zmajns je napisao(la):Dakle, da li je izvodljivo nekako, bez kupovanja SCSI cage-a, da se prikljuci disk sa hotswap prikljuckom na obican SCSI U320 prikljucak ? Stoje mi dva harda od 146 Gb i ne znam sta da pocnem sa njima, a hteo bih da ih privedem svrsi![]()
zmajns je napisao(la):Problem je sto hotswat disk na svom prikljucku ima u sredini jednu plastiku... a onaj koji nije hotswap nema. Adapter je Adaptec 29320 ako se ne varam
Ako si u BG, mogu da proverim, trebalo bi da imam dva takva kabla koji nicemu ne sluze trenutno.
Na koji kontroler mislis da ih prikljucis?
150e disk je skroz nov, nasao sam jedino u comtrade-u za 370 ili 380... ***
@Filo: O kakvim to kablovima pricate? Teško da ćeš SCA diskove da prikačiš na kontroler samo putem "specijalnog" kabla. SCA je skraćenica od Single Connector Attachment i predstavlja zbir TRI funkcionalne celine: napajanja, SCSI magistrale i kontrolnih signala koji definišu SCSI ID, vrstu terminacije, spindle itd, odnosno zamenjuju klasičnu konfiguraciju diska preko džampera sa konfiguracijom preko backplane-a.
Za "kačenje" SCA diska je daklem neophodan ili backplane ili adekvatan adapter, koji je jako teško naći, čak i u inostranstvu. Bez obzira na tvrdnje trgovaca, gotovo ni jedan SCA-to-68pin adapter neće raditi u LVD režimu, pa će vam (SE) interfejs od 40MB/s obogaljiti performanse diska, vraćajući ga maltene na nivo pristojnog IDE diska iz 1999. Čak iako vam adapter proradi u LVD režimu, budite gotovo sigurni da se disk neće inicijalizovati na više od U160, a ako su dva takva adaptera na istoj grani onda ni toliko. Jeftina štampa da tim adapterčićima jednostavno deformiše fine (visokofrekventne) signale i degradira performanse. To što na njima piše Ultra3/LVD je samo marketing i zapravo predstavlja sertifikat komatabilnosti, u smislu da možeš povezati Ultra3 disk i kontroler preko njega, ali ne i garanciju da će to zaista raditi na tim brzinama.
Kao što rekoh, ja znam za samo jednu vrstu tih adaptera koji će raditi na U320, ali ni njihov proizvođač ne preporučuje korišćenje više od 2 ili 3 adaptera po kanalu, jer dolazi do prevelikog izobličenja signala. Simptomatično je i to što ti "pravi" LVD adapteri imaju i neku sitnu elektroniku na sebi, a i vidi se da je sama štampa na višeslojnoj ploči. Ma čim uzmeš u ruku taj i bilo koji drugi adapter jasna ti je razlika.
... Inace, ti adapteri SCA/SCA2->68pin su 15USD u Americi, i za komad/dva mogu da se koriste na istom kanal - za vishe se i ne isplate i tamo, jer 5-disk backplane mozhe da se nadje za slicne pare.
A, da, to da izadju vishe nego disk dok dodju do nas definitivno...
Ali ako neko mozhe da nabavi, www.scsi4me.com ima sigurno dobre LVD SCA2->68pin adaptere. Provereno od strange dosta ljudi na 2cpu.com, ako to nije dovoljno, onda neka sedi disk![]()
Bez uvrede, ali posto te ne znam, pre cu verovati ReMeDy-u, eball-u, dave_graham-u i drugima sa 2cpu.com da adapteri sa Scsi4me.com rade nego tebi da nijedan ne radi. Slazem se da ima laznjaka! Neka ostane na tome..
Za ovo oko firmware-a se slazem. (ili mozhes da flashujesh firmware sa normalnog diska)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari