Šta je novo?

Scsi drajver za Vistu

lemic

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2007
Poena
330
Imam Tekram skazi kontroler DC 315.Nema zvaničnog drajvera za Vistu 64b čak i tamo gde piše da podržava, kad se skine samo za XP.Ima li ko rešenje.Naime, imam CD rezač Yamahu CDR F1 skazi, najbolji rezač za audio i ne bi se baš odrekao.Hvala.

pa na oficijelnom sajtu imas verziju za Win64

http://www.tekram.com/downloads/Storage/SCSI/PCI/DC-3x5/Driver&AP/DC3x5 for Win64.zip

jesi probao taj?

ne verujem da bi ga tako olako stavljali da ne radi mada sve je moguce

This driver diskette contains driver directories for DOS, Windows 9X/ME/NT/2000
Windows XP/2003/XP64-bits, OS/2, and NetWare for the following adapters :

- DC-315U/DC-305 : max 20MB/sec 8-Bit Ultra SCSI
.............

6. <AMD64> : Contains drivers for Windows 64Bit for AMD64 in <AMD64>
6. <IA64> : Contains drivers for Windows 64Bit for IA64 in <IA64>

A sto mora da pise?

kod mene rade drajveri za XP na Visti

onda tesko da imas neki izbor ili dualboot ili pregazi Vistu ako zelis da i dalje koristis Yamahu :trust:

ako oficijeli sajt nema podrsku tesko da ce to moci da proradi :whip:

A sto ne kupis neki polovan kontroler za 5-10 eur koji ima drajvere? Tipa Adaptec 2940(UW) ?

Mogu da uzmem od drugara kome sam poklonio taj adaptekov kontroler ali piše na sajtu da ne podržava 64 bitnu Vistu a ja stavio baš nju.Zeza me program za omote, CoverXP, neće da promeni veličinu papira.Vidim ja da će Vista da popija format dok je vreme.

Yamaha je u osnovi IDE ali ima LaCie spoljašne kućište sa konverterom na Scsi.Hteo sam da je koristim sa zasebnim napajanjem i van drmanja kompa.Mogu da je priklačim ja i na USB preko IDE konektora u eksternom kućištu ali mislim da USB nije toliko dobar kao Scsi, ili se varam.Uz to imam još Plextora,Teaka i Pionira u Scsi izvedbi.

Pa nece se pokvariti podaTKi dok putuju preko USB-a :D

Pa ne znam šta se dešava u USB varijanti.Smatra se da Scsi je najbolji jer je direktna komunikacija.Nisam znalac i nisam upoznat.Ako rešim Scsi, probaću oba načina pa tek onda zaključak valjan.Ali sviđa mi se ovaj način sa spoljnim usb kkućištem, uključi se mašina po potrebi.No, imam još 3 Scsi mašine pa bi ipak valjalo to da rešim.Biće format, vidim ja.

SCSI ima svojih prednosti to je sigurno, ali mislim da to nije vredno maltretiranja...

Onda mozes samo da menjas OS ili kontroler, trece mi ne pada na pamet.

Uspeo sam, radi Scsi.Našao na netu pa se malo mučio:

" You can force "Adaptec AIC-7870 PCI SCSI Controller (emulated)" which is compatible with 2940

in device manager, select the SCSI adapter, click "Update driver", "Browse my computer for driver software", "let me pick from a list of device drivers on my computer", uncheck "show compatible hardware", and select "Adaptec" as Manufacturer and "Adaptec AIC-7870 PCI SCSI Controller (emulated)" "

Nije baš ovako išlo jer sam već imao gomilu instaliranih drajvera.Poskidao sam sve Adaptekove drajvere u Storage Controllers, restartovao mašinu i kad pita da ima nov hardver, onda se izabere kako stoji gore.Pošto u ponuđenom meniju nema Scsi opcije, izabere se Storage Controllers i onda Vista sama ponudi gomili Adapteca odabere sa ovaj ovaj drajver uz napomenu da možda neće dobro da radi ali evo prihvata i radi Scsi CD Rom.U pitanju je Adaptec 2940 UW.

Eto, Adaptec spasava stvar ;)

Vrh Dno