice klestima da
skidam jer nisu bile na dobrom nivou. Posle tih sitnih improvizacija kuler fino je legao.
Sto se tice hladjenja mislim da nije bash neko preterano dobro reshenje.
Shto se tiche nivoa buke ja sam prezadovoljan jer mi je to bilo najbitnije.

Topla preporuka za Ninja 2. :)
Sad ja sam svoj nabavio preko drugara iz inostranstva i ogroooman je sa 6 toplotnih cevki. Moze da radi i bez kulera no ja sam okaci jednu 12-cu na 800 obttaja da pirka ka zadnjoj strani. Dakle fenomenalan kuler kome nije tesko da ga montira na stolu. :p

Aj da ne otvaram novu temu.
Problem sledeci: posle zvucne izolacije kucista HTPC-a i dalje nisam zadovoljan jer je box cooler iz nekog razloga preglasan i nece u biosu da se spuste obrtaji ispod 3200rpm iako je ukljucen C&Q. Mislim, nije on bucan toliko ali tezim ka tome da komp bude necujan. :D
Procesor: AMD Athlon x2 7750be
Ploca: Asus M4A785D-M PRO http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yCI8UenairUZJWET

Treba mi dakle veomaaa tih cooler, cena oko 3000din, ne mnogo preko ne bih da bacam pare. Oblik mora da bude takav da stoji uspravno tj duva vruc vazduh ka zadnjoj strani kucista, ovi sto duvaju u plocu mi ne odgovaraju, pomenuti box se bas muci (42C u idle).
Ja se razmisljam izmedju CM 212+ / Gladiator Max / Thermaltake TMG IA1. Ne mogu da prelomim jer su svi slicni, ovde je neko spomenuo da je Gladiator Max tih, mene zanima da li je ovaj tt tisi, ili ima neki treci/cetvrti koji je za te pare tisi od svih pomenutih?

Prioritet je apsolutna tisina, temperatura mi ne igra bitnu ulogu sve dok ne prelazi 70-75C preko leta u load-u (pod time mislim 70-80%, procesor nikad ne ide preko toga), sa skroz zatvorenim kucistem. Visina kulera moze da bude manji problem, ali mislim da je kuciste dovoljno siroko (pozadi ima leziste za 12cm vent, tako da kapiram da je ukupno siroko oko 16-17cm). Inace nema nikakvih dodatnih ventilatora koji ubacuju/izbacuju vazduh, bas zbog tisine (mozda uzmem nekada u buducnosti 2 noctua-e od 12cm sa U.L.N.A, sad nemam pare i za to).

Dajte neki savet ja vise nisam pametan sta da uzmem. :)

Aj da ne otvaram novu temu.
Problem sledeci: posle zvucne izolacije kucista HTPC-a i dalje nisam zadovoljan jer je box cooler iz nekog razloga preglasan i nece u biosu da se spuste obrtaji ispod 3200rpm iako je ukljucen C&Q. Mislim, nije on bucan toliko ali tezim ka tome da komp bude necujan. :D
Procesor: AMD Athlon x2 7750be
Ploca: Asus M4A785D-M PRO http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yCI8UenairUZJWET

Treba mi dakle veomaaa tih cooler, cena oko 3000din, ne mnogo preko ne bih da bacam pare. Oblik mora da bude takav da stoji uspravno tj duva vruc vazduh ka zadnjoj strani kucista, ovi sto duvaju u plocu mi ne odgovaraju, pomenuti box se bas muci (42C u idle).
Ja se razmisljam izmedju CM 212+ / Gladiator Max / Thermaltake TMG IA1. Ne mogu da prelomim jer su svi slicni, ovde je neko spomenuo da je Gladiator Max tih, mene zanima da li je ovaj tt tisi, ili ima neki treci/cetvrti koji je za te pare tisi od svih pomenutih?

Prioritet je apsolutna tisina, temperatura mi ne igra bitnu ulogu sve dok ne prelazi 70-75C preko leta u load-u (pod time mislim 70-80%, procesor nikad ne ide preko toga), sa skroz zatvorenim kucistem. Visina kulera moze da bude manji problem, ali mislim da je kuciste dovoljno siroko (pozadi ima leziste za 12cm vent, tako da kapiram da je ukupno siroko oko 16-17cm). Inace nema nikakvih dodatnih ventilatora koji ubacuju/izbacuju vazduh, bas zbog tisine (mozda uzmem nekada u buducnosti 2 noctua-e od 12cm sa U.L.N.A, sad nemam pare i za to).

Dajte neki savet ja vise nisam pametan sta da uzmem. :)

Jesi instalirao onaj ASUS EPU-4 Engine software? Pomoću njega možeš dodatno da oboriš napone i značajno spustiš temperature i buku u kućištu.

Zaboravih da odgovorim, instalirao software sa diska i vent se dosta utisao, hvala na savetu! Mada, nije skoro pa necujan kao sto bi voleo da bude :D ali za sada necu nista da menjam, ok je i ovako.

Vrh Dno