Trenutno trazim najtisi moguci kuler za AMD 965 am3, posto je ovaj stock cooler kao mlazni avion. Sta mi Vi savetujete? Neki od ova dva, ili mozda neki treci ?
Sta mislite o Hyper Z 600? Taj kuler dobro hladi u pasivnom rezimu rada, sa nekim sporim ventom bi dobio krila.
Sa ventom ide iznad memorije , jedino da ga zarotiras. Po testovima je medju najboljima.
Ja vise pojma nemam sta da kupim...
Aj da ne otvaram novu temu.
Problem sledeci: posle zvucne izolacije kucista HTPC-a i dalje nisam zadovoljan jer je box cooler iz nekog razloga preglasan i nece u biosu da se spuste obrtaji ispod 3200rpm iako je ukljucen C&Q. Mislim, nije on bucan toliko ali tezim ka tome da komp bude necujan.
Procesor: AMD Athlon x2 7750be
Ploca: Asus M4A785D-M PRO http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yCI8UenairUZJWET
Treba mi dakle veomaaa tih cooler, cena oko 3000din, ne mnogo preko ne bih da bacam pare. Oblik mora da bude takav da stoji uspravno tj duva vruc vazduh ka zadnjoj strani kucista, ovi sto duvaju u plocu mi ne odgovaraju, pomenuti box se bas muci (42C u idle).
Ja se razmisljam izmedju CM 212+ / Gladiator Max / Thermaltake TMG IA1. Ne mogu da prelomim jer su svi slicni, ovde je neko spomenuo da je Gladiator Max tih, mene zanima da li je ovaj tt tisi, ili ima neki treci/cetvrti koji je za te pare tisi od svih pomenutih?
Prioritet je apsolutna tisina, temperatura mi ne igra bitnu ulogu sve dok ne prelazi 70-75C preko leta u load-u (pod time mislim 70-80%, procesor nikad ne ide preko toga), sa skroz zatvorenim kucistem. Visina kulera moze da bude manji problem, ali mislim da je kuciste dovoljno siroko (pozadi ima leziste za 12cm vent, tako da kapiram da je ukupno siroko oko 16-17cm). Inace nema nikakvih dodatnih ventilatora koji ubacuju/izbacuju vazduh, bas zbog tisine (mozda uzmem nekada u buducnosti 2 noctua-e od 12cm sa U.L.N.A, sad nemam pare i za to).
Dajte neki savet ja vise nisam pametan sta da uzmem.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari